Sadržaj
×

Ovi saveti mogu da održe bezbednost Microsoft naloga, olakšaju oporavak ako je ugrožen i ojačaju ga od napada.

Posebno je važno da imate jaku lozinku ako koristite Microsoft adresu e-pošte (kao što je Outlook.com ili Hotmail). To je zato što mnoge usluge sada koriste vašu e-adresu za proveru identiteta. Ako neko pristupi vašem Microsoft nalogu, možda će moći da koristi vašu e-poštu za poništavanje lozinki za druge naloge, kao što su bankarski računi i kupovina na mreži.

Možete da promenite lozinku na stranici Osnove bezbednosti u bilo kom trenutku.

 Uradite

Nemoj

Napravite da nova lozinka bude znatno drugačija od prethodnih lozinki.

Nemojte da koristite istu lozinku za različite naloge.

Koristite rečenicu ili frazu konvertovanu u nisku inicijala, brojeva i simbola.

Nemojte da koristite jednu reč za lozinku, kao što su "lozinka", "lozinka" ili "lozinka", ili "lozinka".

Sastavite lozinku koju će teško pogoditi čak i ako neko zna mnogo o vama (izbegavajte imena i rođendane porodice ili omiljenog benda).

Nemojte da koristite uobičajene lozinke kao što su "lozinka", "iloveyou" ili "12345678".

Aplikacija Microsoft Authenticator na telefonu ne samo da dodaje još jedan bezbednosni sloj u Microsoft nalog, već i da se prijavite na nalog sa telefona bez lozinke.

Preuzmite aplikaciju za telefon, a zatim saznajte kako da je koristite u članku Kako da koristite video Microsoft Authenticator aplikacije i članak.

Dodajte bezbednosne informacije na nalog da biste lakše oporavili nalog ako je hakovan. Pošto ove informacije mogu da održe bezbednost vašeg naloga, važno je da ostanete u toku. Dodajte ili ažurirajte bezbednosne informacije na stranici Osnove bezbednosti. Možete i da saznate više o bezbednosnim & kodovima i da naučite korake koji će vam pomoći da zaštitite nalog danas.

Većina operativnih sistema ima besplatne ispravke softvera radi poboljšanja bezbednosti i performansi. Pošto ispravke održavaju bezbednost mobilnog telefona i računara, preporučujemo da podesite uređaj da automatski preuzima te ispravke. Možete da podesite računar da automatski preuzima najnovije ispravke za Windows 10.

Microsoft nikada neće tražiti vašu lozinku putem e-pošte i zato nikada ne treba da odgovarate na e-poruke u koje se traže lični podaci, čak i ako izgleda da je pošiljalac usluge Outlook.com ili korporacije Microsoft.

Pročitajte više Outlook bezbednosti e-pošte za više informacija o bezbednosti e-pošte.

Ako primite e-poruku koja vas obaveštava o neobičnoj aktivnosti, možete da vidite kada i gde je pristup nalogu – uključujući uspešna prijava i bezbednosne izazove – na stranici Nedavne aktivnosti. Microsoft uči kako se obično prijavujete na nalog i označava događaje koji su sumnjivi.

Ako izgubite ili poklonite uređaj koji koristite za prijavljivanje na microsoft nalog ili ako znate da neko drugi ima pristup vašim uređajima iz bilo kog razloga, budite proaktivni i uklonite pouzdani status sa uređaja.

Da biste uklonili pouzdane uređaje, idite na stranicu Osnove bezbednosti, izaberite stavku još bezbednosnih opcija,pomerite se nadole do stavke Pouzdani uređaji ,a zatim izaberite stavku Ukloni sve pouzdane uređaje povezane sa nalogom.

Dodatne informacije potražite u članku Kako da dodate pouzdani uređaj na Microsoft nalog.

Takođe pogledajte

Mislim da je moj nalog ugrožen.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×