Upravljajte zakazanim obavezama, planovima, budžetima – lako uz Microsoft 365

Što je novo u programu Word 2019 za Windows

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Word 2019 vam pruža nove načine za rad sa dokumentima, kao što je funkcija poboljšane digitalne olovke, navigacija poput stranice u knjizi, alatke za učenje i prevod. Ovo su istaknute stavke o tome što je novo od Word 2016.

Pročitajte članak o promenama drugih osoba u realnom vremenu

Kada neko drugi radi sa vama na dokumentu, videćete njihovo prisustvo i izmene koje prave.

SAZNAJTE VIŠE

Saradnja u realnom vremenu

Alatke za lakše čitanje, prirodnije pisanje

Bez obzira da li čitate i pišete na jeziku sa kojim niste upoznati ili samo želite da olakšate čitanje Word 2019 može da poboljša vašu sposobnost komunikacije i upijanja informacija.

Ako koristite uređaj sa omogućenom olovkom, iskoristite poboljšanja za crtanje i rukopis. A ako vam je omiljena matematika, biće vam drago da znate da Word sada podržava LaTeX sintaksu.

Rušenje jezičke barijere

Prevodite reči, fraze ili rečenice na drugi jezik pomoću funkcije Microsoft Translator. To možete da uradite sa kartice Redigovanje na traci.

SAZNAJTE VIŠE

Dugme „Prevodilac“ i jedna reč na engleskom jeziku i njen prevod na francuski jezik

Poboljšajte vaš doživljaj čitanja

Odmorite oči. Podesite razmake u tekstu, širinu kolona i boju stranice. Možete i da slušate kako Word čita dokument naglas i markira tekst dok ga čita.

SAZNAJTE VIŠE

Četiri dostupne alatke za učenje pomoću kojih se dokumenti lakše čitaju

Crtajte i pišite digitalnom olovkom

Prilagodljiva, prenosni skup pera (i olovke!) omogućava vam da napišete u dokumentu na prirodnom način. Istaknite nešto važno, crtanje, konvertujte zapis perom u oblik ili izvršite matematičke operacije.

SAZNAJTE VIŠE

Pretplatnici Office 365 mogu da crtaju perom sa tri različite teksture: olovka, penkalo ili marker

Koristite sintaksu LaTeX u jednačinama

Word sada podržava matematičku sintaksu LaTeX za kreiranje i uređivanje matematičkih jednačina. Pišite jednačine tako što ćete izabrati format LaTeX na kartici „Jednačine“.

SAZNAJTE VIŠE

LaTeX format

Dodavanje vizuelnog utiska

Sa Bibliotekom ikona i blagom 3D slika iz kojeg možete odabrati; nikada nije bilo više načina za dodavanje vizuelno interesantnih elemenata Vašim dokumentima.

Dodavanje ikone i SVGs

Dodavanje ikone ili druge prilagodljivih vektorskih crteža (SVGs) u dokumente. Promenite njihove boje, primenite efekte i menjajte ih u skladu sa vašim potrebama.

SAZNAJTE VIŠE

Uređivanje grafičkog stila ikone

Uhvatite sve uglove sa 3D slikama

Lako ubacite 3D model, a zatim ga rotirajte punih 360 stepeni. Vaši čitaoci će takođe moći da ga rotiraju.

SAZNAJTE VIŠE

Prikaz predloška 3D modela u okviru Datoteka > Novo

Poboljšanja pristupačnosti

Obezbedite da vaša dokumenta budu dostupna osobama svih sposobnosti i poboljšajte sopstvenu produktivnost pomoću ove alatke.

Rešavanje problema pristupačnosti jednim klikom

Kontrolor pristupačnosti je bolji nego ikada sa ažuriranom podrškom za međunarodne standarde i korisnim preporukama kako da dokumente učinite pristupačnijim osobama sa umanjenim sposobnostima. Primena preporuka direktno iz okna jednim klikom miša.

SAZNAJTE VIŠE

Ekran računara sa dokumentom sa leve strane i vizuelnim elementom pristupačnosti sa potvrdnim znakom sa desne strane

Redosled zvuka

Zvučni efekti mogu da poboljšaju produktivnost u sistemu Microsoft Office tako što obezbeđuju zvučne signale. Uključite zvučne signale da vas vode dok radite. Pronađite ij u stavkama u Opcije > Lakši pristup. Ne treba vam programski dodatak.

SAZNAJTE VIŠE

Delimičan prikaz postavki lakšeg pristupa u programu Word

Dokumenti se lakše pronalaze i usmeravaju

Word 2019 pruža način čitanja dokumenata koji je više nalik na knjige, a dokumenti koje ste primili kao priloge e-pošte se lakše pronalaze.

Prikaz pojedinačne stranice, uporedno

Umesto da neprestano pomerate, prelistavajte stranice kao kod knjige sa uporednim prikazom stranica. Na ekranu osetljivom na dodir, koristite prst za listanje stranica vašeg dokumenta. Nema ekrana osetljivog na dodir? Horizontalna traka za pomeranje—ili vaš točkić miša—pruža vam iskustvo čitanja u stilu knjige.

SAZNAJTE VIŠE

Sa jedne na drugu stranu

Razvijte svoje Office veštine

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×