Update voor Remote Desktop Protocol (RDP) 8.0 voor Windows 7 en Windows Server 2008 R2

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Met de update voor Remote Desktop Protocol (RDP) 8.0 kunt u de nieuwe RDP-functies gebruiken die in Windows 8 en Windows Server 2012 werden geïntroduceerd. Deze functies zijn nu beschikbaar voor computers die draaien op Windows 7 Service Pack 1 (SP1) of Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 (SP1).

Bekijk de nieuwe functies en bekende problemen in RDP 8.0.

Voor het gebruik van deze update moet u de update downloaden, een vereiste hotfix installeren en vervolgens deze update installeren. Als u RDP 8.0 op de client installeert, moet u deze na de installatie handmatig inschakelen.

In dit artikel

Show all imageAlles weergevenHide all imageAlles verbergen

De update voor RDP 8.0 downloaden

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Downloaden
Het pakket Update voor Windows 7 SP1 voor x86-systemen nu downloaden.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Downloaden
Het pakket Update voor Windows 7 SP1 voor x64-systemen nu downloaden.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Downloaden
Het pakket Update voor Windows Server 2008 R2 SP1 voor x64-systemen nu downloaden.

De vereiste hotfix installeren

Voordat u de update RDP 8.0 installeert, moet u hotfix 2574819 hebben geïnstalleerd.

De update op de client inschakelen

Ga als volgt te werk om RDP 8.0 op een externe computer met Windows 7 SP1 in te schakelen:

Opmerking De volgende instructies zijn alleen van toepassing op externe computers met Windows 7 SP1.
 1. Installeer de juiste versie van het updatepakket door het updatebestand Windows6.1-KB2592687 uit te voeren.
 2. Start de computer opnieuw op.
 3. Open de Editor voor lokaal groepsbeleid.
 4. Schakel het Remote Desktop Protocol-beleid in. De instelling voor dit beleid bevindt zich onder het volgende knooppunt:
  Computerconfiguratie\Beheersjablonen\Windows-onderdelen\Terminal Services\Terminal Server\Omgeving van externe sessies
 5. Als de UDP-functionaliteit vereist is, schakelt u het RDP-transportbeleid in en stelt u de waarde in op TCP en UDP gebruiken. De instelling voor
  het RDP-transportbeleid bevindt zich onder het volgende knooppunt:
  Computerconfiguratie\Beheersjablonen\Windows-onderdelen\Extern bureaublad-services\Extern bureaublad-sessiehost\Verbindingen
  Opmerking Door het RDP-transportbeleid te configureren, zorgt u ervoor dat de firewall UDP-poort 3389 kan gebruiken.
 6. Start de computer opnieuw op.

Voor meer informatie

UAG-compatibiliteit

RDP 8.0 is niet compatibel met versies van Forefront Unified Access Gateway (UAG) 2010 eerder dan Service Pack 3. Zie voor meer informatie: http://technet.microsoft.com/en-us/library/jj906310.aspx

Controleren of RDP 8.0 op de client is ingeschakeld

U kunt controleren of RDP 8.0 is ingeschakeld op een externe computer waarop Windows 7 SP1 draait, door Verbinding met extern bureaublad (RDC, Remote Desktop Connection) 8.0 te gebruiken om verbinding te maken met de computer vanaf een computer met Windows 8 of Windows 7 SP1. Ga als volgt te werk om te controleren of RDP 8.0 is ingeschakeld:
 1. Als RDP 8.0 is ingeschakeld, wordt de knop Verbindingskwaliteit in de verbindingsbalk weergegeven.
 2. Klik op de knop Verbindingskwaliteit om een dialoogvenster met de volgende strekking weer te geven. (Zie de volgende schermafbeelding voor deze stap.)
  Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Als het pictogram Verbindingskwaliteit en het dialoogvenster Verbindingskwaliteit aanwezig zijn, is RDP 8.0 beschikbaar voor de externe verbinding.

Nieuwe functies in de update van RDP 8.0

Nieuwe functies in RDP 8.0 voor Windows 7 SP1

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
Deze update introduceert de volgende functies voor externe computers met Windows 7 SP1:Deze functies zijn alleen beschikbaar wanneer u een client gebruikt die compatibel is met RDP 8.0. Een computer met Windows 8 of Windows 7 SP1 waarop de update voor RDP 8.0 is geïnstalleerd kan bijvoorbeeld verbinding maken met een andere computer met Windows 7 SP1 waarop de update voor RDP 8.0 is geïnstalleerd.
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen

Nieuwe functies in de client Verbinding met extern bureaublad 8.0 voor Windows SP1 en Windows Server 2008 SP1

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
De update voor Verbinding met extern bureaublad 8.0 ondersteunt de volgende functies als u verbinding maakt met een ondersteunde en bij benadering geconfigureerde server:
 • Remote Desktop Protocol 8.0

  Ondersteuning voor RDP 8.0 omvat het volgende:
  • RemoteFX voor WAN
  • RemoteFX Adaptive Graphics
  • Automatische detectie extern netwerk
  • RemoteFX-mediastreaming

  Deze functie is beschikbaar wanneer u verbinding maakt met computers met een van de volgende besturingssystemen:
  • Windows 8
  • Windows Server 2012
  • Windows 7 met RDP 8.0 geïnstalleerd en ingeschakeld
 • Dynamische USB-omleiding in sessie

  Met deze functie kunnen gebruikers tijdens een externe sessie USB-apparaten voor omleiding selecteren. USB-apparaten kunnen worden uitgewisseld tussen externe sessies of met de lokale computer. Als de functie USB-omleiding voor RemoteFX is ingeschakeld, kunnen gebruikers op het pictogram Apparaten op de verbindingsbalk tikken om de apparaten die ze willen omleiden te selecteren.

