Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Aplikacije vam omogućavaju da uradite više u usluzi Teams. Razmislite o alatkama, datotekama i kontrolnim tablama koje vaša organizacija već koristi. Mnoge od njih mogu da se dodaju direktno u Teams. A nove možete da pronađete tako što ćete otići na aplikacije Kvadrat koji sadrži znak plus sa leve strane usluge Teams.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Evo prvih stvari koje treba da znate o aplikacijama:

1. Možete da koristite aplikacije na karticama u ćaskanju, kanalima i sastancima

Kada radite sa različitim osobama, želite da imate različite informacije i različite alatke. Možete da dodate relevantne datoteke i aplikacije na kartice na vrhu bilo kog ćaskanja ili kanala; možete i da dodate aplikacije na sastanke da biste bolje sarađivali sa učesnicima.

Na primer, vaš tim može da se sastane svakog jutra kako bi pregledao tablu sa zadacima, a vi lično kreirate nove zadatke tokom celog dana na osnovu informacija koje primite u ćaskanju. Ili, možda ćete želeti da kreirate PowerPoint niz sa drugima na kanalu. Aplikacije mogu da vam pomognu da ostanete organizovani i obavite sve vrste posla bez napuštanja usluge Teams.

Da biste počeli, izaberite stavku Dodaj karticu Dugme „Dodaj“ na vrhu ćaskanja, kanala ili događaja iz kalendara, a zatim izaberite aplikaciju za dodavanje.  

2. Poruke mogu biti više od samo teksta, zahvaljujući aplikacijama

Neke aplikacije vam omogućavaju da umetnete sadržaj iz aplikacije direktno u Teams poruke. Ove poruke su pune informacija, funkcionalnosti ili jednostavno izgledaju kul. 

Da biste je koristili, izaberite stavku Dugme „Još opcija“ poruke ispod polja u kojem otkucate poruku i odaberite aplikaciju. 

Box where you type Messages in Microsoft Teams

Kliknite desnim tasterom miša na omiljenu aplikaciju da Zakači biste je zakačili radi lakšeg pristupa.

3. Neke aplikacije odgovaraju na pitanja i prate komande

Dobro poznata pogodnost usluge Teams je saradnja sa kolegama – manje poznata prednost radi sa botovima! 

Možete da vršite interakciju sa botovima @mentioning u ćaskanju, kanalima ili pretrazi. Na primer, možete da ćaskate sa majmunom ankete da biste kreirali novu anketu direktno iz poruke. Ili @mention Vikipediju u polju Komanda da biste pronašli i delili članke.

Botovi vam možda neće dati ista topla, izmučena osećanja kao vaše kolege, ali mogu da vam uštede vreme tako što će upravljati određenim zadacima.

4. Obaveštenja o aplikacijama održavaju pravu osoba informisanu

Da li postoje određena obaveštenja koja su korisna celom timu? Idite na željeni kanal, izaberite Stavku Još opcija Dugme „Još opcija“> konektore i odaberite aplikaciju. Zatim će od vas biti zatraženo da konfigurišete obaveštenja. 

5. Neke aplikacije nude lični prikaz

Svaka aplikacija sa ličnim prikazom pojaviće se sa leve strane usluge Teams. Odavde možete da dobijete ptičju perspektivu za zadatke ili da imate samo mesto gde možete da uradite svoju stvar! 

Lične aplikacije

Kliknite desnim tasterom miša na bilo koju ikonu aplikacije da Zakači biste je zakačili radi lakšeg pristupa. Da biste otkačili, kliknite desnim tasterom miša ponovo i izaberite stavku Otkači Otkači.

Svaka aplikacija će imati neke funkcije objašnjene u ovom članku. Skenirajte opis da biste videli šta može da uradi i gde da ga koristi u usluzi Teams.

Napomena: Da li ste projektant? Možete da kreirate prilagođene aplikacije za organizaciju ili koje će javnost koristiti u usluzi Teams. Saznajte više tako što ćete posetiti Microsoft Teams platformu za projektante.

Iz verzije usluge Teams za računare ili na vebu postoji mnošto načina za dodavanje omiljenih aplikacija. Kada to uradite, moći ćete da primate obaveštenja na kanalima, ćaskate sa botovima i koristite aplikacije na karticama u okviru razgovora – sve to iz Teams aplikacije za mobilne uređaje.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×