Pomoć za obrazac za oporavak Microsoft naloga

Preporučujemo da sledite korake navedene u ovom redosledu kako bi vam pomogli pri poništavanje lozinke Microsoft naloga.

1. korak

Poništavanje lozinke

2. korak

Nije možete da poništite lozinku

3. korak

Obrazac za oporavak

4. korak

Nije moguće da oporavim

Savet: Ako želite da promenite poznatu lozinku Microsoft naloga, umesto toga pogledajte članak Promena lozinke Microsoft naloga.

Ako ne možete da poništite lozinku

Ovaj korak pretpostavlja da ste isprobali 1. korak: Poništavanjezaboravljene lozinke Microsoft naloga, ali pokušaj nije uspeo.

Dolenađeni koraci će vam pomoći da se vodičem popunite obrazac za oporavak naloga. Može biti dug proces jer je dizajniran za postavljanje pitanja o nalogu na koja samo vi možete da odgovorite. Microsoft će pregledati vaše odgovore i odgovoriti u roku od 24 sata.

Poboljšajte mogućnost da uspešno oporavite nalog tako što ćete prvo pročitati sledeći vodič. 

Važno: Obrazac za oporavak naloga može da se koristi samo ako verifikacija u dva koraka nije uključena.

Pre nego što počnete da popunjavate obrazac

Pre nego što popunite obrazac za oporavak naloga, uverite se da imate radnu e-poruku koju Microsoft može da koristi za komunikaciju sa vama. Korisno je i ako obrazac popunite sa prepoznatljivog uređaja i lokacije.

1. Imate radnu e-poruku

Potreban vam je radni nalog e-pošte za pristup. Iskoristićemo ovaj nalog da bismo vam slali informacije o vašem zahtevu. Možete da koristite bilo koji aktivni nalog e-pošte, čak i onaj koji pripada prijatelju ili relativnom. Ako nemate drugi nalog e-pošte za pristup, možete besplatno da kreirate privremeni outlook.com nalog tako što ćete izabrati stavku Kreiraj nalog na stranici za prijavljivanje na Microsoft nalog.

Napomena: Radni nalog e-pošte koji obezbedite koristiće se samo za kontakt sa vama u vezi sa obrascem za oporavak naloga i neće se koristiti u druge svrhe.

2. Popunite obrazac koristeći prepoznatljiv uređaj i lokaciju

Ako je moguće, popunite obrazac pomoću uređaja koji ste prethodno koristili za prijavljivanje na nalog i na lokaciji na kojoj obično koristite taj uređaj i koje ćemo prepoznati, na primer vašu kuću ili kancelariju.

Kada budete spremni, obrazac za oporavak možete da pronađete ovde: 

Obrazac za oporavak naloga

Više saveta prilikom popunjavanja obrasca za oporavak

Obrazac za oporavak je dostupan na https://account.live.com/acsr.

Prikupite koliko god možete informacija o bilo kakvih Microsoft usluga koje ste možda koristili sa ovim nalogom. Što više informacija uključite prilikom popunjavanja obrasca, to je veća šansa da ćete imati ponovo da pristupite nalogu.

Odgovorite na sva pitanja koliko god je moguće. Ako niste sigurni, pogađanje je u redu – pogrešni odgovori ne računaju na vas. Kada dobijete pitanje koje vam "dodaje više", u polje popunite onoliko informacija koliko možete.

Biće vam zatražena pitanja koja su specifična za nalog koji pokušavate da oporavite. Ako ste koristili nalog sa bilo kog proizvoda i usluga ispod, ovo su vrste stvari koje treba da znate:

Outlook.com ili hotmail.com naloge

  • Postavićemo vam pitanja o kontaktima i redovima za temu e-pošte. Proverite sa prijateljima i porodicom sa koje ste možda udali pomoć sa tog naloga.

  • Redovi za temu e-poruke moraju biti tačni.

  • Kada unesete adresu e-pošte, imajte na umu da neki domeni mogu biti specifični za zemlju, kao što je @outlook.co.uk.

  • Ako imate nalog nekoliko godina, detalji o datoteci se možda ne podudaraju sa vašom trenutnom situacijom, pa razmislite o tome šta ste uneli kada ste se prvi put upisali. Da li ste možda premestili ili promenili ime?

Skype

Od vas će se tražiti SkypeID ili imena kontakata u njihovih naloga. Ako koristite Skype za pozivanje mobilnih ili landline telefona, bićete upitani i za neke od njih zajedno sa detaljima o nedavnoj Skype kupovini.

Xbox konzola

Od vas će se tražiti da pružite ID hardvera za konzolu koju ste često koristili. Uverite se da ste nabavili ID sa konzole koji mnogo koristite. Ako ste nedavno kupili novi, pokušajte da dobijete ID hardvera sa stare konzole. Više informacija o oporavku naloga koje koristite sa Xbox konzolom potražite u članku Poništavanje ili oporavak izgubljene lozinke Microsoft naloga.

Lozinke

Razmislite o lozinkama koje koristite na drugim nalozima koje ste možda koristili ovde. Naveli stare lozinke koje ste možda koristili. Proverite veb pregledače da biste videli da li ste tu sačuvali lozinku. Za pomoć u vezi sa proverom sačuvanih lozinki, evo nekoliko predloga iz uobičajenih pregledača i alatki:

  • Lozinke koje ste možda sačuvali u pregledaču Microsoft Edge ili Windows veb akrediitima, pogledajte članak Čuvanje ili zaboravu lozinki u pregledaču Microsoft Edge ili Upravljaču akreditima za pristup

  • Ako koristite pregledač Chrome, pogledajte upravljanje lozinkama

  • Lozinke sačuvane na Mac ili iOS uređajima potražite u temi Prikaz informacija uskladištenih u keychain-u na Mac uređaju ili Podešavanje iCloud Keychain

After you submit the form

Rezultate zahteva za oporavak poslaćemo na radnu e-adresu koju ste pružili na početku obrasca u roku od 24 sata.

Vaši sledeći koraci zavise od toga da li možemo da verifikimo vaš nalog:

Nismo mogli da verifikmo vaš nalog

Potvrdili smo vaš nalog

Nastavite da pokušavate koliko god puta želite, do dva puta u toku dana.

Koristićemo istu radnu adresu e-pošte da bismo vam poslali uputstva o tome kako da se ponovo prijavite na nalog.

Kada se vratite na svoj nalog, pregledajte članak Kako da vaš Microsoft nalog ostane bezbedan i bezbedan. Ovde ćete pronaći uputstva o tome kako da unapredite obezbeđivanje naloga, olakšate poništavanje lozinke i obezbedite dodatne metode koje možete da koristite da biste verifikovao nalog.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×