Artikel ID: 981198
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u een update voor Windows probeert te installeren, mislukt de installatie en wordt een van de volgende foutcodes weergegeven:

Windows XP en Windows Server 2003
Foutcode 0x8007F0F4

Windows Vista, Windows 7, Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2
Foutcode FFFFFFFF

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als het systeem is geïnfecteerd door malware.

Tijdens de installatie van de update wordt gecontroleerd of door deze installatie compatibiliteitsproblemen op uw computer kunnen ontstaan. Als er compatibiliteitsproblemen worden gedetecteerd, wordt een van de foutcodes uit de sectie Symptomen weergegeven. Het detecteren van compatibiliteitsproblemen kan duiden op de aanwezigheid van malware op uw computer. U moet nagaan of uw computer is geïnfecteerd en eventuele malware verwijderen voordat de Windows-update op uw computer kan worden geïnstalleerd.

Oplossing

Gebruik antivirussoftware om uw computer op virussen te controleren. Start het antivirusprogramma, controleer of het actueel en bijgewerkt is en voer vervolgens een volledige scan uit. Als er malware of virussen worden aangetroffen, moet u de problematische elementen die het antivirusprogramma aangeeft, uitschakelen of verwijderen.

Sommige antivirusprogramma's worden verkocht met een jaarabonnement dat kan worden verlengd. Er zijn echter ook veel gratis antivirusprogramma's. Microsoft biedt Microsoft Security Essentials aan, een gratis antivirusprogramma dat u kunt downloaden van de Microsoft Security Essentials-website. U kunt ook naar de website Aanbieders van beveiligingssoftware voor Windows gaan om antivirussoftware van derden te vinden.

Ondersteuningsinformatie

Klanten in de Verenigde Staten of Canada kunnen technische ondersteuning krijgen door 1-866-PCSAFETY of 1-866-727-2338 te bellen. Voor telefonische ondersteuning aangaande beveiligingsupdates worden geen kosten in rekening gebracht. Zie Microsoft Help en ondersteuning voor meer informatie over de beschikbare ondersteuningsopties.

Eigenschappen

Artikel ID: 981198 - Laatste beoordeling: donderdag 24 februari 2011 - Wijziging: 4.0
Trefwoorden: 
kbtshoot kbexpertisebeginner KB981198

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com