Prikaz podataka na kontrolnoj tabli za privatnost

Napomena: Microsoft ažurira način na koji tražimo dozvolu za upotrebu vaših glasovnih podataka u svrhu poboljšavanja Microsoft proizvoda koji koriste našu tehnologiju prepoznavanja govora. Ovo može da utiče na podatke koje vidite na svojoj kontrolnoj tabli za privatnost. Da biste saznali više o ovim promenama, pročitajte članakKako Microsoft štiti moju privatnost dok poboljšava tehnologiju za prepoznavanje govora?

Kada koristite Microsoft proizvode i usluge dok ste prijavljeni sa Microsoft nalogom, možete da odaberete da sačuvate podatke u oblaku kako biste poboljšali svoje iskustvo. Kontrolna tabla za privatnost obezbeđuje alatke za prikazivanje i brisanje ovih podataka, kao i za upravljanje postavkama privatnosti za proizvode koje koristite. Podaci koji se pojavljuju na kontrolnoj tabli mogu da obuhvataju podatke koji se odnose na pretrage putem usluge Bing i aplikacije Cortana, Microsoft Edge pregledanje i na aktivnosti u vezi sa lokacijama, glasovnim komandama, medijskim sadržajima, aplikacijama i uslugama. 

Kada obrišete podatke, mi ćemo ih izbrisati sa te table i početi da ih uklanjamo sa naših sistema.

Podaci o aplikacijama i uslugama mogu se deliti sa dobavljačima usluga i aplikacijama nezavisnih dobavljača usluga na koje se prijavljivate koristeći svoj Microsoft nalog. Ako se odlučite za brisanje ove informacije, obrišćemo sve podatke o aktivnostima vezanim za date aplikacije, detalje o tome kada ste pokrenuli ili zatvorili aplikaciju, koliko dugo ste je koristili i druge dijagnostične informacije. Ako takođe želite da uklonite sve podatke o aktivnosti povezanim sa kolačićima u pregledaču, obrišite kolačiće u programima Microsoft Edge ili Internet Explorer. Ako koristite drugi pregledač, pogledajte uputstva za taj pregledač.

Možete da upravljate svojim podacima i postavkama na sledećim stranicama kontrolne table za privatnost:

Ako koristite novu verziju pregledača Microsoft Edge, aktivnost pregledanja se pojavljuje:

 • Ako uključite sinhronizaciju istorije pregledanja. Saznajte više

 • Ako uključite personalizovana oglašavanja i iskustva za Bing, Microsoft vesti i druge Microsoft usluge. Saznajte više

Ako koristite zastarelu verziju pregledača Microsoft Edge, aktivnost pregledanja se pojavljuje:

 • Ako ste prijavljeni u Windows pomoću Microsoft naloga tokom pregledanja.

 • Ako izaberete opciju Potpuni za postavku Dijagnostički podaci.

 • Ako uključite aplikaciju Cortana u operativnom sistemu Windows i u pregledaču Microsoft Edge.

 • Ako uključite istoriju pregledanja u aplikaciji Cortana.

Više informacija o pregledaču Microsoft Edge potražite u člancima Saznajte više o pregledaču Microsoft Edge, podacima o pregledanju i privatnosti i InPrivate pregledanje u pregledaču Microsoft Edge.

Aktivnost pretrage se pojavljuje:

 • Ako pretražujete pomoću usluge Bing i prijavljeni ste u nju pomoću Microsoft naloga – iako i dalje možete da prikažete svoju aktivnost pretrage na stranici „Istorija pretrage“ na lokaciji Bing.com.

 • Ako odete na stranice usluge Bing dok pretražujete pomoću aplikacije Cortana. Aktivnost pretrage se ne prikazuje ako pretražujete pomoću aplikacije Cortana na mobilnom telefonu koji koristi operativni sistem iOS ili Android.

Pogledajte odeljak Microsoft izjava o privatnosti da biste saznali više o podacima koje prikupljamo ili o privatnosti u operativnom sistemu Windows 10.

Podaci o aplikacijama i uslugama: 

Odaberite koji će se podaci prikupljati

Podaci koje Microsoft prikuplja se koriste za personalizaciju vaših iskustava, pomoć pri zaštiti i poboljšanje našeg softvera, naših usluga i uređaja. Možete da odaberete koje ćete podatke da delite.

Da biste promenili postavke privatnosti na uređaju sa operativnim sistemom Windows 10, izaberite stavke Start > Postavke > Privatnost .

Saveti za prikaz podataka

Ako vašim podacima treba mnogo vremena da se pojave na kontrolnoj tabli za privatnost, uverite se u sledeće:

 • Uređaj je uključen i povezan na izvor napajanja.

 • Uređaj ima neprekidnu internet vezu – ne koristite ograničenu internet vezu.

 • Ušteda baterije je isključena ako se uređaj napaja preko baterije. Da biste proverili, izaberite stavke Start > Postavke > Sistem > Baterija i uverite se da je postavka Ušteda baterije podešena na opciju Isključeno.

Ako ne vidite očekivane podatke, razlozi mogu biti sledeći:

 • Niste se prijavili pomoću Microsoft naloga.

 • Nedavno ste obrisali podatke i isključili postavke koje dozvoljavaju korporaciji Microsoft da prikuplja podatke.

 • Ne koristite funkciju ili uslugu čije podatke želite da prikažete. Možda ste previše mladi da biste ih koristili ili funkcija ili usluga nisu podržane u vašoj zemlji ili regionu.

 • Podaci trenutno ne mogu da se prikažu. Microsoft će ih prikazati kada budu dostupni.

 • Podaci nisu dostupni na kontrolnoj tabli za privatnost.

Da biste saznali kako da pronađete više podataka o proizvodima koje koristite, posetite stranicu Privatnost koju obezbeđuje Microsoft i izaberite proizvode koji vas zanimaju, kao što su Windows ili Xbox. Za lične podatke koji nisu uključeni na kontrolnoj tabli, obratite se našem timu za privatnost.

Napomene: 

 • Kontrolna tabla za privatnost prikazuje podatke koje smo prikupili. Ako želite da vidite aktivnosti prijavljivanja za Microsoft nalog, možete da prikažete nedavne aktivnosti. Ako sumnjate da neko ima neovlašćen pristup vašem nalogu, pročitajte članak Oporavak Microsoft naloga.

 • Određeni podaci možda neće biti prikazani ili izbrisani u skladu sa našom izjavom o privatnosti – na primer, određeni zakoni nam zabranjuju da otkrivamo podatke kao što su brojevi finansijskih računa, identifikacioni brojevi koje izdaje vlada ili podaci koji mogu da negativno utiču na prava i slobode drugih. Više informacija potražite u odeljku „Uputstvo za pristupanje ličnim podacima i njihovo kontrolisanje“ u izjavi o privatnosti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×