Forfattere kan invitere andre forfattere til å redigere samme side eller nyhetsinnlegg samtidig. Mens samtidig redigering pågår, kan forfattere se endringer gjort av andre i sanntid mens de skjer, med tilstedeværelse tilgjengelig på side-, inndelings- og nettdelnivå.
Dele en side eller nyhetsmelding
Det finnes to metoder for å dele en side eller nyhetsmelding. Du kan dele enkeltsiden eller nyhetsinnlegget, eller dele nettstedet hvis du har tenkt å samarbeide med andre på flere sider eller annet innhold på nettstedet. Hvis du velger Kopier-alternativet , kan du kopiere en delingskobling som skal limes inn et annet sted, for eksempel en Teams-chat eller et annet dokument.
Dele en side eller nyhetsmelding
Hvis du vil dele en side, velger du Del-knappen øverst på siden. Del side-alternativet fra rullegardinlisten åpner den velkjente opplevelsen for dialogboksen Deling. Du kan sende en e-postmelding til mottakerne av delingen med en kobling til siden direkte fra siden.
Hvis du vil ha en mer detaljert gjennomgang, kan du se Opprette og bruke moderne sider på et SharePoint-område.
Dele nettstedet
Hvis du er eier av et SharePoint-område, kan du gi andre personer tilgang til området ved å legge dem til som eiere, medlemmer eller besøkende. Hvis du vil ha en detaljert gjennomgang, kan du se Dele et område.
Samtidig redigering på en side eller et nyhetsinnlegg
Etter at du har delt siden eller nyhetsinnlegget, kan du arbeide på siden samtidig som andre. Hvis noen andre arbeider på siden eller nyhetsinnlegget, ser du deres tilgjengelighet og endringene de gjør. Vi kaller dette samtidig redigering, eller samarbeid i sanntid.
- Velg hvor du vil gjøre endringer, og begynn å redigere. Hvis andre personer redigerer siden eller nyhetsinnlegget, vil du se endringene deres i sanntid.
- Tilgjengelighet viser deg nøyaktig hvor hver enkelt person arbeider på siden, inkludert inndeling og nettdel.
- Flere forfattere kan redigere samme side og inndeling samtidig, men medforfattere kan ikke redigere samme nettdel samtidig. Mens noen andre redigerer en nettdel, låses nettdelen for redigering. Andre forfattere kan fremdeles flytte eller slette nettdelen eller inndelingen.
- Endringer gjort av forfattere, lagres automatisk med noen sekunders mellomrom. Hvis forfattere vil avslutte redigeringsmodus, kan de bruke Lagre og lukk.
Obs!
- Kommandoen Lagre som kladd er fjernet fordi det ikke lenger er nødvendig å sjekke inn kladden slik at en annen bruker kan redigere det.
- Antall redigeringsøkter samtidig er begrenset til 100 om gangen.
Publisere mens andre redigerer
Hvis en forfatter prøver å publisere eller legge inn en side mens andre aktivt redigerer, vil forfatteren se en advarsel om at andre redigerer. Hvis forfatteren vil, kan han eller hun fortsette med publisering og publisering.
Det samme gjelder for planlegging og innsending for godkjenning.
Tilbakestiller endringer
Angre
Hvis du vil angre endringer, kan forfattere bruke Angre til å angre de siste endringene som gjeldende bruker hadde gjort i den gjeldende nettleserøkten. Forfattere kan gjenopprette en tidligere versjon fra versjonsloggen for å angre flere endringer eller endringer som er gjort av andre brukere.
Obs!
Kommandoen Forkast endringer er tilgjengelig under følgende betingelser:
Når bare én forfatter har gjort endringer siden starten av redigeringsøkten.
Når flere brukere bytter på å redigere.
Kommandoen Forkast endringer er ikke tilgjengelig hvis flere brukere har gjort endringer i samme økt eller redigerer samtidig.
Versjonslogg
Du kan se versjonsloggen for en side eller nyhetsmelding og sammenligne versjoner, inkludert å sammenligne endringer visuelt på siden. Du kan se når en side ble endret, og hvem som endret den. Hvis du vil, kan du gjenopprette en tidligere versjon eller slette en tidligere versjon.
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker versjonsloggen, kan du se Sammenligne sideversjoner i SharePoint.