Da li treba da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint?

Ako sami radite na datoteci, Sačuvajte je u usluzi OneDrive. OneDrive datoteke su privatne ako ih ne delite sa drugima, što je naročito korisno ako još niste kreirali tim.

Ako već radite kao tim – u Microsoft Teams, SharePoint ili Outlook – trebalo bi da sačuvate datoteke gde vaš tim radi, zato što OneDrive za posao ili škola povezuje vas i sa svim deljenim bibliotekama.

Kada vam je potrebna nova deljena lokacija za skladištenje datoteka tima, kreirajte deljenu biblioteku pravo od OneDrive, dodajte članove i počnite da radite zajedno. Ove biblioteke su pristupačne u okviru timovi, SharePoint i Outlook. I lako možete da kopirate ili premestite datoteke koje su vam potrebne.

Napomena: Ako ne vidite opciju za kreiranje deljene biblioteke iz OneDrive, pročitajte članak Kreiranje biblioteke dokumenata od SharePoint ili Premeštanje ili kopiranje datoteka u sistemu SharePoint.

Koja je razlika između OneDrive i SharePoint

OneDrive su doživljaj datoteka za Microsoft 365 i SharePoint Server *, koje vam daju pristup svim radnim ili školskim datotekama, uključujući datoteke koje osobe dele direktno sa vama ili kroz timove na kojima radite. OneDrive pruža konzistentna, intuitivna doživljaj datoteka na svim svojim uređajima, uključujući Veb, mobilne uređaje i računare na Windows PC ili Mac računaru.

U pozadini se SharePoint u Microsoft 365 pruža usluge sadržaja za sve datoteke u sistemu Microsoft 365, uključujući datoteke sa kojima radite u timovima, Yammer i Outlook. SharePoint je uvek tu, pomaže prilikom upravljanja i zaštite datoteka i ukljuиuje saradnju sadržaja u sistemu Microsoft 365. I iznad datoteka SharePoint omogućava portali, vesti, stranice, liste i platformu za poslovne aplikacije.

Sa OneDrive i SharePoint u sistemu Microsoft 365, datoteke se skladište u oblaku. Možete da sinhronizujete OneDrive ili SharePoint datoteke na računaru. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje OneDrive datoteka ili sinhronizacije SharePoint datoteka .

* SharePoint Server 2016 i novije verzije.

Premeštanjem dokumenata iz OneDrive u SharePoint

Ponekad dokumenti koje sami započnete rastu u važnosti i postanu relevantni za projekat. Kada se to desi, može da ima smisla Kopiranje ili premeštanje datoteka iz OneDrive u SharePoint .

Rešavanje problema sa premeštanjem dokumenata sa OneDrive za posao ili školu

Postoji nekoliko problema koje treba imati na umu prilikom premeštanja dokumenata iz OneDrive i deljene biblioteke:

  • Koraci za kopiranje ili premeštanje datoteka mogu da se razlikuju u različitim verzijama OneDrive i SharePoint . Više informacija potražite u članku Premeštanje ili kopiranje datoteka u sistemu SharePoint.

  • Hiperveze ka originalnom dokumentu ne funkcionišu, zato što ste izbrisali dokument u OneDrive. Možda ćete poželeti da delite dokument koji ste premestili na lokaciju tima da biste osobama na lokaciji pružili ažuriranu vezu koja funkcioniše.

  • Ako su osobe pratile originalni dokument, veze u feedu za vesti ka tom dokumentu prestaće da funkcionišu. Da biste vratili povezivanje u prethodno stanje, osobe će morati da prate dokument na njegovoj novoj lokaciji.

  • Možda ćete želeti da zamenite originalni dokument u OneDrive sa jednim koji jednostavno daje veze ka novoj datoteci i najavljuje novu lokaciju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×