Čuvanje i ponovno korišćenje elemenata dizajna baze podataka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Access pruža mnoštvo načina za ponovno korišćenje dizajna baze podataka. Možete da sačuvate celu bazu podataka kao predložak, sačuvajte deo baze podataka kao dela aplikacije ili polje ili skup polja sačuvate kao predložak tipa podataka. U svakom slučaju, Access će kreirati datoteku koja zatim možete da delite sa drugima. Slično tome, možete da koristite kao što je datoteke trećih lica.

Ovaj članak objašnjava kako da sačuvate raznih objekata baze podataka kao predložaka, u nekim slučajevima, uključujući podatke. Takođe govori o različitim datoteke predloška i kako da ih delite. Ovaj članak pruža neke detalje o delovi aplikacije koje se dobijaju sa pristupom.

U ovom članku

Pregled

Ponekad ne želite da počnete ponovo od početka. Kada provodite dosta vremena na prvi dizajna desno, koje želite da iskoristite, kao što su tako što ćete ga ponovno korišćenje. Ili, možda želite da iskoristite prednosti dizajn posla već tako što ćete drugima. Access pruža tri glavna načina za ponovno korišćenje dizajna baze podataka:

 • Predlošci baza podataka    su datoteke (datoteke tipa *.accdt) koje možete da koristite da biste kreirali novu bazu podataka. Obično baze podataka od predloška je spreman za upotrebu, ali možete da prilagodite da biste specifičnim potrebama. Na primer, sredstva predloška Veb baze podataka nudi mogućnosti upravljanja osnovnih sredstava, ali možda ćete želeti da biste ga razvili tako što ćete dodati neke sektora ili budžet informacije koja se odnosi na vaše organizacije. Pristup dolazi sa raznih predlošci baze podataka koje možete da vidite u prikazu "Backstage" kada Access otvori.

 • Delovi aplikacije    su datoteke kao predlošci baza podataka, ali možete da ih koristite da biste dodali elemente dizajna postojeće baze podataka, umesto da posluži kao osnova za novu bazu podataka. Na primer, dela aplikacije komentare obezbeđuje tabelu koja je podešena da sadrži komentare, uključujući polje” Datum/vreme ". Neki delovi aplikacije pokrenuli čarobnjak vam pomaže da kreirate vezu da biste definisali kako dela aplikacije uklapa pomoću postojeće tabele. Pristup dolazi sa nekoliko delova aplikacije koje možete videti na kartici " Kreiranje ".

 • Predlošci tipa podataka    su datoteke koje možete da koristite za kreiranje novog polja i polja kombinacije. Na primer, datuma početka i završetka obrasce tip podataka možete koristiti da biste dodali par datum/vreme polja u tabelu pomoću samo jednog klika. Predlošci tipa podataka koristite različit tip datoteke (*.accft) iz predložaka baze podataka i delovi aplikacije. Pristup dolazi sa raznih tip podataka predlošci koje možete da vidite na kartici polja kada imate tabelu otvorite u prikazu lista sa podacima.

Čuvanje i deljenje elemenata dizajna baze podataka za ponovno korišćenje

Kreiranje baze podataka predložak ili aplikacije dela   Čuvanje baze podataka kao *.accdt datoteku tako što ćete koristiti komande na kartici datoteka . (Korake, potražite u odeljku Čuvanje i ponovno korišćenje elemenata dizajna baze podataka.) Zatim možete da koristite predložak da biste kreirali novu bazu podataka ili, ako je dela aplikacije, dodajte njegove funkcije postojeću bazu podataka.

Predlošci baza podataka i delovi aplikacije koje kreirate skladište podrazumevano u rominga aplikacije podataka fascikli predložaka (na primer, C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Access\). Datoteke predloška možete postaviti u ovoj fascikli budu dostupne kao predlošci baze podataka ili dela aplikacije. Slično tome, možete da kopirate datoteke predloška iz ove fascikle i da biste im dali drugima za sopstvenu upotrebu.

Napomena: Kao i uvek, budite pažljivi kada koristite datoteke trećih lica.

Kreiranje predloška tipa podataka   Čuvanje izbora polja tabele kao *.accft datoteku pomoću komande na kartici polja . (Korake, potražite u odeljku Čuvanje i ponovno korišćenje elemenata dizajna baze podataka.)

Predlošci tipa podataka koje ste kreirali su podrazumevano skladište u rominga aplikacije podataka fascikli predložaka (na primer, C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Access\). Možete postaviti datoteke predloška tipa podataka u ovoj fascikli budu dostupne kao tipovi podataka za nova polja. Slično tome, možete da kopirate datoteke predloška iz ove fascikle i da biste im dali drugima za sopstvenu upotrebu.

Napomena: Kao i uvek, budite pažljivi kada koristite datoteke trećih lica.

Vrh stranice

Čuvanje baze podataka kao predloška baze podataka ili dela aplikacije (*.accdt)

Čuvanje baze podataka kao deo predloška ili aplikacije baze podataka tako što ćete koristiti komande na kartici Čuvanje & objavi u prikazu "Backstage".

 1. Na kartici datoteka kliknite na dugme Sačuvaj & objavi.

 2. U okviru Sačuvaj bazu podataka kaoizaberite stavku predložak.

 3. U dijalogu Kreiranje novog predloška iz ove baze podataka navedite sledeća polja:

  • Ime   Obavezno. Unesite tekst koji će identifikovati na predloška ili dela aplikacije. Access prikazuje ime pored na predloška ili dela aplikacije.

