8 Temmuz 2025 - KB5062560 (İşletim Sistemi Derlemesi 14393.8246)
Uygulandığı Öğe
Yayımlanma Tarihi:
8.07.2025
Sürüm:
İs Derlemesi 14393.8246
Windows Güvenli Önyükleme sertifikasının süresi dolması
Önemli: Çoğu Windows cihazı tarafından kullanılan Güvenli Önyükleme sertifikalarının süresi Haziran 2026 tarihinden itibaren dolacaktır. Bu durum, zamanında güncellenmediği takdirde bazı kişisel ve iş cihazlarının güvenli bir şekilde önyükleme yapabilmesini etkileyebilir. Kesintileri önlemek için kılavuzu gözden geçirmenizi ve sertifikaları güncelleştirmek için önceden harekete geçmenizi öneririz. Ayrıntılar ve hazırlık adımları için Windows Güvenli Önyükleme sertifikasının süresinin dolması ve CA güncelleştirmeleri bölümüne bakınız
Windows güncelleştirmeleri Microsoft Store uygulama güncelleştirmelerini yüklemez. Kurumsal kullanıcıysanız bkz. Microsoft Store uygulamaları - Configuration Manager. Tüketici kullanıcısıysanız bkz. Microsoft Store'da uygulamalar ve oyunlar için güncelleştirmeleri alma.
Windows 10 desteği Ekim 2025'te sona erecek
Microsoft, 14 Ekim 2025'ten sonra Windows 10 için Windows Update üzerinden ücretsiz yazılım güncelleştirmeleri, teknik yardım veya güvenlik düzeltmeleri sağlamayacaktır. Bilgisayarınız çalışmaya devam eder ancak Windows 11’e geçmenizi öneririz.
Windows Server 2016 desteği Ocak 2027 tarihinde sona erecektir
Microsoft, 12 Ocak 2027 tarihinden sonraWindows Server 2016 için Windows Update'ten ücretsiz yazılım güncelleştirmeleri, teknik yardım veya güvenlik düzeltmeleri sağlamayacaktır. Windows Server'ın sonraki bir sürümüne yükseltmeniz önerilir.
Tarihi değiştir |
Açıklamayı değiştir |
12 Ağustos 2025, Ağustos 2025, Ağustos 2025, Ağustos 2025, Ağustos |
|
Özet
Bu güvenlik güncelleştirmesi, aşağıdaki güncelleştirmenin bir parçası olan düzeltmeleri ve kalite iyileştirmelerini içerir:
Şunlar için geçerlidir: Windows 10 IoT Ent LTSB 2016
Aşağıda, bu güncelleştirmenin çözdüğünü sorunların bir özeti yer alır. Köşeli ayraç içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişikliğin öğesini veya alanını gösterir.
-
[İç Windows işletim sistemi] Bu güncelleştirme, iç Windows işletim sistemi işlevselliğinde çeşitli güvenlik geliştirmeleri içerir. Bu sürüm için belirli bir sorun belgelenmez.
Şunlar için geçerlidir: Hyper-V Server 2016
Aşağıda, bu güncelleştirmenin çözdüğünü sorunların bir özeti yer alır. Köşeli ayraç içindeki kalın metin, belgelediğimiz değişikliğin öğesini veya alanını gösterir.
-
[DHCP Sunucusu (bilinen sorun] Düzeltildi: DHCP Sunucusu hizmetinin zaman zaman yanıt vermeyi durdurması ve istemciler için IP yenilemesini etkilemesi sorunu.
-
[Microsoft RPC Netlogon protokolü] Bu güncelleştirme, Microsoft RPC Netlogon protokolünde bir güvenlik sağlamlaştırma değişikliği içerir. Bu değişiklik, bir dizi uzaktan yordam çağrısı (RPC) isteği için erişim denetimlerini sıkılaştırarak güvenliği artırır. Bu güncelleştirme yüklendikten sonra Active Directory etki alanı denetleyicileri artık anonim istemcilerin Netlogon RPC sunucusu aracılığıyla bazı RPC isteklerini çağırmasına izin vermez. Bu istekler genellikle etki alanı denetleyicisi konumuyla ilgilidir. Samba dahil olmak üzere belirli dosya ve baskı hizmeti yazılımları etkilenebilir. Kuruluşunuz Samba kullanıyorsa lütfen Samba sürüm notlarına bakın.
Önceki güncelleştirmeleri yüklediyseniz, yalnızca bu pakette yer alan yeni güncelleştirmeler cihazınıza indirilir ve yüklenir.
Güvenlik açıkları hakkında daha fazla bilgi için lütfen yeni Güvenlik Güncelleştirmesi Kılavuzu web sitesine ve Temmuz 2025 Güvenlik Güncelleştirmeler bakın.
