Dodavanje aplikacije u Microsoft Teams

Sa leve strane usluge Teams da odete u aplikacije i pretražite različite kategorije gde ćete videti pregled svega što je dostupno za dodavanje. Aplikacije možete da dodate i direktno iz konteksta u kojem radite, bilo da ste u ćaskaju, na kanalu ili na sastanku. 

Savet: Niste sigurni zašto biste želeli da dodate aplikaciju na prvo mesto? Steknite uglove čitanja Prve stvari koje treba znati o aplikacijama u Microsoft Teams.

Dodavanje iz aplikacija

 1. Sa leve strane izaberite Teams Aplikacije i potražite omiljenu aplikaciju ili pregledajte kategorije aplikacija da biste pronašli nove.

  Aplikacije u Teams

 2. Izaberite aplikaciju koju želite i otvoriće se ekran sa opisom. Pronađite malo vremena da biste pregledali pododeke (naime, Kartice, Poruke, Lična aplikacija.) U ovoj oblasti su objašnjene mogućnosti aplikacije i mesto gde će se pojaviti u Teams, spremnom za korišćenje ili konfigurisanje.

  Primer opisa aplikacije

 3. Da biste dodali aplikaciju, izaberite stavku Dodaj. Ovaj korak je isti sa svake lokacije na koju možete dodati aplikaciju, ali ponekad se dugme "Dodaj" nalazi u padajuću meniju sa nekoliko opcija koje možete da odaberete odakle možete da dodate aplikaciju.

  add an app in Teams dropdown

Napomena: Vlasnici timova mogu da ograniče ko može da dodaje aplikacije. Neke aplikacije može da instalira samo vlasnik tima, jer zahteva dodatne dozvole. Za više detalja pogledajte isključivanje dodavanja aplikacija u Teams.

Dodavanje aplikacije na karticu ćaskanja ili kanala

Na karticama možete da dodate aplikacije da biste delili sadržaj i sarađivali na saradnji.

 1. Idite na kanal, grupno ćaskanje ili razgovor jedan na jedan po izboru i izaberite stavku Dodaj karticu u Dugme „Dodaj“.

  Dodavanje kartice na kanal

 2. Odatle izaberite aplikaciju koju želite. U nekim slučajevima, možete otići na karticu da biste dodali određenu datoteku.

Dodavanje aplikacije sastanku

Organizatori sastanka i izlažeči mogu da dodaju aplikacije pre ili tokom sastanaka. 

Da biste dodali aplikaciju pre sastanka, prvo pošaljite poziv za sastanak, a zatim otvorite sastanak. Izaberite stavku Dugme „Dodaj“ i odaberite aplikaciju.

Slika pokazuje gde možete da pronađete aplikacije za dodavanje u poziv za sastanak.

Da biste dodali aplikaciju tokom sastanka, kada sastanak počne, izaberite stavku Još radnji Dugme „Još opcija“ > Dodavanje aplikacije na Dugme „Dodaj“.

Slika pokazuje kako da dodate aplikaciju tokom Teams sastanka.

Savet: Za više detalja pogledajte Korišćenje aplikacija na Teams sastancima.

Dodavanje aplikacije iz oblasti za razmenu poruka

Neke aplikacije vam mogu pomoći da umetnete sadržaj iz aplikacije direktno Teams poruke. Da biste ga dodali, izaberite proširenja za razmenu Dugme „Još opcija“ ispod polja u kom otkucate poruku i odaberite aplikaciju.

Polje u kojem kucate poruke

Iz oblasti za razmenu poruka možete da dodate i aplikacije sa mogućnostima bota. Botovi pružaju odgovore, ažuriranja i pomoć kada ćaskate sa njima jedan na jedan ili na kanalima. Da biste dodali bot, otkucajte @ u polju u kom otkucate poruku, a zatim izaberite stavku Nabavi botove

Nabavite botove
 

Dodavanje obaveštenja aplikacija na kanal

Mogućnost aplikacije koja se zove Konektor umeće obaveštenja aplikacija na kanal.

 1. Da biste podesili ovo, idite na kanal koji želite, izaberite Stavku Još opcija Dugme „Još opcija“ > konektore i odaberite aplikaciju.

  Izbor konektora iz menija

 2. Imaćete opciju da konfigurišete obaveštenja za bilo koju aplikaciju koja je već dodata za tim ili da dodate novu aplikaciju.

  Dodavanje ili konfigurisanje konektora

Pogledajte kako se to radi!

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Napomena: U ovom trenutku, dodavanje aplikacija može da se obavi samo sa veba i verzija programa za računare Teams. Međutim, kada podesite obaveštenja ili botove, ona rade isto na mobilnom uređaju kao i na računaru. Mnoge aplikacije koje ste dodali na kartice pojaviće se na vrhu kanala u okviru Još. Dostupnost aplikacije na mobilnim karticama varira u zavisnosti od preduzeća koje je kreiralo aplikaciju.

Povezani članci

Pronalaženje Teams aplikacija

Pristupite aplikacijama u Teams

Kupovina pretplate za Teams aplikaciju

Želite da saznate više?

Prvo što treba da znate o aplikacijama u Microsoft Teams

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×