Sadržaj
×

Preporučujemo da pratite korake navedene u ovom redosledu kako biste mogli da poništite lozinku Microsoft naloga.

1. korak

Poništavanje lozinke

2. korak

Nije moguće poništi lozinku

3. korak

Obrazac za oporavak

4. korak

Nije moguće oporaviti

Savet: Ako želite da promenite poznatu lozinku Microsoft naloga, pogledajte članak Promena lozinke Microsoft naloga umesto toga.

Ako ne možete da poništite lozinku

Ovaj korak pretpostavlja da ste isprobali 1. korak : Poništavanje zaboravljene lozinke Microsoft naloga, ali pokušaj nije uspeo.

Dolenavedeni koraci će vam pomoći da se vodite prilikom popunjavanja obrasca za oporavak naloga. To može da bude dug proces jer je dizajniran za postavljanje pitanja o nalogu na koja samo vi možete da odgovorite. Microsoft će pregledati vaše odgovore i odgovoriti u roku od 24 sata.

Poboljšajte šanse da uspešno oporavite nalog tako što ćete prvo pročitati sledeća uputstva. 

Važno: Obrazac za oporavak naloga može da se koristi samo ako verifikacija u dva koraka nije uključena.

Pre nego što počnete da popunjavate obrazac

Pre nego što popunite obrazac za oporavak naloga, uverite se da imate radnu e-poruku koju Microsoft može da koristi za komunikaciju sa vama. To će vam takođe pomoći ako popunite obrazac sa prepoznatog uređaja i lokacije.

1. Imate radnu e-poruku

Potreban vam je radni nalog e-pošte kojem možete da pristupite. Koristićemo ovaj nalog da vam pošaljemo informacije o vašem zahtevu. Možete da koristite bilo koji aktivni nalog e-pošte, čak i jedan koji pripada prijatelju ili relativnom prijatelju. Ako nemate drugi nalog e-pošte kom možete da pristupite, možete besplatno da kreirate privremeni outlook.com nalog tako što ćete izabrati stavku Kreiraj nalog na stranici Za prijavljivanje Na Microsoft nalogu.

Napomena: Radni nalog e-pošte koji navedite koristiće se samo za kontaktiranje sa vama u vezi sa obrascem za oporavak naloga i neće se koristiti u druge svrhe.

2. Popunite obrazac pomoću prepoznatog uređaja i lokacije

Ako je moguće, popunite obrazac pomoću uređaja koji ste prethodno koristili za prijavljivanje na nalog i na lokaciji na kojoj često koristite taj uređaj i koju ćemo prepoznati, kao što je vaša kuća ili kancelarija.

Kada budete spremni, obrazac za oporavak možete pronaći ovde: 

Obrazac za oporavak naloga

Više saveta prilikom popunjavanja obrasca za oporavak

Obrazac za oporavak je dostupan na https://account.live.com/acsr.

Prikupite što više informacija o bilo kojoj Microsoft usluge ste koristili sa ovim nalogom. Što više informacija uključite prilikom popunjavanja obrasca, to je veća šansa da ćete imati priliku da ponovo pristupite nalogu.

Odgovorite na što je moguće više detaljnih pitanja. Ako niste sigurni, pretpostavka je u redu – pogrešni odgovori se ne računaju na vas. Kada dođete do pitanja koje vam omogućava da "dodate više", popunite onoliko informacija koliko možete.

Biće vam zatražena pitanja koja su specifična za nalog koji pokušavate da oporavite. Ako ste koristili nalog sa bilo kojim od dolenavedenih proizvoda i usluga, ovo su vrste stvari koje treba da znate:

Outlook.com ili hotmail.com naloge

  • Postavićemo vam pitanja o kontaktima i redovima teme e-pošte. Proverite sa prijateljima i porodicom da li ste dobili pomoć sa tog naloga.

  • Redovi za temu e-poruke treba da budu tačni.

  • Kada unesete e-adresu, imajte na umu da neki domeni mogu biti specifični za zemlju kao što je @outlook.co.uk.

  • Ako imate nalog već nekoliko godina, detalji u datoteci se možda neće podudarati sa vašom trenutnom situacijom, pa razmislite o tome šta ste možda uneli kada ste se prvi put upisali. Da li je moguće da ste premestili ili promenili ime?

Skype

Od vas će se tražiti SkypeID ili imena kontakata na njihovom nalogu. Ako koristite Skype za pozivanje mobilnih ili fiksnih telefona, bićete upitani i za neke od njih zajedno sa detaljima o nedavnoj Skype kupovini.

Xbox konzola

Od vas će se tražiti da obezbedite ID hardvera konzole koju ste često koristili. Proverite da li ste dobili ID sa konzole koju često koristite. Ako ste nedavno kupili novi, pokušajte da preuzmete ID hardvera sa stare konzole. Više informacija o oporavku naloga koje koristite sa Xbox konzolom potražite u članku Poništavanje ili oporavak izgubljene lozinke Microsoft naloga.

Lozinke

Razmislite o lozinkama koje koristite na drugim nalozima koje ste možda koristili ovde. Nanesite stare lozinke koje ste možda koristili. Proverite veb pregledače da biste videli da li ste tamo sačuvali lozinku. Za pomoć oko provere da li postoje sačuvane lozinke, evo nekoliko predloga iz uobičajenih pregledača i alatki:

Kada prosledite obrazac

Rezultate zahteva za oporavak poslaćemo na radnu e-adresu koju ste pružili na početku obrasca u roku od 24 časa.

Sledeći koraci zavise od toga da li možemo da verifikovali vaš nalog:

Nismo mogli da verifikovali vaš nalog

Verifikovali smo vaš nalog

Nastavite da pokušavate koliko god puta želite, najviše dva puta dnevno.

Koristićemo istu radnu e-poruku da bismo vam poslali uputstva kako da se ponovo prijavite na nalog.

Kada budete mogli da se vratite na nalog, pročitajte članak Kako da doprinesete održavanju bezbednosti i bezbednosti Microsoft naloga. Ovde ćete pronaći uputstvo kako da unapredite nalog, olakšate poništavanje lozinke i obezbedite dodatne metode koje možete da koristite za verifikaciju naloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×