Prvi koraci u programu Outlook Web App

Ostanite povezani i radite po rasporedu

Uz Outlook – organizator životnih obaveza – možete biti organizovani, raditi sve na vreme i profesionalno.

Nabavite Microsoft 365

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U veb pregledaču se prijavite u Outlook Web App pomoću URL adrese koju ste dobili od osobe koja upravlja e-poštom u vašoj organizaciji. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim kliknite na dugme Prijava.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Microsoft 365 ili Exchange Server 2016, program za e-poštu je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Na vrhu programa Outlook Web App naći ćete obaveštenja, veze ka svakom tipu informacija uskladištenom u vašem poštanskom sandučetu i veze ka ličnim informacijama i opcijama.

 • Ikona će se pojaviti na traci zadataka kada imate novu poruku ili podsetnik kalendara ili zadataka. Možete da izaberete koverte da biste videli pregled najnovijih novu poruku ili kalendar da biste prikazali i upravljanje kalendara i zadataka podsetnike. Ikona samo kada postoji nova poruka ili aktivni podsetnik.

 • Izaberite stavku Pošta, Kalendar, osobeili zadataka da biste se prebacili na ostale module u Outlook Web App.

Podrazumevano čitate i kreirate stavke u programu Outlook Web App ili u oknu za čitanje ili u prozoru koji se preklapa sa glavnim prozorom. Ali to nije ono što vam uvek treba. Nekad ćete želeti da vidite ili uredite stavku u zasebnom prozoru.

Za većinu stavki da biste ih otvorili u zasebnom prozoru, potražite iskakanje ikonu Otvori u novom prozoru u gornjem uglu stavke na kojoj radite. Izaberite stavku da biste otvorili tu stavku u zasebnom prozoru.

Da biste otvorili poruku koju čitate u zasebnom prozoru, izaberite prošireni meni ikonu prošireni meni i odaberite stavku Otvori u zasebnom prozoru.

Outlook Web App možete da koristite na laptopu ili stonom računaru kada niste povezani sa internetom. Informacije o podešavanju pristupa van mreže potražite u članku Korišćenje programa Outlook Web App van mreže.

Kada se prijavite u Outlook Web App, idete pravo u prijemno sanduče. Dodatne informacije o porukama u programu Outlook Web App potražite u članku Pošta u programu Outlook Web App.

Pošta u aplikaciji Outlook Web App

Na ovom mestu ćete naći svoje poruke.

 1. Kreirajte novu poruku tako što ćete izabrati Nova pošta.

 2. Fascikle. Lista fascikli obuhvata fascikle u poštansko sanduče i omiljene lokacije. To može da uključuje druge fascikle, kao što su fascikle arhive. Ovo okno možete da skupite tako što ćete izabrati ikonu fascikle na vrhu. Možete proširiti ili skupiti fascikle u ovom prikazu tako što ćete izabrati trougao ikona pored imena fascikli.

 3. Prozor za pretragu. Ovde ukucajte ono što želite da pronađete, na primer ime osobe čije poruke želite da nađete ili tekst koji želite da nađete da biste pronašli određenu poruku.

 4. Lista poruka u trenutnoj fascikli. Svaka stavka u prikazu liste ima dodatne informacije, kao što je koliko poruka u razgovoru i koliko njih su nepročitane ili ako prilog, označili zastavicom ili kategorija povezan sa sve poruke u razgovoru. Razgovor da imate jednu ili više poruka. Kada se izabere razgovora, možete da je izbrišete, Dodavanje zastavice ili dodate kategoriju tako što ćete izabrati ikone. Na vrhu prikaza liste su filteri koje možete izabrati da biste brzo pronašli poruke koje nisu pročitane, koji sadrži svoje ime u polje za ili Cc red ili koje su označene zastavicom. Pored filtere, videćete ime fascikle gledate i prikaz koji ste izabrali.

