Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Deljenje iz sistema SharePoint ili OneDrive za posao? Idite ovde.

Uz vaš Excel radna sveska uskladištena u usluzi OneDrive, možete da je ugradite na blog. Čitaoci mogu da sortiranje, filtriranje i izračunavanje podataka direktno na svom radnom mestu. Ako ažurirate radnu svesku u OneDrive, čitaoci će automatski vidite najnovije u ugrađeni prikazu.

Embedded Excel workbook

Prvo, uskladištite radnu svesku u usluzi OneDrive. Zatim kopirajte kôd za ugradnju:

 1. U OneDrive, kliknite desnim tasterom miša na radnu svesku, a zatim izaberite stavku Ugradi.

  Komanda „Ugradi“

 2. Kliknite na dugme Generiši, a zatim izaberite stavku Prilagodi kako će ugrađena radna sveska izgledati drugima.

 3. U okviru Šta da biste prikazali izaberite stavku koju želite da prikažete na vašem blogu. Prikazati celu radnu svesku ili prikazivanje grafikona, imenovanog opsega, izvedenu tabelu ili tabele. Za informacije o imenovani opsezi i pod imenom stavki u Excel radnim sveskama u članku Definisanje i korišćenje imena u formulama.

  U odeljku Izgled potvrdite izbor u poljima za potvrdu za željene opcije.

  U odeljku interakcija , odaberite način na koji želite da dozvolite osobama da biste vršili interakciju sa radnom sveskom. Ako dozvolite sortiranje i filtriranje, čitaoci bloga će moći da biste sortirali, filtrirali, i razvijanje ili skupljanje tabele ili izvedene tabele u radnoj svesci. Ako dozvoljavate da kucate, promene osobama da izvršite u ćelijama na vašem blogu neće biti sačuvane u originalnu radnu svesku. Na primer, ako ugradite hipoteke, možda ćete želeti da biste omogućili da kucate tako da osobe mogu da popune kredita termin iznos kredita i druge promenljive.

  Ako želite da biste naveli ćelije da bude izabrano kada se otvori stranicu bloga, potvrdite izbor u polju uvek počinju ta ćelija izabrana , a zatim kliknite na ćeliju u pregledu.

  U odeljku dimenzije , unesite širinu i visinu prikazivač u pikselima. Da biste videli kako će izgledati prikazivač na dimenzije koju ste naveli, izaberite stavku Prikaz stvarnoj veličini, na vrhu pregleda.

  Napomena: Možete navesti minimalno 200 do 100 piksela i najviše 640 tako što ćete 655 piksela. Ako želite da koristite dimenzije izvan ta ograničenja, možete da promenite kôd nakon što ga nalepite na blog.


  Kada budete zadovoljni sa pregledom, izaberite stavku Kopiraj. (Ako vas pregledač upita da dozvolite pristup ostavi, izaberite stavku Dozvoli pristup.)

  Konfigurisanje opcija za ugrađivanje

  Sada počnite da pišete vašu objavu u vašem uređivaču blogova. Kada budete želeli da ugradite radnu svesku, prebacite se na HTML uređivanje i pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+V da biste nalepili kôd za ugradnju.

  Savet: Uređivač bloga možda prevara za prebacivanje na HTML uređivanje. Opšte, koristite dužim putem za preuzimanje u uređivač teksta. Na primer, u TypePad, idite u blogovima, kliknite na ime bloga, a zatim izaberite stavku pisanje. U WordPress, idite na vašem blogu kontrolne table i kliknite na poruka > Dodaj novo. Takođe na WordPress, ne brinite da kôd za ugradnju je iframe. Obično WordPress ne dozvoljava IFRAME oznaka u porukama, ali ima izuzetka za IFRAME oznaka tu hosta Office za veb.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×