Get started with Microsoft 365 Groups in Outlook

Čuli ste za Microsoft 365 grupe i kako možete da ih koristite u programu Outlook, ali možda niste sigurni kako da počnete. U ovom članku ćemo vas proći kroz nekoliko osnovnih koraka kako vi i vaš tim možete da počnete sa radom u microsoft 365 grupama u Outlook. Takođe ćemo vam pružiti neke veze ka dubljem sadržaju kada budete spremni da uradite više.

Ako niste sigurni šta su to grupe, možda bi prvo da posetite saznajte više Microsoft 365 grupe.

Da biste na Outlook što više koristili Microsoft 365 grupe, morate da imate Microsoft 365 plan koji podržava Exchange na mreži i SharePoint na mreži, kao što su Business Premium, E3 ili E5.

Napomena: Da biste koristili Microsoft 365 grupe u Outlook u operativnom sistemu Windows morate da koristite Outlook u keš Exchange režimu. Dodatne informacije o tome potražite u temi Uključivanje keš Exchange režima.

Izaberite karticu u nastavku da biste pronašli više informacija o početku radnog vremena sa tom funkcijom.

Prva stvar koju treba da uradite je da kreirate grupu. Pravljenje grupe u Outlook je veoma jednostavan proces. Kratka verzija priče je:

 1. Izaberite stavku Nova grupa u odeljku grupe na traci. Ako koristite novu Outlook na vebu verziju za računare, možete da pokrenete ovaj proces tako što ćete kliknuti na strelicu padajućeg menija pored stavke Novo i izabrati stavku Grupa.

  Informativna stranica nove grupe u programu Outlook
 2. Imenujte grupu.

 3. Podesite postavku privatnosti. Grupe su podrazumevano privatne. To znači da članovi grupe mogu samo da ih pregledaju i da zahtevaju dozvolu vlasnika grupe da se pridruži. Javne grupe može da prikaže i pridruži svako u organizaciji. Nijedno podešavanje ne izloženo grupama osobama izvan organizacije osim ako ih posebno ne pozovete kao goste.

  Savet: Grupe su podrazumevano privatne kada prave pomoću programa Outlook na vebu. U predstalim mesecima, one će podrazumevano biti Privatno kada se kreiraju pomoću bilo koje Outlook aplikacije.

 4. Odlučite da li želite da novi članovi prate grupu (Napredne opcije). Članovi koji prate grupu dobijaju kopije svake grupne poruke u ličnom prijemnom poštanskom sandučetu. Članovi koji su samo pridruženi moraće da odu u deljeno prijemno sanduče grupe da bi učestvovali u grupnim razgovorima.

Uradite više:

Kada se grupa napravi, možete da dodate članove u grupu. Da biste dodali nove članove:

 1. Idite u grupu u programu Outlook je pronaći u oknu za navigaciju sa leve strane. Trebalo bi da se nalazi ispod poštanskog sandučeta u odeljku "Grupe".

 2. Kada ste u grupi, kliknite na dugme Dodaj članove na traci. Ako koristite opciju Outlook na vebu na mesto gde piše koliko članova ima vaša grupa, u gornjem desnom desnom redu prozora, a zatim kliknite na dugme Dodaj članove.

  Otkucajte imena ili adrese e-pošte osoba koje želite da dodate u grupu i kliknite na dugme U redu.
 3. Otkucajte ime ili adresu e-pošte svake osobe koju želite da dodate u obezbeđeno polje. Kada završite, kliknite na dugme U redu i biće dodate. Svaka od njih dobiće e-poruku koja im pruža dobrodošlice za grupu i pruža im praktične veze za pristup sadržaju grupe.

  Savet: Ako želite da dodate sve članove postojeće liste distribucije, samo otkucajte ime liste distribucije i svi će biti dodati u jednom koraku.

Uradite više:

Razgovori u microsoft 365 grupama u Outlook u deljenom prijemnom sandučetu grupe. Korisnici mogu da čitaju i odgovaraju na poruke, a članovi mogu lako da pretražuju ili se vraćaju kroz istoriju poruka kako bi bili u toku sa razgovorima. Deljeno prijemno sanduče izgleda veoma kao lično prijemno poštansko sanduče sa Outlook sa kojima su korisnici upoznati. Svaki razgovor se pojavljuje posebno na listi poruka sa leve strane i klikom na jedan otvoriće se u oknu za čitanje. Ako korisnik obeleži poruku ili razgovor, on ne utiče na način na koji se poruke prikazuju drugim članovima grupe, tako da ne morate da brinete da će drugi članovi možda propustiti važnu poruku.

Deljeno prijemno sanduče za vašu Office 365 je mesto gde se razgovori odvijaju.

Savet: Nedavna promena načina na koji su poruke prikazane i prebrojane,Outlook je možda uspostavila početne vrednosti broja koji vidite pored imena grupe u Outlook za navigaciju. Ako želite da uspostavite početnu vrednost tog broja na nula, možete da kliknete desnim tasterom miša na grupu i izaberete stavku Označi sve kao pročitano.