 5. Okno za čitanje, gde se prikazuje na razgovor koji ste izabrali. Možete da odgovorite na poruke u razgovoru tako što ćete izabrati veze sa desne strane.

Kalendar ćete verovatno najviše koristiti posle prijemnog poštanskog sandučeta u programu Outlook Web App. Dodatne informacije o kalendarima u programu Outlook Web App potražite u članku Kalendar u programu Outlook Web App.

Prikaz sedmica kalendara

 1. Kreirajte novi događaj tako što ćete izabrati novi događaj. Događaja može biti zakazane obaveze, sastanka ili Celodnevni događaj.

 2. Koristite kalendar da biste se prebacivali sa datuma na datum. Senčenje će vam pokazati koji sedmicu trenutno pregledate, a tamnije senčenje obeležava aktuelni datum. Ikonu kalendara na vrhu možete koristiti da biste skupili ili razvili ovu stranu prikaza kalendara.

 3. U datom trenutku možete pregledati više od jednog kalendara. Ovaj odeljak vam omogućava da dodate kalendare drugih osoba i izaberete kalendar koji će se prikazati.

 4. Ovo je druge oblasti koje možete koristiti da biste se kretali od jednog u drugi. Izaberite datume da biste prešli na taj sastanak. Ili izaberite strelice na obe strane da biste videli datuma pre ili posle ono što je prikazano.

 5. Glavni prozor, gde će se prikazati kalendari.

 6. Izaberite željeni prikaz i delite ili štampajte kalendar.

Ovde su uskladišteni kontakti. Tu možete da pronađete, napravite i uredite kontakte. Kontakte možete da tražite i u direktorijumu organizacije. Dodatne informacije o kontaktima u programu Outlook Web App potražite u članku Pregled osoba – Outlook Web App.

Prikaz „Osobe“

 1. Kreirajte novi kontakt tako što ćete izabrati stavku novi.

 2. Sva mesta na kojima možete naći informacije kontakta.

 3. Pretraga. Unesite ime osobe da ih traže u kontakata i u imenik vaše organizacije.

 4. Spisak svih kontakata u trenutnoj fascikli.

 5. Kartica kontakta za izabranu osobu.

 6. Radnje koje možete izvršiti direktno sa kontakt kartice. Izbor ikone da biste poslali poruku ili kreiranje poziva za sastanak.

Zadaci skladište zadatke koje kreirate ili koji su vam poslati kao i poruke koje ste označili zastavicom. Kada prikazujete zadatke, podrazumevani prikaz je Obeležene stavke i zadaci. Ovo možete izmeniti tako što ćete izabrati stavku Zadaci sa liste fascikli na levoj strani. Za informacija o zadacima u Outlook Web App, idite na Pregled zadataka.

Zadaci u aplikaciji Outlook Web App

 1. Kreirajte novi zadatak tako što ćete izabrati novi zadatak.

 2. Koristite ovu kolonu da biste videli stavke i zadatke označene zastavicom ili samo zadatke.

 3. Filteri. Izaberite filter u zavisnosti od toga koje stavke želite da vidite. Zadaci i stavke označene zastavicom koji nemaju povezan datum i nisu dovršeni pojaviće se samo kada izaberete stavku Sve.

 4. Lista stavki koje ispunjavaju kriterijume filtera trenutni. Izaberite bilo koju stavku da biste ga prikazali u oknu za čitanje. Možete da koristite kontrole u prikazu liste da biste promenili status stavke. Na primer, možete da označite zadatak kao dovršen ili uklanjanje zastavice iz poruke.

 5. Okno za čitanje u kom se prikazuje sadržaj stavki koje ste izabrali. Možete koristiti kontrole u gornjem uglu da biste promenili stavku ako je u pitanju zadatak. Ako je u pitanju poruka, kontrole će biti iste kao tokom čitanja pošte.

Napomena: Zadaci možda neće biti dostupne u zavisnosti od postavki vaše organizacije.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×