  Dynamische USB-omleiding in sessie is beschikbaar wanneer u verbinding maakt met computers met een van de volgende besturingssystemen:
  • Windows 8
  • Windows Server 2012
  • Windows 7 met de functie RDP 7.1 RemoteFX vGPU ingeschakeld
  • Windows 7 met RDP 8.0 geïnstalleerd en ingeschakeld
 • Verbeterde ervaring voor eenmalige aanmelding voor extern bureaublad-webtoegang

  Deze functie vereenvoudigt en verbetert de gebruikerservaring. Gebruikers hoeven hun gebruikersnamen en wachtwoorden slechts eenmaal in te voeren als ze verbinding maken met door IT gepubliceerde apps en bureaubladen. Gebruikers wordt bij een volgende verbinding niet gevraagd naar hun aanmeldingsgegevens.

  Zie voor meer informatie over hoe u eenmalige webaanmelding (web SSO, Web Single Sign-On) configureert dit artikel over hoe eenvoudig het is om eenmalig aan te melden bij een extern bureaublad in Windows Server 2012.

  Deze functie is alleen beschikbaar als u verbinding maakt met virtuele machines en bureaubladsessies met Windows Server 2012.
 • Opnieuw verbinding maken met RemoteApp en bureaublad

  Met deze functie kunnen gebruikers eenvoudig verbinding verbreken en opnieuw verbinding maken met door IT gepubliceerde apps en bureaubladen. Het is beschikbaar voor gebruikers wanneer zij de functie RemoteApp en bureaubladverbindingen gebruiken om verbinding te maken met virtuele machines en bureaubladsessies met Windows Server 2012.
 • Ondersteuning voor API's voor RemoteFX-mediaomleiding voor VoIP-toepassingen

  Door deze functies kunnen toepassingen zoals Lync 2013 uitgebreide audio- en videovergaderingen bieden. Zie voor meer informatie algemene informatie over Microsoft Lync 2013 VDI Plugin. Deze functie is beschikbaar wanneer u verbinding maakt met computers met een van de volgende besturingssystemen:
  • Windows 8
  • Windows Server 2012
  • Windows 7
  • Windows Server 2008 R2
 • Ondersteuning voor geneste sessies

  In bepaalde situaties ondersteunt RDP 8.0 het verbinden met een extern bureaublad binnen een andere verbindingssessie.

  Zie Verbinding maken met een extern bureaublad binnen een andere verbindingssessie met een extern bureaublad met RDP 8.0
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen

Bekende problemen met de update voor RDP 8.0

 • RDP 8.0 kan niet worden geïnstalleerd op een virtueel bureaublad met RemoteFX vGPU.

  Probleem
  Nadat u groepsbeleid hebt gebruikt om RDP 8.0 te installeren en in te schakelen op een computer met RemoteFX vGPU, is RDP 8.0 niet beschikbaar.

  Oplossing
  Bij deze update wordt RDP 8.0 niet ingeschakeld voor verbindingen met computers met RemoteFX vGPU. Als u RDP 8.0 wilt inschakelen, kunt u RemoteFX vGPU verwijderen van het virtuele bureaublad.
 • De opdracht Schaduw kan niet worden gebruikt om op afstand de externe verbinding van een andere gebruiker te controleren.

  Probleem
  Windows 7 SP1 ondersteunt de opdracht Schaduw (Afstandsbediening). Deze opdracht kan worden gebruikt door een beheerder om een actieve sessie van een andere gebruiker te bekijken of beheren. Na het inschakelen van RDP 8.0 op een computer met Windows 7 SP1 kan een beheerder de opdracht Schaduw niet gebruiken om een sessie van een andere gebruiker te bekijken of controleren.

  Oplossing
  Beheerders kunnen Hulp op afstand of een ander product gebruiken waarmee sessies van een andere gebruiker kunnen worden bekeken of gecontroleerd.
 • Aero Glass-ondersteuning is niet beschikbaar.

  Probleem
  Met de Aero Glass-functie Externe toegang in Windows 7 kunnen gebruikers met compatibele clients met Verbinding met extern bureaublad functies gebruiken zoals Flip 3D, livevoorbeelden in de taakbalk en een doorschijnend vensterkader tijdens een sessie met een extern bureaublad bij gebruik van een compatibele RDC 7.0-client. Nadat RDP 8.0 is ingeschakeld, kunnen gebruikers de Aero Glass-functie Externe toegang niet gebruiken.