  • Opis   Unesite tekst koji opisuje sadržaj ili svrhu na predloška ili dela aplikacije. Ovo se pojavljuje u opisu alatke za deo predloška ili aplikaciju.

  • Kategorija   Izaberite stavku Korisnički predlošci da bi deo aplikacije se pojavljuju u okviru predlošci korisničkih na glavnoj traci (podrazumevano). Možete da dodate kategoriju tako što ćete otkucati, i zatim možete da dodelite ovo i buduće aplikacije delova u toj kategoriji. Nova kategorija pojaviće se na traci.

  • Ikona   Navedite ikonu da biste prikazali za deo predloška ili aplikaciju. Delovi aplikacije, za ovu ikonu pojaviće se u galeriji delova aplikacije na traci.

  • Pregledaj   Navedite veća slika da biste prikazali za obrazac u prikazu "Backstage". Kada potražite predložak, ova slika je šta ćete videti za ovaj predložak.

  • Primarna tabela   Navedite tabelu koja će biti u primarnu tabelu za segment aplikacije. Ova tabela koristiće se podrazumevano za povezivanje dela aplikacije drugim tabelama u bazi podataka u koju je dodata na segment. Kada neko koristi dela aplikacije, Access pokreće čarobnjak će vam pomoći da kreirate relaciju. Iako se podrazumevano koristi u primarnu tabelu, možete da izaberete drugu tabelu kada čarobnjak pokrenut.

  • Obrazac za kreiranje instance   Navedite obrazac koji se podrazumevano otvara kada prvi put se otvori baza podataka napravljene pomoću ovog predloška. Ovaj obrazac podrazumevano se otvara samo jednom. Obrazac može da sadrži kôd koji se pokreće kada se otvori, ali prisustvo kôd će generisati bezbednosno upozorenje.

  • Dela aplikacije   Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali bazu podataka kao dela aplikacije. Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali bazu podataka kao predloška baze podataka.

   Napomena: Ovo polje za potvrdu morate izabrati pre nego što možete da navedete vrednost za Primarna tabela.

  • Uključi podatke u predložak   Potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sačuvali na podatke u bazu podataka kao deo predloška. Prilikom kreiranja nove baze podataka na osnovu predloška, oni uključuju ove podatke.

 4. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali predložak. Podrazumevano, Access će sačuvati vaš predložak C:\Users\<current user>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Access\.

Čuvanje polja kao predložak tipa podataka (*.accft)

Da biste kreirali predložak tipa podataka, izaberite polje ili kombinaciju polja i zatim koristite komande na traci da ih sačuvate kao predložak. Uverite se da polje ili polja su podešena na način da ih pre nego što započnete – postavljanje sva svojstva koja želite da se čuvaju kao deo predložak tipa podataka. Na primer, ako želite da kreirate predložak tipa podataka „evro”, koje možda kreirali polje valute i postavite njegove oblikovanje za evro.

 1. Otvorite tabelu koja sadrži polja polja koja želite da sačuvate kao predložak.

 2. Izaberite polje ili polja koja želite da sačuvate za ponovno korišćenje.

 3. Na kartici polja , u grupi Dodaj & brisanje kliknite na dugme Još polja, a zatim izaberite stavku Sačuvaj izbor kao novi tip podataka.

 4. U dijalogu Kreiranje novog tipa podataka iz polja Navedite sledeće:

  • Ime   Obavezno. Identifikuje predložak tipa podataka, i prikazuje se na listi dostupnih polja kada odaberete polja sa Više polja liste.

  • Opis   Unesite tekst koji opisuje sadržaj ili svrhu predložak tipa podataka. Ovo se pojavljuje u opisu alatke koji se prikazuje kada zadržite pokazivač iznad predložak tipa podataka u oknu Više polja .

  • Kategorija   Izaberite kategoriju u kojoj da biste prikazali listu predložak tipa podataka u oknu Više polja . Podrazumevano, kategorija je korisnički definisane tipove.

  • Obrazac za kreiranje instance   Ako želite, navedite obrazac koji će podrazumevano otvoriti prvi put da se koristi predložak tipa podataka.

 5. Kliknite na dugme u redu da biste sačuvali predložak tipa podataka.

Vrh stranice

Ponovno korišćenje dizajna trećih lica

Možete da predloška baze podataka ili dela aplikacije iz sa nezavisnih proizvođača dostupne na traci postavljanjem kopiju datoteke .accdt u odgovarajuću fasciklu na računaru.

 1. Zadržite datoteku predloška (ona bi trebalo da imate na .accdt ili .accft tipa datoteke).

 2. Stavite kopiju datoteke u <System Root>Users\<current user>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates\Access\, gde:

  • <System Root> je osnovna fascikla vaše Windows instalacije (obično C:\) i

  • <current user> je korisničko ime koje ste koristili za prijavljivanje u Windows.

   Napomena: Ako fascikla ne postoji, kreirajte je.

 3. Izvršite jednu od sledećih radnji:

  • Da biste koristili predložak baze podataka, na kartici datoteka , kliknite na dugme novo, izaberite stavku Moji predlošci, kliknite na predložak koji želite i zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  • Da biste koristili dela aplikacije, otvorite bazu podataka u koju želite da dodate segment, a zatim na kartici Kreiranje kliknite na dugme Delovi aplikacijei zatim kliknite na deo koji želite.

  • Da biste koristili predložak tipa podataka, otvorite tabelu u kojoj želite da kreirate polje, a zatim na kartici polja , u grupi Dodaj & brisanje , kliknite na dugme Još poljai zatim kliknite na dugme predložak tipa podataka koje želite.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×