Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Ako imate naloge koji nisu Microsoft, kao što su Google, Facebook ili GitHub, možete da ih dodate u aplikaciju Microsoft Authenticator za verifikaciju u dva koraka. Aplikacija Authenticator radi sa svakom aplikacijom koja koristi verifikaciju u dva koraka i sa bilo kojim nalogom koji podržava standarde jednokratne lozinke (TOTP) zasnovane na vremenu.

Važno: Da biste mogli da dodate nalog, morate da preuzmete i instalirate aplikaciju Authenticator nalog. Ako to još niste uradili, pratite korake u članku Preuzimanje iinstaliranje aplikacije.

Dodavanje ličnih naloga

Za sve lične naloge obično morate da:

 • Prijavite se na nalog, a zatim uključite verifikaciju u dva koraka pomoću uređaja ili računara.

 • Dodajte nalog u aplikaciju Authenticator nalog. Možda će vam biti zatraženo da skenirate QR kôd kao deo ovog procesa.

Ako prvi put poesavate aplikaciju Authenticator, možda ćete dobiti upit da li da dozvolite aplikaciji da pristupi kameri (iOS) ili da dozvolite aplikaciji da snima slike i video zapise (Android). Dozvolite aplikaciji da koristi kameru kako biste mogli da snimite QR kôd u jednom koraku. Ako ne dozvolite kameru, i dalje možete ručno da dodate kôd kao što je opisano u članku Ručno dodavanje naloga u aplikaciju.

U ovom članku pružamo proces za vaše Facebook, Google, GitHub i Amazon naloge, ali proces je isti za druge aplikacije, kao što su Instagram i Adobe.

Dodavanje Google naloga

Dodajte Google nalog tako što ćete uključiti verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru idite na stranicu za verifikaciju Google naloga u dva koraka, izaberite stavku Prvi koraci, a zatim potvrdite identitet.

 2. Pratite korake na stranici da biste uključili verifikaciju u dva koraka za lični Google nalog.

Dodavanje Google naloga u aplikaciju

 1. Na stranici Bezbednost Google naloga idite na odeljak Dodavanje još koraka da biste potvrdili da ste to vi, odaberite odeljak Podešavanje iz Authenticator aplikacije.

 2. Na stranici Preuzimanje kodova iz Authenticator aplikacije izaberite Android ili iPhone na osnovu tipa telefona, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 3. Dat vam je QR kôd koji možete da koristite za automatsko povezivanje naloga sa aplikacijom Authenticator. Nemojte da zatvarate ovaj prozor.

 4. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog sa ikone Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 5. Koristite kameru uređaja da biste skenirali QR kôd sa stranice Authenticator podešavanje na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 6. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu odgovarajuće i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

 7. Kliknite na dugme Dalje na stranici Podešavanje Authenticator na računaru, unesite verifikacioni kôd naveden u aplikaciji za Google nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj.

 8. Nalog je verifikovan i možete da izaberete stavku Gotovo da biste zatvorili stranicu Podešavanje Authenticator  naloga.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Google nalogu potražite u člancima Uključivanje verifikacije u dva koraka i Saznajte više o verifikaciji u dva koraka.

Dodavanje Facebook naloga

Dodajte Facebook nalog tako što ćete uključiti verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite Facebook, izaberite meni u gornjem desnom uglu, a zatim idite na Postavke> Bezbednost i prijavljivanje. Pojavljuje se stranica "Bezbednost i prijavljivanje".

 2. Idite na opciju Koristi dvostruku potvrdu identiteta u odeljku Dvostruka potvrda identiteta, a zatim izaberite stavku Uredi.

 3. Pojavljuje se stranica Dvostruka potvrda identiteta.

 4. Izaberite stavku Uključi.

Dodavanje Facebook naloga u aplikaciju

 1. Na Facebook stranici na računaru idite na odeljak Dodavanje rezervne kopije, a zatim odaberite stavku Podešavanje iz oblasti aplikacije za potvrdu identiteta.

 2. Dat vam je QR kôd koji možete da koristite za automatsko povezivanje naloga sa aplikacijom Authenticator. Nemojte da zatvarate ovaj prozor.

 3. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog sa ikone Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 4. Koristite kameru uređaja da biste skenirali QR kôd sa stranice Dvostruka potvrda identiteta na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 5. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu odgovarajuće i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

 6. Kliknite na dugme Dalje na stranici Dvostruka potvrda identiteta na računaru, a zatim otkucajte kôd za verifikaciju koji je obezbeđen u aplikaciji za Facebook nalog.

 7. Nalog je verifikovan i sada možete da koristite aplikaciju da biste verifikovali nalog.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Facebook nalogu potražite u članku Šta je dvostruka potvrda identiteta i kako funkcioniše?

Dodavanje naloga GitHub naloga

Dodajte GitHub tako što ćete uključiti verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite aplikaciju GitHub, izaberite sliku u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite stavku Postavke.

