Deljenje dokumenata ili fascikli u sistemu SharePoint Server

Dokumenti i fascikle koje skladištite u OneDrive for Business privatni su sve dok ne odlučite da ih podelite. Slično tome, u biblioteci lokacija možda ćete želeti da delite određene dokumente ili fascikle sa osobama koje inače nemaju pristup sajtu. Kad delite dokumente ili fascikle, možete odlučiti hoćete li dozvoliti drugima da ih uređuju ili samo pregledaju.

Deljenje dokumenta ili fascikle

 1. Idite do OneDrive for Business ili biblioteke lokacija u kojoj se nalazi dokument ili fascikla koju želite da podelite.

 2. Izaberite tri tačke (...) pored dokumenta ili fascikle da biste otvorili oblačić dokumenta, a zatim izaberite stavku deli.

  Početak deljenja dokumenta u SharePoint biblioteci

 3. U dijalogu Deljenje na kartici pozivanje osoba otkucajte imena ili e-adrese osoba sa kojima želite da delite dokument ili fasciklu.

 4. Izaberite postavku dozvole.

  Izaberite postavku dozvole za osobe koje ste pozvali da dele dokument

 5. Ako želite, otkucajte poruku koja će biti uključena u e-poruku koja će se slati svim pozvanim osobama. E-poruka sadrži vezu ka deljenom dokumentu.

 6. Ako ne želite da pošaljete e-poruku, kliknite na dugme Prikaži opcije, a zatim opozovite izbor Pošaljite poziv e-poštom.

Vrh stranice

Najčešća pitanja

Kako da delim dokument sa svima u organizaciji?

U OneDrive for Business postoje dva načina za deljenje dokumenta sa svima:

 • Koristite dijalog Deljenje. Pratite iste korake koji su opisani iznad za deljenje dokumenta ili fascikle, ali otkucajte Svi u polje Pozivanje ljudi.

  Deljenje dokumenta sa svima pomoću dijaloga „Deli“

 • Napravite fasciklu „Deljeno sa svima“ (ili neku sa sličnim imenom) i stavite dokumente u tu fasciklu kada ih napravite. Da biste kreirali fasciklu, izaberite stavke > Nova fascikla. Fasciklu možete da delite sa osobama dok je pravite.

  Snimak ekrana fascikle „Deljeno sa svima“

Dijalog „Deljenje“ vam omogućava da izaberete stavku „Sve osobe osim spoljnih korisnika“. Ako vaša organizacija dozvoljava spoljno deljenje, deljenje sa svim osobama uključuje spoljne korisnike: osobe izvan vaše organizacije koje su ranije bile pozvane da dele dokumente kao gosti, bilo da ste ih pozvali vi ili druge osobe iz vaše organizacije.

Ako imate deljenu fasciklu sa kojima vam je dodeljena fascikla, svako dobija dozvolu za uređivanje dokumenata koje stavljate u fasciklu "Deljeno sa svima", osim ako ne promenite postavku dozvole ili ako OneDrive for Business nije kreirana pre juna 2014. Ako je OneDrive for Business kreiran pre tog datuma, fascikla "deli sa svima" počinje sa dozvolama samo za prikaz. Možete da promenite postavku dozvole u bilo kom trenutku tako što ćete pratiti uputstva za deljenje fascikle ranije u ovom članku.

Vrh stranice

Kako osobe pronalaze dokumente koje sam podelio sa svima?

Dokumenti koje delite sa svima ne pojavljuju se u prikazu „Deljeno sa mnom“ u sistemu OneDrive for Business. Zašto? Uzmite u obzir to da, u zavisnosti od veličine organizacije, mogu postojati stotine ako ne i hiljade dokumenata koji se dele sa svima. Takođe, možda nećete morati da šaljete e-poruku sa pozivom za deljenje svima u organizaciji.

Umesto toga, osobe mogu pronaći ove dokumente tako što će:

 • Pratiti vezu koju ste im poslali direktno u e-poruci.

  Veb URL svakog dokumenta možete pronaći u njegovom oblačiću.
  Veb URL adresa dokumenta kopirajte i nalepite URL u e-poruku adresiranu na određene osobe koje želite da obavestite.

 • Koristiti polje za pretragu u usluzi OneDrive for Business.

  U ovom primeru, Maša Jović pretražuje ključne reči „Sudski slučajevi“ da bi pronašla relevantne dokumente koji se u njenoj organizaciji dele sa njom. Pretraživanje ključnih reči radi pronalaženja dokumenata koje su osobe podelile sa vama

Vrh stranice

Kako da vidim sa kime delim dokument?

 1. Izaberite meni " više " (...) pored dokumenta koji vas zanima da biste otvorili njegovu Hover karticu.

  Imena osoba sa kojima delite dokument pojavljuju se na Hover kartici.

  Lebdeća kartica navodi osobe koje dele dokument

 2. Ako delite sa više osoba a ne prikazuju se sva njihova imena na kartici, kliknite na vezu više na kraju liste imena. Možete da pomerate sadržaj liste da biste videli sva imena.

  Kartica „Deljeno sa“ u dijalogu „Deljenje“

  Saveti: 

  • Ako biblioteka u kojoj radite ima kolonu Deljenje, možete da izaberete ikonu „Osobe“ da biste otvorili dijalog Deljenje.

  • Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

Kako da zaustavim deljenje dokumenta ili fascikle?

Da bi dokument ili fascikla opet bili privatni, možete prestati da ih delite.

 1. Izaberite ikonu „Osobe“ za dokument ili fasciklu kako biste otvorili dijalog Deljenje.

  Ikona „Deli“ za dokument deljen sa dve ili više osoba

 2. U dijalogu Deljeno sa izaberite stavku može da prikaže ili može da uredi pored osobe sa kojom želite da prestanete da delite, a zatim izaberite stavku Zaustavi deljenje.

  Komanda „Zaustavi deljenje“ u prozoru „Deli“ u sluzi OneDrive for Business

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×