  Oplossing
  Beheerders moeten RDP 8.0 niet inschakelen op externe computers met Windows 7 SP1 voor gebruikers die de Aero Glass-functie Externe toegang moeten gebruiken.
 • RDP 8.0 gebruikt niet het UDP-protocol op externe computers met Windows 7 SP1.

  Probleem
  De RemoteFX voor WAN-functie in RDP 8.0 gebruikt TCP- en UDP-protocollen voor het optimaliseren van de gebruikerservaring. Nadat u RDP 8.0 hebt geïnstalleerd en ingeschakeld op computers met Windows 7 SP1, wordt RDP 8.0 alleen voor gebruik van het TCP-protocol geconfigureerd.

  Oplossing
  Configureer RDP 8.0 voor het gebruik van de TCP- en UDP-protocollen. Zie voor meer informatie de sectie 'RDP 8.0 inschakelen'.
 • Lokale beheerders die geen lid zijn van de groep Externe bureaubladgebruikers kunnen zich niet aanmelden via een Verbinding met extern bureaublad.

  Probleem
  Nadat RDP 8.0 is ingeschakeld kunnen lokale beheerders die geen lid zijn van de groep Externe bureaubladgebruikers zich niet aanmelden.

  Oplossing
  Voeg lokale beheerders toe aan de groep Externe bureaubladgebruikers.
 • De firewallregel die UDP-verkeer toestaat is niet ingeschakeld als u een groepsbeleidobject (GPO, Group Policy Object) gebruikt om RDP 8.0 in te schakelen.

  Probleem
  Als u een GPO gebruikt om RDP 8.0 in te schakelen wordt de UDP-firewallregel die UDP-verkeer toestaat mogelijk niet ingeschakeld.

  Oplossing
  Maak een Groepsbeleidobject om de firewall "Extern bureaublad - gebruikersmodus (UDP-In)" in te schakelen.
 • De firewallregel die TCP-verkeer toestaat, wordt mogelijk niet ingeschakeld als u deze update handmatig toepast.

  Probleem
  Als u Lokaal beveiligingsbeleid gebruikt om RDP 8.0 in te schakelen, wordt de TCP-firewallregel die TCP-verkeer toestaat mogelijk niet ingeschakeld.

  Oplossing
  Schakel de firewallregel "Extern bureaublad - RemoteFX (TCP-In)" in via Geavanceerde beveiliging in de Windows Firewall.
 • De prestaties zijn traag wanneer IPsec in het netwerk is geïmplementeerd.

  Probleem
  Als u verbinding maakt met een computer door middel van het RDP 8.0-protocol als IPsec op het netwerk is geïmplementeerd, kan de prestatie trager worden.

  Oplossing
  Installeer hotfix 2570170 (Mogelijk alleen beschikbaar in het Engels) op de server.
 • U kunt de multi-aanraakfuncties niet gebruiken wanneer u op afstand verbinding met een computer maakt.

  Probleem
  Dit probleem treedt op als u de client voor Verbinding met extern bureaublad 8.0 gebruikt op een computer met Windows 7 SP1.

  Oplossing
  De multi-aanraakfunctie van RemoteFX wordt alleen ondersteund als zowel op de client als op de server Windows 8 of Windows Server 2012 draait.
 • U ontvangt meerdere vragen om verificatie als u met Externe toegang via internet verbinding maakt met computers in domeinen met Small Business Server 2011 en Windows Server 2012 Essentials.

  Probleem
  Als u probeert met Externe toegang via internet of Extern bureaublad-gateway verbinding te maken met een computer in een domein met Windows Server 2012 Essentials, Windows Small Business Server 2011 Standard of Windows Small Business Server 2011 Essentials, wordt u herhaaldelijk om verificatie gevraagd.

  Oplossing
  Zie de informatie over hoe u herhaaldelijke verzoeken om verificatie kunt omzeilen na het toepassen van de updates 2574819 en 2592687.
Meer informatie over de updates van RDP 8.0 voor Windows 7 SP1 en Windows Server 2008 R2 SP1 vindt u hier: Update voor Remote Desktop Protocol 8.0 voor Windows 7 SP1: Goede WAN-gebruikerservaring voor virtuele bureaubladen met Windows 7 SP1.

Over dit artikel

Artikel ID: 2592687
Laatste beoordeling: woensdag 7 mei 2014
De informatie in dit artikel is van toepassing op:: Windows 7 Enterprise (Windows 7 Service Pack 1), Windows 7 Home Basic (Windows 7 Service Pack 1), Windows 7 Home Premium (Windows 7 Service Pack 1), Windows 7 Professional (Windows 7 Service Pack 1), Windows 7 Starter (Windows 7 Service Pack 1), Windows 7 Ultimate (Windows 7 Service Pack 1), Windows Server 2008 R2 Datacenter (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1), Windows Server 2008 R2 Enterprise (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1), Windows Server 2008 R2 for Itanium-Based Systems (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1), Windows Server 2008 R2 Foundation (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1), Windows Server 2008 R2 Standard (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1), Windows Web Server 2008 R2 (Windows Server 2008 R2 Service Pack 1)
Wilt u feedback geven over dit artikel?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.