Najčešća pitanja o operativnom sistemu Windows 10 u S režimu

Primenjuje se na: Windows 10

Osnovni podaci o operativnom sistemu Windows 10 u S režimu


Detalji podležu periodičnom ažuriranju; vratite se ovde da biste videli najnovije informacije.

Šta je to Windows 10 u S režimu?

Windows 10 u S režimu je specifični režim operativnog sistema Windows 10 koji nudi poznat, produktivan utisak pri radu u operativnom sistemu Windows koji je optimizovan radi bezbednosti i boljih performansi. Koristeći isključivo aplikacije iz prodavnice Microsoft Store i bezbedno pregledanje u programu Microsoft Edge, Windows 10 u S režimu omogućava brz i bezbedniji svakodnevni rad.

Više informacija potražite na stranici operativnog sistema Windows 10 u S režimu.

Windows 10 u S režimu na Qualcomm Snapdragon procesoru


Koje su neke od pogodnosti koje nudi Windows 10 računar sa Qualcomm Snapdragon procesorom?

Računari sa Qualcomm Snapdragon procesorom imaju ključne pogodnosti koje vam pomažu da radite bilo gde da se nalazite:

  • Stalna veza sa internetom. Ovi računari spadaju u kategoriju uvek povezanih i omogućavaju vam da uspostavite vezu sa mobilnim podacima, tako da možete biti na mreži gde god da uhvatite signal za mobilni, baš kao i kod mobilnog telefona. Kada ste na poslu, kod kuće ili u dometu neke druge pouzdane Wi-Fi mreže, možete da se povežete na Wi-Fi da biste uštedeli mobilne podatke i nastavili sa radom.
  • Celodnevno i duže trajanje baterije. Računar koji radi sa Snapdragon procesorom troši manje energije u odnosu na druge računare, tako da ne morate da brinete da li će baterija izdržati do kraja uobičajenog dana na poslu ili u školi i da li ćete pronaći zidnu utičnicu na koju možete da priključite računar. Ako želite da koristite računar za nešto zabavnije, možete da uživate do 20 sati ili više u reprodukciji lokalnih video zapisa sve dok ne bude potrebno da ponovo napunite bateriju.
  • Trenutno uključivanje. Kada ne koristite računar, samo pritisnite dugme za napajanje da biste isključili ekran, kao na mobilnom telefonu. Kada želite ponovo da uključite računar, on će se automatski uključiti. Svaki put kada imate nekoliko minuta slobodno između predavanja, sastanaka i drugih obaveza, možete da iskoristite to vreme za obavljanje zadataka, a da ne čekate predugo da se računar pokrene.

Windows 10 u S režimu na Intel ili AMD procesorima


Koje aplikacije i koji hardver rade sa operativnim sistemom Windows 10 u S režimu?

Windows 10 u S režimu radi isključivo sa kompatibilnim aplikacijama iz prodavnice Microsoft Store. Većina aplikacija u prodavnici Microsoft Store radi na uređajima u S režimu na isti način kao i na uređajima koji nisu u tom režimu. Imajte u vidu da neke alatke za programere neće biti podržane u operativnom sistemu Windows 10 u S režimu i da će za mali broj aplikacija sa poznatim problemima sa kompatibilnošću biti navedena napomena o tom problemu na stranici sa detaljima o aplikaciji u prodavnici Microsoft Store.

Mnogi hardverski pribor i periferijski uređaji (kao što su štampači) koji rade sa operativnim sistemom Windows 10 trenutno rade i sa operativnim sistemom Windows 10 u S režimu, s tim što možda imaju ograničenu funkcionalnost. U članku Kompatibilnost dodatnog pribora u OS Windows 10 u S režimu možete naći više informacija o Microsoft dodatnom hardverskom priboru, kao i veze ka veb lokacijama nezavisnih proizvođača koji dele informacije o kompatibilnosti njihovog dodatnog pribora u OS Windows 10 u S režimu. Ako ne možete da pronađete informacije o određenom modelu, obratite se proizvođaču dodatnog pribora.

Osnovni podaci o OS Windows 10 Enterprise u S režimu


Šta je to Windows 10 Enterprise u S režimu?

Windows 10 Enterprise u S režimu je pretplata koja dodaje sledeće mogućnosti uređaju sa OS Windows 10 Pro u S režimu:

  • Upravljanje pristupom prodavnici Microsoft Store
  • Upravljanje korisničkim utiskom pri radu
  • Upravljanje pomoćnikom Cortana
  • Analitika ispravnosti uređaja
  • Kontrole telemetrije
  • App Guard
  • Credential Guard

Osnovni podaci o OS Windows 10 Education u S režimu


Šta je to Windows 10 Education u S režimu?

Windows 10 Education u S režimu je osmišljen tako da obrazovnim institucijama pruži poznate, robusne i produktivne funkcije koje očekuju od OS Windows u posebnom utisku pri radu koji je optimizovan za bezbednost i performanse u učionici i dizajniran da radi sa uslugom Microsoft Education. Ovaj operativni sistem sadrži brojne funkcije OS Windows 10 Education koje su vam dobro poznate, ali smo promenili određene delove kako bismo vam ponudili bezbedniji i efikasniji utisak pri radu.