 2. Pojavljuje se stranica Dvostruka potvrda identiteta.

 3. Izaberite stavku Bezbednost sa bočne trake Lične postavke, a zatim izaberite stavku Omogući dvostruku potvrdu identiteta iz oblasti Dvostruka potvrda identiteta.

Dodavanje GitHub naloga u aplikaciju

 1. Na stranici Dvostruka potvrda identiteta na računaru izaberite stavku Podesi pomoću aplikacije.

 2. Sačuvajte kodove za oporavak da biste se vratili na nalog ako izgubite pristup, a zatim kliknite na dugme Dalje. Kodove možete da sačuvate tako što ćete ih preuzeti na uređaj, štampanjem papirne kopije ili kopiranjem u alatku za upravljanje lozinkama.

 3. Na stranici Dvostruka potvrda identiteta izaberite stavku Podesi pomoću aplikacije. Stranica se menja da bi vam prikazala QR kôd. Nemojte da zatvorite ovu stranicu.

 4. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog sa ikone Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, izaberite Drugi nalog (Google, Facebook itd.), a zatim izaberite unesite ovaj tekstualni kôd iz teksta na vrhu stranice.

 5. Aplikacija Authenticator ne može da skenira QR kôd, pa morate ručno da unesete kôd.

 6. Unesite ime naloga (na primer, GitHub) i otkucajte tajni ključ iz 4. koraka, a zatim izaberite stavku Završi.

 7. Na stranici Dvostruka potvrda identiteta na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji je obezbeđen u aplikaciji za GitHub nalog, a zatim izaberite stavku Omogući.

 8. Stranica Nalozi u aplikaciji prikazuje ime naloga i kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i GitHub nalogu potražite u članku Osnovni podaci o dvostrukoj potvrdi identiteta.

Dodavanje Amazon naloga

Dodajte Amazon nalog tako što ćete uključiti verifikaciju u dva koraka, a zatim dodati nalog u aplikaciju.

Uključivanje verifikacije u dva koraka

 1. Na računaru otvorite Amazon, izaberite meni Nalog & Liste, a zatim izaberite stavku Vaš nalog.

 2. Izaberite stavku Prijavi & bezbednost, prijavite se na Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Uredi u oblasti napredne Postavke bezbednost. Pojavljuje se stranica Napredna Postavke bezbednost.

 3. Izaberite stavku Prvi koraci.

 4. Izaberite Authenticator aplikaciju sa stranice Izbor načina prijema kodova. Stranica se menja da bi vam prikazala QR kôd. Nemojte da zatvorite ovu stranicu.

 5. Otvorite aplikaciju Authenticator, izaberite stavku Dodaj nalog sa ikone Prilagođavanje i kontrola u gornjem desnom uglu, a zatim izaberite drugi nalog (Google, Facebook itd.).

 6. Koristite kameru uređaja da biste skenirali QR kôd sa stranice Odaberite kako ćete primiti kodove na računaru.

  Napomena: Ako kamera ne radi ispravno, možete ručno da unesete QR kôd i URL.

 7. Pregledajte stranicu Nalozi aplikacije Authenticator na uređaju da biste se uverili da su informacije o nalogu odgovarajuće i da li postoji povezani kôd za verifikaciju. Radi dodatne bezbednosti, kôd za verifikaciju se menja svakih 30 sekundi sprečavajući nekoga da koristi kôd više puta.

 8. Na stranici Izbor načina prijema kodova na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji je naveden u aplikaciji za Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj kôd i nastavite.

 9. Dovršite ostatak procesa upisivanja, uključujući dodavanje metoda verifikacije rezervne kopije kao što je tekstualna poruka, a zatim izaberite stavku Pošalji kôd.

 10. Na stranici Dodavanje metoda verifikacije rezervne kopije na računaru otkucajte kôd za verifikaciju koji ste obezbedili pomoću rezervne kopije metoda verifikacije za Amazon nalog, a zatim izaberite stavku Verifikuj kôd i nastavite.

 11. Na stranici Skoro gotovo odlučite da li želite da računar učinite pouzdanim uređajem, a zatim izaberite stavku Gotovo.

 12. Uključite verifikaciju u dva koraka. Pojavljuje se stranica Napredna Postavke bezbednost koja prikazuje ažurirane detalje verifikacije u dva koraka.

Napomena: Više informacija o verifikaciji u dva koraka i Amazon nalogu potražite u članku Osnovni podaci Two-Step Verifikacija i prijavljivanje pomoću Two-Step verifikaciju.

Sledeći koraci

 • Kada dodate naloge u aplikaciju, možete da se prijavite pomoću Authenticator aplikacije na uređaju.

 • Za uređaje koji rade pod operativnim sistemom iOS, u oblaku možete da napravite rezervnu kopiju akreditiva naloga i srodnih postavki aplikacije, kao što je redosled naloga.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×