Sada kada je vaša grupa kreirana, započnimo novi razgovor. Novu poruku možete da objavite tako što ćete otvoriti deljeno prijemno sanduče za grupu i kliknuti na dugme Novi razgovor na traci. Odnosno možete jednostavno da pošaljete e-poruku pseudonimu grupe. Svi članovi grupe moći će da pročitaju novu poruku koju ste objavili, a svi članovi koji prate grupu dobijaju kopiju vaše poruke u svom ličnom prijemnom poštanskom sandučetu.

Uradite više:

Svaka Microsoft 365 grupa dobija biblioteku deljenih datoteka gde možete da skladištite, delite i sarađujete na dokumentima, radnim svesakama, prezentacijama ili bilo kojoj vrsti datoteke.

Pristupite biblioteci datoteka tako što ćete otvoriti grupu u Outlook (u levom oknu za navigaciju) i izabrati stavku Datoteke na traci. Biblioteka datoteka će se otvoriti u pregledaču, a ovde možete da kreirate nove datoteke, otpremite datoteke sa računara i uradite baš sve što SharePoint biblioteka dokumenata može da uradi. Razmislite o tome koje bi vrste datoteka bilo korisno za deljenje sa grupom, a ne ograničavajte se na Microsoft kancelarija datoteka. Takođe možete da delite PDF datoteke, fotografije ili bilo koju drugu vrstu datoteke koja bi grupi bila korisna.

Izaberite stavku Datoteke Office 365 grupi da biste videli listu datoteka i fascikli uskladištenih u grupi

Da biste preuzeli ili izbrisali datoteku, samo je izaberite i te opcije će se pojaviti na traci sa alatkama u vrhu.

Uradite više:

Svaka Microsoft 365 grupa dobija sopstvenu deljenu OneNote u kojoj može da prikuplja ideje, sarađuje i skladišti istraživanje.

Idite u grupu u programu Outlook je tako što ćete je pronaći u levom oknu za navigaciju ili uOutlook na vebu tako što ćete otići na pločku Osobe. Kada ste tamo, izaberite stavku Beležnica na traci da biste otvorili deljenu beležnicu grupe.

Prikupljanje i saradnja na beleškama i idejama u deljenoj OneNote beležnici

Kada prvi put otvorite deljenu beležnicu grupe, ona se otvara u pregledaču u programu OneNote za veb. Tamo možete da uređujete ili ako imate OneNote 2016 i radije biste da koristite to jednostavno izaberite stavku Uredi u programu OneNote sa trake. Kada je otvorite u programu OneNote beležnica će se sinhronizovati sa listom otvorenih beležnica i možete da im pristupate direktno iz programa OneNote a da prvo ne morate da idete u grupu.

Pokušajte da odete na beležnicu OneNote grupe i razmislite o tome šta bi moglo biti korisno za grupu da prikupi ideje i sarađuje na tome. Na primer, možda imate odeljak koji koristite da biste prikupili i komentarisali veb sadržaj koji je relevantan za vaš tim.

Napomena: Beležnica grupe vam je dostupna i na pametnom telefonu ili tablet računaru pomoću OneNote za iOS ili Android.

Uradite više:

Velike su šanse da vaša grupa ima događaje, sastanke, prekretnice ili druge stavke koje bi imale koristi od deljenog kalendara. Svaka Microsoft 365 grupa ima deljeni kalendar u koji mogu da vide svi članovi i da mu doprinose.

A Group calendar displayed in Outlook desktop

Rad sa kalendarom grupe ne razlikuje se od rada sa ličnim kalendarom. Ako izaberete dugme kalendara u oknu za navigaciju, videćete lični kalendar, kao i deljene kalendare svih grupa kojih ste član. Možete da izaberete polja pored svakog kalendara koji želite da vidite i da ih prikažete u stranu ili preklonjene.

Dodavanje stavke u deljeni kalendar funkcioniše isto kao i u ličnom kalendaru. Svaki sastanak koji dodate u deljeni kalendar poziva i druge članove grupe na taj događaj da bi mogli da ga imaju u svojim kalendarima. Zakazane obaveze dodate u deljeni kalendar grupe ne pojavljuju se u ličnim kalendarima drugih članova.

Sada kada imate deljeni kalendar, pokušajte da dodate predstojeće sastanke ili događaje u koje vaša grupa možda učestvuje.

Uradite više:

Sada kada je vaša grupa pokrenuta i kada ste tu?

Takođe pogledajte

Imate pitanja?

Posetite Tehničku Microsoft zajednicu da biste postavili pitanja i učestvovali u razgovorima o Microsoft 365 grupama.

Slušamo vas

Ben je poslednji put ažurirao ovaj članak 25. juna 2021. kao rezultat povratnih informacija. Ako vam je bio od pomoći, a naročito ako to nije tako, kliknite na dolenavane kontrole povratnih informacija da biste nam ostavili konstruktivne komentare kako bismo nastavili da ga poboljšavamo. Hvala!

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×