Srodne teme
×
Sign in with Microsoft
Sign in or create an account.

Ovi saveti vam mogu pomoći da vaš Microsoft nalog ostane bezbedan, da se lakše oporavite ako je ugrožen i da ga ojačate protiv napada.

Napomene: Ako imate problema sa lozinkom ili bezbednosnim kodom, isprobajte ove veze:

Posebno je važno da imate jaku lozinku ako koristite Microsoft adresu e-pošte (kao što je Outlook.com ili Hotmail). To je zbog toga što mnoge usluge sada koriste vašu e-adresu da provere vaš identitet. Ako neko dobije pristup vašem Microsoft nalogu, možda će moći da koristi vašu e-poštu za poništavanje lozinki za druge naloge, kao što su bankarstvo i kupovina na mreži.

Lozinku možete da promenite na stranici Osnove bezbednosti u bilo kom trenutku.

 Uradite to

Nemoj

Napravite novu lozinku znatno drugačiju od prethodnih lozinki.

Nemojte da koristite istu lozinku za različite naloge.

Koristite rečenicu ili frazu konvertovanu u nisku inicijala, brojeva i simbola.

Nemojte da koristite ni jednu reč za lozinku kao što je "lozinka", "majmun" ili "sunce".

Učinite lozinku teškom za pogađanje čak i ako neko zna mnogo o vama (izbegavajte imena i rođendane članova porodice ili omiljenog benda).

Nemojte da koristite uobičajene lozinke kao što su "lozinka", "iloveyou" ili "12345678".

Telefonska aplikacija Microsoft Authenticator ne samo da dodaje još jedan bezbednosni sloj microsoft nalogu, već vam omogućava i da se prijavite na nalog sa telefona bez lozinke.

Preuzmite aplikaciju za telefon , a zatim saznajte kako da je koristite u članku Kako se koriste video zapisi i članke aplikacije Microsoft Authenticator.

Dodajte bezbednosne informacije na nalog da biste lakše oporavili nalog ako je hakovan. Pošto ove informacije mogu da vam pomognu da zaštitite nalog, važno je da ga redovno ažurirate. Dodajte ili ažurirajte bezbednosne informacije na stranici Osnove bezbednosti. Možete i da saznate više o bezbednosnim & o bezbednosnim kodovima i da dobijete korake koji će vam pomoći da zaštitite nalog danas.

Većina operativnih sistema ima besplatne ispravke softvera radi poboljšanja bezbednosti i performansi. Pošto ispravke održavaju mobilni i računar bezbednijim, preporučujemo da podesite uređaj da automatski preuzima te ispravke. Računar možete podesiti da automatski preuzima najnovije ispravke za Windows.

Microsoft nikada neće tražiti vašu lozinku putem e-pošte, zato nikada ne odgovarajte na bilo koju e-poruku u kojoj se traže lične informacije, čak i ako ona tvrdi da je od korporacije Outlook.com ili korporacije Microsoft.

Pročitajte više o bezbednosti programa Outlook za više informacija o bezbednosti e-pošte.

Ako primite e-poruku koja vas obaveštava o neobičnoj aktivnosti, možete da vidite kada i gde je pristup nalogu – uključujući uspešna prijavljivanja i bezbednosne izazove – na stranici Nedavne aktivnosti. Microsoft uči kako se obično prijavljujete na nalog i označava događaje koji su sumnjivi.

Ako izgubite ili podate uređaj koji koristite za prijavljivanje na Microsoft nalog ili ako znate da neko drugi ima pristup vašim uređajima iz bilo kog razloga, budite proaktivni i uklonite pouzdani status sa uređaja.

Da biste uklonili pouzdane uređaje, idite na stranicu Osnove bezbednosti, izaberite više bezbednosnih opcija, pomerite se nadole do stavke Pouzdani uređaji, a zatim izaberite stavku Ukloni sve pouzdane uređaje povezane sa mojim nalogom.

Dodatne informacije potražite u članku Dodavanje pouzdanog uređaja u Microsoft nalog.

Takođe pogledajte

Mislim da je moj nalog ugrožen.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×