Automatsko čuvanje fotografija i video zapisa u usluzi OneDrive

Automatsko čuvanje fotografija i video zapisa u usluzi OneDrive

Ako na RAČUNARU imate Microsoft OneDrive i povežete telefon, kameru ili drugi uređaj, možda ćete biti upitani da li želite da dodate fotografije i video zapise sa tog uređaja u OneDrive. Evo odgovora na neka uobičajena pitanja o toj temi:

Koje fotografije i video zapisi će se dodati u OneDrive?

Sve fotografije i video zapisi sa uređaja koji je trenutno povezan biće dodati. Nove fotografije i video zapisi takođe će se automatski dodati sa prenosivih uređaja koje povežete u budućnosti. Fotografije uključuju ove uobičajene formate za slike:

  • JPEG, JPG, TIF, TIFF, GIF, PNG, RAW

I fotografije u ovim formatima će se dodati: BMP, DIB, JFIF, JPE, JXR, EDP, PANO, ARW, CR2, CRW, ERF, KDC, MRW, NEF, NRW, ORF, PEF, RAF, RW2, RWL, SR2, SRW

Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

Video zapisi uključuju ove uobičajene formate:

  • AVI, MOV, WMV, ASF, MP4

I video zapisi u ovim formatima će se dodati: 3G2, 3GP, 3GP2, 3GPP, M2T, M2TS, M4V, MP4V, MTS, WM, LRV.

Saznajte više o video formatima koje možete da reprodukujete na veb sajtu OneDrive.

Sa kojim prenosivim uređajima ovo funkcioniše?

To funkcioniše sa kamerama, telefonima, karticama CompactFlash (CF), karticama Secure Digital (SD), karticama miniSD, USB fleš disk jedinicama i drugim prenosivim uređajima, ali samo kada su sve datoteke na uređaju fotografije i video zapisi. Zato, ako koristite uređaj kao što je USB fleš disk za premeštanje i deljenje grupa datoteka koje nisu sve fotografije, fotografije se neće dodati u OneDrive.

Da li će se fotografije i video zapisi svakako uvesti na moj računar?

Da, oni će se samo uvesti na drugo mesto na računaru, fasciklu „OneDrive/Slike/Uvozi kamere“. Tamo možete otići u istraživaču datoteka tako što ćete otvoriti stavku „OneDrive“ u levom oknu. Pošto se fotografije i video zapisi uvoze na računar, a ne samo otpremaju na OneDrive skladište, sa njima možete raditi i kada ste van mreže. Programi koje koristite za uređivanje fotografija i video zapisa možda neće podrazumevano prikazivati datoteke iz fascikle OneDrive, pa ćete možda morati da pratite korake iz tih programa da biste uključili tu fasciklu.

Koliko košta skladištenje datoteka u usluzi OneDrive?

Dobijate besplatan prostor za skladištenje uz OneDrive i možete da kupite još prostora za skladištenje, ako vam je potreban – idite na OneDrive planovi. Većina osoba je iznenađena količinom podataka koja može da stane u besplatno OneDrive skladište. Ako koristite ograničenu internet vezu, primenjuju se troškovi prenosa podataka.

Da li će se fotografije i video zapisi otpremiti odmah?

Da, ako ste povezani sa internetom, njihovo otpremanje će početi čim se one kopiraju u fasciklu OneDrive na računaru. Da biste kontrolisali kada se datoteke otpremaju, možete privremeno isključiti mrežnu vezu kada povezujete uređaje i dok ne unesete promene (kao što je brisanje fotografija i video zapisa koje ne želite da zadržite).

Šta ako snimke kamere već otpremam u uslugu OneDrive?

Ako je telefon ili tablet podešen da otpremi prenos kamere u OneDrive, ne morate da dodajete te fotografije i video zapise na OneDrive sa računara. Ako to uradite, imaćete dve kopije u drugim fasciklama. Preuzmite aplikaciju za uređaj.

Da li postoje neke fotografije ili video zapisi koje ne mogu da sačuvam u usluzi OneDrive?

Datoteke ne mogu biti veće od 100GB. Zabranjene su i neke vrste sadržaja. Više informacija potražite u pravilima ponašanja. Za datoteke vezane za posao ili školu, preporučujemo da koristite OneDrive.

Kada dodam fotografije i video zapise u OneDrive, kako da dođem do njih?

Možete doći do njih tako što ćete otići na veb lokaciju OneDrive sa bilo kog uređaja sa veb pregledačem koji je povezan sa internetom. Možete da dođete do njih i pomoću aplikacije OneDrive na uređaju sa internet vezom. Preuzmite OneDrive aplikacije.

Napomene: 

  • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

  • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere“. This can Ovo možete kontrolisati pomoću postavke „Organizacija“ na postavkama stranice „Otpremanje sa kamere“. Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

Da li će se fotografije i video zapisi izbrisati sa uređaja nakon uvoza?

Neće. OneDrive skladišti kopije slika i ne dira njihove verzije na uređaju. Međutim, ako ne želite da ih zadržite na uređaju, izbrišite ih pomoću istraživača datoteka.

Ako više ne želim da automatski dodajem fotografije i video zapise u OneDrive, kako mogu da isključim tu postavku?

Da biste promenili tu postavku, potražite termin „Postavke automatske reprodukcije“ na računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive za posao ili školu.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

OneDriveAdministratori takođe mogu da pogledaju OneDrive Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive za administratore.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na OneDrive ikonu na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDriveAdministratori mogu da se obrate podršci za Microsoft 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×