Otpremanje dokumenta za rad na mreži

Skladištenje dokumenata na mreži omogućava da im pristupite sa bilo kog mesta i na više uređaja. Dokumente na mreži takođe je jednostavnije deliti, jer možete da se povežete sa njima umesto da šaljete priloge e-pošte. Kao dodatan bonus, možete čitati i uređivati Word, Excel, PowerPoint i OneNote dokumente u Veb pregledaču ako su uskladišteni na lokaciji na mreži kao što je OneDrive.com ili, ako koristite Microsoft 365 i SharePoint, na lokaciji tima ili u usluzi OneDrive for Business.

Otpremanje ličnih dokumenata u OneDrive

 1. Prijavite se pomoću Microsoft naloga na adresi OneDrive.com.
  Ako još uvek nemate nalog, da se upišete za jedan (možete da koristite svoju e-adresu ili da se upišete za novo kao deo novog Microsoft naloga).

 2. Na stranici OneDrive kliknite na dugme Otpremi blizu vrha stranice i otpremite datoteke.
  Dodavanje datoteka

Otpremite poslovne dokumente na sajt tima ili na OneDrive za posao ili školu

Ako organizacija imaMicrosoft 365 plan, prijavite se pomoću poslovnog naloga da biste Microsoft 365. Ili, idite direktno na svoju SharePoint lokaciju.

Odlučite da li ovaj dokument pripada vašoj oblasti ličnog skladišta za skladištenje (OneDrive za posao ili školu ) ili u oblasti skladišta projekta ili prostora za skladištenje na sajtu tima. Da biste saznali kada da koristite svaku opciju, pogledajte odeljak da li mogu da sačuvam datoteke u usluzi OneDrive ili SharePoint?

 1. Da biste otpremili dokumente uOneDrive za posao ili školu, na vrhu stranice Izaberite stavkuOneDrive.Da biste otpremili dokument na lokaciju tima, izaberite stavku lokacije, a zatim izaberite lokaciju tima.
  Office 365 navigacija sa prikazanom lokacijom stavki „OneDrive for Business“ i „Lokacije“

 2. U oblasti Dokumenti izaberite stavku Novi dokument, a zatim Otpremi postojeću datoteku.
  Otpremanje postojeće datoteke

  Saveti: 

Korišćenje fascikle " OneDrive " na uređaju

Ako ste preuzeli aplikaciju OneDrive, videćete fasciklu pod imenom OneDrive na uređaju. Koristite je kao i svaku drugu fasciklu za skladištenje datoteka. Dokumenti koje skladištite tamo će biti sinhronizovani sa programom OneDrive. com.

Fascikla „OneDrive“ u programu Windows Explorer

Napomena: Ako koristite Microsoft 365 ili SharePoint, možda ćete videti OneDrive za posao ili školu fasciklu. Datoteke koje skladištite tamo se sinhronizuju sa OneDrive ili bibliotekom lokacije tima u sistemu Microsoft 365 ili SharePoint. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje datoteka pomoću usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows.

Čuvanje direktno iz sistema Office

Ako imate noviju verziju sistema Office, dokumente možete da čuvate na mrežnim lokacijama direktno iz Office programa. Tako se eliminiše dodatni korak čuvanja na računaru a zatim otpremanja.

U najnovijoj verziji sistema Office

U Office programima idite na datoteku > Sačuvaj kao > Dodajte lokaciju, a zatim izaberite lokaciju tima, OneDrive za posao ili školu ili OneDrive lokaciju i prijavite se. Kada izaberete lokaciju, uvek je navedena na lokacijama koje su dostupne za čuvanje dokumenta.

Čuvanje datoteka u usluzi OneDrive

U sistemu Office 2010

U Office 2010 (Word, Excel i PowerPoint) idite na datoteku > Sačuvaj & Pošalji, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj na vebu (OneDrive ) ili na lokaciji SharePointi izaberite lokaciju.

U OneNote 2010 izaberite stavku > Deljenje, a zatim kliknite naveb i prijavite se u OneDrive ili kliknite na dugme mreža i odaberite SharePoint lokaciju.

Detalje potražite u članku Čuvanje dokumenta u usluzi OneDrive iz sistema Office ili Čuvanje dokumenta u sistemu SharePoint iz sistema Office 2010.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×