Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Koristite postavke blokiranja ili dozvoljavanja da biste kontrolisali neželjene i nezahtevane e-poruke pomoću kreiranja i upravljanja listama onih e-adresa i domena u koje imate poverenja i onih u koje nemate.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016 ili 2019, vaš program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Upravljanje neželjenom e-poštom

 1. Na vrhu ekrana izaberite stavku Postavke Ikona „Postavke“ >Pošta.

 2. U okviru Opcije izaberite stavku Blokiraj ili dozvoli.

 3. Ispod se nalaze postavke blokiranja ili dozvoljavanja za upravljanje e-adresama i domenima:

  Postavke

  Opis

  Ne premeštaj e-poštu u moju fasciklu „Neželjena e-pošta"

  Izaberite ovu opciju ako želite da isključite filtriranje za neželjenu e-poštu. Ako je izaberete, nećete moći da koristite nikakve druge opcije na ovoj stranici.

  Upozorenje: Ako izaberete ovu opciju, e-pošta koja je Exchange Online Protection će biti isporučena u prijemno poštansko sanduče ako se radnja bezvredne pošte koju je podesio administrator premesti u fasciklu Neželjena e-pošta.

  Automatski filtriraj neželjenu e-poštu

  Izaberite ovu opciju ako želite da koristite filtriranje za neželjenu e-poštu. Ovaj filter je dodatak filteru za neželjenu e-poštu koji je podesio administrator.

  Pouzdani pošiljaoci i primaoci

  Pouzdani pošiljaoci i primaoci su domeni i osobe čije e-poruke ne želite da se preusmere u fasciklu "Neželjena e-pošta". Na ovu listu dodajte pošiljaoce u koje imate poverenja i primaoce koje ne želite da blokirate. Više detalja potražite u članku Sigurni pošiljaoci i primaoci.

  Smatraj pouzdanom e-poštu od mojih kontakata

  Ako potvrdite izbor u ovom polju za potvrdu, e-pošta sa bilo koje adrese u fasciklama vaših kontakata biće tretirana kao bezbedna. Više detalja potražite u članku Sigurni pošiljaoci i primaoci.

  Blokirani pošiljaoci

  Blokirani pošiljaoci su domeni i osobe od kojih ne želite da primate e-poruke. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena na listi blokiranih pošiljalaca šalju se direktno u fasciklu „Neželjena e-pošta". Više detalja potražite u članku Blokirani pošiljaoci.

  Smatraj e-poštu nepouzdanom osim ukoliko dolazi od nekog sa liste „Pouzdani pošiljaoci i primaoci" ili od lokalnih pošiljaoca

  Pored pouzdanih pošiljalaca i primalaca i blokiranih pošiljalaca, ovu postavku možete da koristite da biste tretirali svu e-poštu kao neželjenu osim ako ona ne dolazi od nekoga ko je uključen na listu "Pouzdani pošiljaoci i primaoci". Više detalja potražite u članku Blokirani pošiljaoci.

Pouzdani pošiljaoci i primaoci

Pouzdani pošiljaoci su osobe i domeni od kojih uvek želite da primate e-poruke. Pouzdani primaoci su primaoci koje ne želite da blokirate, obično grupe čiji ste član. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena na listi pouzdanih pošiljalaca i primalaca nikada se ne šalju u fasciklu „Neželjena e-pošta".

VAŽNO: Server koji hostuje vaše poštansko sanduče možda ima postavke filtriranja neželjene e-pošte koje blokiraju poruke pre nego što stignu do poštanskog sandučeta.

 1. Prijavite se u Outlook Web App. Pomoć potražite u članku Prvi koraci u programu Outlook Web App.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom >Pošta.

 3. U okviru Opcije izaberite stavku Blokiraj ili dozvoli.

 4. Da biste dodali unos u Pouzdani pošiljaoci i primaoci, unesite e-adresu ili domen koji želite da označite kao bezbedan u okvir za tekst Ovde unesite pošiljaoca ili domen, a zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu Dodaj Dugme „Napravi novu fasciklu“ pored okvira za tekst.

  • Na primer, da biste svu e-poštu sa adresa koje se završavaju sa contoso.com označili kao bezbednu, unesite contoso.com u okvir za tekst.

  • Da biste određenu osobu označili kao bezbednu, unesite punu e-adresu te osobe. Na primer, da biste označili sve poruke iz KatieJ@contoso.com kao bezbedne, unesite KatieJ@contoso.com u okvir za tekst.

 5. (Opcionalno) Potvrdite izbor u polju za potvrdu Smatraj pouzdanom e-poštu od mojih kontakata da biste e-poštu sa bilo koje adrese u fasciklama kontakata tretirali kao bezbednu.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

 1. Da biste uklonili unos sa liste Pouzdani pošiljaoci i primaoci, izaberite unos i izaberite stavku Ukloni.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

 1. Da biste promenili unos na listi Pouzdani pošiljaoci i primaoci, izaberite unos i izaberite stavku Uredi uredi.

 2. Unesite željene promene i kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

Blokirani pošiljaoci

Blokirani pošiljaoci su osobe i domeni od kojih ne želite da primate e-poruke. Poruke koje primite sa bilo koje e-adrese ili domena navedenog na listi blokiranih pošiljalaca šalju se direktno u fasciklu „Neželjena e-pošta".

 1. Prijavite se u Outlook Web App. Pomoć potražite u članku Prvi koraci u programu Outlook Web App.

 2. Na vrhu stranice izaberite stavku Postavke Postavke: ažuriranje profila, instaliranje softvera i njegovo povezivanje sa oblakom >Pošta.

 3. U okviru Nalozi izaberite stavku Blokiraj ili dozvoli.

 4. Da biste dodali unos u Blokirani pošiljaoci , unesite e-adresu ili domen koji želite da blokirate u polje Ovde unesite pošiljaoca ili domen, a zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu Dodaj Dugme „Napravi novu fasciklu“ pored okvira za tekst.

  • Na primer, da biste blokirali sve e-poruke sa adresa koje se završavaju contoso.com, unesite contoso.com u polje.

  • Da biste blokirali određenu osobu, unesite punu e-adresu te osobe. Na primer, da biste blokirali sve poruke iz KatieJ@contoso.com, unesite KatieJ@contoso.com u polje.

 5. (Opcionalno) Potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne smatraj pouzdanom e-poštu osim ako ne dolazi od nekoga sa liste "Pouzdani pošiljaoci i primaoci" ili lokalnih pošiljalaca da bi tretirali svu e-poštu kao neželjenu, osim ako ne dolazi od nekog ko je uključen na listu "Pouzdani pošiljaoci i primaoci" ili lokalne pošiljaoce.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

 1. Da biste uklonili unos sa liste Blokirani pošiljaoci , izaberite unos i izaberite stavku Ukloni..

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promene.

 1. Da biste promenili unos u blokiranim pošiljaocima, izaberite unos i izaberite stavku Uredi uredi.

 2. Unesite željene promene i kliknite na dugme Sačuvaj da biste sačuvali promenu.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×