Windows 10 sürüm 1607 hakkında daha fazla bilgi için güncelleştirme geçmişi sayfasına bakın.
Windows güncelleştirme terminolojisi hakkında bilgi için Windows güncelleştirme türleri ve aylık kalite güncelleştirme türleri hakkındaki makaleye bakın.
Bu güncelleştirmeyle ilgili bilinen sorunlar
Belirtiler
Bu güncelleştirmenin yüklenmesinin ardından Geleneksel Çince için Microsoft Changjie IME (giriş yöntemi düzenleyicisi) kullanılırken sorunlar olabilir. Bildirilen belirtiler şunlardır:
-
Tam kompozisyon yazdıktan sonra sözcükleri oluşturamama veya seçememe (tümcecik penceresini ilişkilendirme).
-
Ara çubuğu veya boş anahtar yanıt vermiyor.
-
Yanlış veya bozuk sözcük çıkışları.
-
Dönüştürme adayı penceresi düzgün görüntülenemiyor.
Çözüm
Bu sorun, 12 Ağustos 2025 (KB5063871) tarihinde ve sonrasında yayımlanan Windows güncelleştirmeleri tarafından giderilmektedir. Bu güncelleştirme de dahil olmak üzere önemli iyileştirmeler ve sorun çözümleri içerdiğinden cihazınız için en son güncelleştirmeyi yüklemenizi öneriyoruz.
Bu güncelleştirmeyi alma
Bu güncelleştirmeyi yüklemeden önce
14 Ocak 2025 tarihinde veya sonrasında yayımlanan Windows 10 sürüm 1607 toplu güncelleştirmelerini yüklemek için önce en son Hizmet Yığını Güncelleştirmesini (SSU) yüklemeniz gerekir. Cihazınızda veya çevrimdışı görüntünüzde en son SSU yüklü değilse, bu güncelleştirmeyi yükleyemezsiniz.
Dikkat SSU'yı yükleyene kadar bu güncelleştirme cihazınıza sunulmaz. Güvenlik riskinizi azaltmak için SSU'ya mümkün olan en kısa sürede yükleyin.
-
Windows Update kullanırsanız en son SSU (KB5062799) size otomatik olarak sunulur. En son SSU yüklendikten sonra bu güncelleştirmeyi yükleyebilirsiniz.
-
İş için Windows Update kullanıyorsanız en son SSU (KB5062799) size otomatik olarak sunulur. En son SSU yüklendikten sonra bu güncelleştirmeyi yükleyebilirsiniz.
-
Güncelleştirme Kataloğu'nu kullanıyorsanız en son SSU'yı (KB5062799) indirip yüklemeniz gerekir. En son SSU yüklendikten sonra bu güncelleştirmeyi yükleyebilirsiniz.
-
Windows Server Update Services (WSUS) yöneticisiyseniz, SSU KB5062799 ve bu güncelleştirme KB5062560 onaylamanız gerekir.
SSU'lar hakkında genel bilgi için bkz. Hizmet yığını güncelleştirmeleri ve Hizmet Yığını Güncelleştirmeler (SSU): Sık Sorulan Sorular.
Bu güncelleştirmeyi yükleme
Bu güncelleştirmeyi yüklemek için aşağıdaki Windows ve Microsoft yayın kanallarından birini kullanın.
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|
Bu güncelleştirme, Windows Update ve Microsoft Update'ten otomatik olarak indirilir ve yüklenir. |
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|
Bu güncelleştirme, yapılandırılmış ilkelere uygun olarak Windows Update İş'ten otomatik olarak indirilir ve yüklenir. |
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|
Bu güncelleştirmenin tek başına paketini almak için Microsoft Update Kataloğu web sitesine gidin. Güncelleştirme Kataloğu'ndan güncelleştirmeleri indirme ve yükleme hakkında bilgi için bkz. Windows Update Kataloğu'ndan sürücüleri ve düzeltmeleri içeren güncelleştirmeleri indirme. |
Kullanılabilir |
Sonraki Adım |
|
Ürün ve Sınıflandırmaları aşağıdaki gibi yapılandırdığınızda bu güncelleştirme Windows Server Update Services (WSUS) ile otomatik olarak eşitlenir: Ürün: Windows 10 Sınıflandırma: Güvenlik Güncelleştirmeleri |
Dosya bilgileri
Bu güncelleştirmede yer alan dosyaların listesi csv (virgülle ayrılmış) (*.csv) dosyasında sağlanır. Dosya Not Defteri gibi bir metin düzenleyicisinde veya Microsoft Excel'de açılabilir.