Automatsko čuvanje fotografija i video zapisa u usluzi OneDrive

Ako povežete telefon, kameru ili druge uređaje sa računarom pomoću Microsoft OneDrive, možda ćete biti upitani da li želite da dodate fotografije i video zapise sa tog uređaja na OneDrive.

Da biste saznali kako da automatski ili ručno otpremate fotografije na računar, pogledajte Otprema fotografije i datoteke koje možete OneDrive.

Ako koristite mobilni uređaj, pogledajte:

Kada otpremite fotografije ili video zapise, možete ih pronaći u svom OneDrive u okviru Fotografije.

Ispod se nalazi neka uobičajena pitanja o čuvanju fotografija i video zapisa.

Ako je telefon ili tablet podešen da otprema snimke kamere na računar OneDrive, ne morate takođe da dodajete te fotografije i video zapise OneDrive sa računara. Ako to uradite, imaćete dve kopije u različitim fasciklama.

Preuzimanje OneDrive aplikacije za uređaj

Sve fotografije i video zapisi sa uređaja koji je trenutno povezan biće dodati. Nove fotografije i video zapisi takođe će se automatski dodati sa prenosivih uređaja sa kojima se povezujete u budućnosti. Fotografije uključuju ove uobičajene formate za slike:

  • JPEG, JPG, TIF, TIFF, GIF, PNG, RAW

Fotografije u ovim ređe formatima biće dodate: BMP, DIB, JFIF, JPE, JXR, EDP, PANO, ARW, CR2, CRW, ERF, KDC, MRW, NEF, NRW, ORF, PEF, RAF, RW2, RWL, SR2, SRW.

Savet:  OneDrive možete da otpremite fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite Postavke > iCloud > stavku Fotografije i opozovite izbor u polju za potvrdu Optimizacija skladišta.

Video zapisi uključuju ove uobičajene formate:

  • AVI, MOV, WMV, ASF, MP4

Video zapisi u ovim ređe formatima biće dodati: 3G2, 3GP, 3GP2, 3GPP, M2T, M2TS, M4V, MP4V, MTS, WM, LRV.

Saznajte više o video formatima koje možete da reprodukujete na OneDrive lokaciji.

Datoteke ne mogu biti veće od 250 GB. Zabranjene su i neke vrste sadržaja. Dodatne informacije potražite u zakonu o ponašanju. Za datoteke vezane za posao ili školu, preporučujemo da koristite OneDrive.

Možete automatski da otpremate na OneDrive sa kamera, telefona, kartica CompactFlash (CF), kartica Secure Digital (SD), miniSD kartica, USB fleš disk jedinica i drugih prenosivih uređaja – ali samo kada su sve datoteke na uređaju fotografije i video zapisi. Zato, ako koristite uređaj kao što je USB fleš disk za premeštanje i deljenje grupa datoteka koje nisu sve fotografije, fotografije se neće dodati u OneDrive.

Da, oni će se samo uvesti na drugo mesto na računaru, u fascikluOneDrive /Slike/Uvozi kamere. Do istraživača datoteka možete da OneDrive u levom oknu. Pošto se fotografije i video zapisi uvoze na računar, a ne samo otpremaju na OneDrive skladište, sa njima možete raditi i kada ste van mreže. Programi koje koristite za uređivanje fotografija i video zapisa možda u početku neće prikazati datoteke iz vaše OneDrive fascikle, tako da ćete možda morati da pratite korake u tim programima da biste uključili tu fasciklu.

Dobijate besplatan prostor za skladištenje uz OneDrive možete da kupite još prostora za skladištenje ako vam je potreban. Da biste saznali više, idite na OneDrive Planovi. Većina osoba je iznenađena količinom podataka koja može da stane u besplatno OneDrive skladište. Ako koristite prekoračenu internet vezu, primenjuju se stope podataka.

Da, ako ste povezani sa internetom, otpremanje će početi čim se one kopiraju u fasciklu OneDrive računaru. Da biste kontrolisali kada se datoteke otpremaju, možete privremeno isključiti mrežnu vezu kada povezujete uređaje i napraviti promene (kao što je brisanje fotografija i video zapisa koje ne želite da zadržite).

Možete da im pristupite tako što ćete https://www.onedrive.com na bilo kom uređaju sa veb pregledačem koji je povezan sa internetom – a zatim izaberite stavku Fotografije. Možete da im pristupite i pomoću aplikacije OneDrive na uređaju sa internet vezom.

Nabavite OneDrive aplikacije

Napomene: 

  • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

  • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere“. This can Ovo možete kontrolisati pomoću postavke „Organizacija“ na postavkama stranice „Otpremanje sa kamere“. Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

Ne. OneDrive skladišti kopije slika i ne dira verzije na uređaju.

Ako vidite slike koje ne prepoznajete u vašim OneDrive Uspomene ili Na ovaj dan, to je zato što su fascikle drugih aplikacija uključene u snimke kamere uređaja.

Primeri drugih fascikli uključenih u otpremanje snimaka kamere su aplikacije društvenih medija, preuzimanja i snimci ekrana.

Kako da zaustavim pojavljivanje nepotpisanih slika?

Sve slike koje vidite u OneDrive Uspomene ili Na ovaj dan već su uključene u vaše OneDrive. Možete da prikažete detalje slike da biste videli njeno ime datoteke i kada je slika sačuvana , odnosno možete da potražite ime datoteke na mreži da biste videli gde je uskladištena.

Ako ne želite da otpremate fotografije iz fascikli osim sopstvenih snimaka kamere, možete da opozivate izbor za njih u aplikaciji OneDrive za mobilne uređaje.

  1. Izaberite stavku "Ja" Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS

  2. Otvaranje opcije Postavke

  3. Izaberite otpremanje sa kamere

  4. Odaberite stavku "Udahni po izvoru"

  5. Proverite ili poništite izbor fascikli koje ste uključili ili izuzeli.

  6. Izaberite stavku Kategorizuj u potfascizama da biste umesto toga otpremite unutar fascikle "Slike" (naime, snimci ekrana).

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Ikona „Obratite se podršci“

Obratite se podršci
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za nalog i naplatu.

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite stavku Pronalaženje pomoći. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Poslovni ili školski bedž

Administratori
Administratori treba da pogledaju Pomoć za OneDrive administratore, OneDrive tehnička zajednica ili da se obrateMicrosoft 365 podršci za preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×