Funkcija "Lociranje mog uređaja" je funkcija koja vam može pomoći da pronađete svoj uređaj Windows 10 izgubljen ili ukraden. Da biste koristili ovu funkciju, prijavite se na uređaj pomoću Microsoft naloga i uverite se da ste administrator na uređaju. Ova funkcija radi kada je lokacija uključena za vaš uređaj, čak i ako su drugi korisnici na uređaju isključili postavke lokacije za svoje aplikacije. Svaki put kada pokušate da pronađete uređaj, korisnici koji koriste uređaj videće obaveštenje na sistemskoj traci poslova. 

  • Ova postavka funkcioniše za sve Windows uređaje, kao što su PC, laptop, Surface ili Surface pero. Da biste mogli da je koristite, morate da ga uključite. 

  • Ne možete da ga koristite sa poslovnim ili školskim nalogom, a ne radi na iOS uređajima, Android uređajima ili   Xbox One konzoli. Evo šta da radite ako vam Xbox bude ukraden.

Uključi pronalaženje mog uređaja

Kada podesite novi uređaj, možete da odlučite da li ćete uključiti ili isključiti postavku "Pronalaženje mog uređaja". Ako ste ga isključili tokom podešavanja, a sada želite da ga uključite, uverite se da Windows uređaj povezan sa internetom, ima dovoljno baterije da može da pošalje lokaciju i da ste prijavljeni na uređaj pomoću Microsoft naloga.

  1. Na uređaju koji želite da promenite izaberite stavku Pokreni > Postavke > Ažuriraj & Bezbednost > Pronađi moj uređaj.   

  2. Izaberite stavku Promeni za uređaj koji želite da promenite. 

Pronađite Windows uređaj

  1. Idite na https://account.microsoft.com/devices i prijavite se. 

  2. Izaberite karticu Pronalaženje mog uređaja.

  3. Odaberite uređaj koji želite da pronađete, a zatim izaberite stavku Pronađi da biste videli mapu koja prikazuje lokaciju uređaja.

Napomena: Deljeni uređaj možete da pronađete samo ako na njega imate administratorski nalog. Na deljenom uređaju izaberite        stavku Pokreni> Postavke> Nalog  > Informacije da biste videli da li ste administrator.

Daljinsko zaključajte Windows uređaj

  1. Kada pronađete uređaj na mapi, izaberite zaključaj uređaj>Dalje.

  2. Kada je uređaj zaključan, možete da poništite lozinku radi dodatne bezbednosti. Više informacija o lozinkama potražite u članku Promena ili poništavanje lozinke Windows lozinke.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×