Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.

GrupaMicrosoft 365 olakšava deljenje datoteka uključivanjem namenskih biblioteka, što je primarno mesto za skladištenje svih datoteka grupe.

Kada kreirate datoteku ili fasciklu u biblioteci grupe, svi članovi grupe će moći da im pristupe. Kada dodate nove članove u grupu, uključujući goste (spoljne korisnike), i oni će moći da pristupe datotekama. Članovi grupe podrazumevano imaju pristup za prikaz ili uređivanje datoteka, dok svi ostali u organizaciji imaju pristup za prikaz.

Prilaganje deljene datoteke e-poruci

 1. Započnite razgovoriz grupe .

 2. Izaberite stavku Priloži datoteku.

 3. Izaberite izvor datoteke. Izbore obuhvataju Nedavne datoteke, Veb lokacije i Ovaj računar. Veb lokacije obuhvataju One Disk jedinicu, SharePoint lokacije, datoteke grupe i druge izvore.

  • Ako odaberete veb lokaciju, izaberite stavku Priloži kao kopiju ili Deli kao OneDrive vezu. Prilaganje kao kopije svakom primaocu daje sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje. Deljenje veze OneDrive omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i koautora u realnom vremenu

  • Ako izaberete datoteku sa računara, ona se prilaže kao kopija.

Prilaganje deljene datoteke e-poruci

 1. Započnite razgovoriz grupe .

 2. Na dnu okna za razgovor izaberite stavku Attach button in groups conversation view.

 3. Izaberite izvor datoteke. Izbori obuhvataju OneDrive grupe, datoteke grupe, računar i druge izvore.

  • Ako izaberete stavku OneDrive, izaberite stavku Priloži kao kopiju ili Deli kao OneDrive vezu. Prilaganje kao kopije svakom primaocu daje sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje. Deljenje veze OneDrive omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i koautora u realnom vremenu

  • Ako izaberete grupu kao izvor, izaberite datoteku koju želite da priložite.

  • Ako za izvor izaberete stavku Računar, izaberite stavku Priloži kao kopiju iliOtpremi u datoteke grupe. Otpremanje u datoteke grupe omogućava članovima grupe da vide najnovije promene i da su koautori u realnom vremenu. Prilaganje kao kopije svakom primaocu daje sopstvenu kopiju datoteke na redigovanje.

  • Ako odaberete drugi izvor, prijavite se u taj izvor i pratite odzive.

Deljenje datoteka grupe sa gostima

Datoteke grupe možete da delite sa gostima tako što ćete priložiti bilo koju datoteku uskladištenu u biblioteci grupe. Informacije potražite u Microsoft 365 grupi za goste.

Ako, kada delite datoteke grupe sa gostima, vidite poruku koja vas obaveštava da su prilozi gostima blokirani, vaš gost neće moći da otvori deljene datoteke sve dok vaš zakupca ne omogući deljenje datoteka za goste.

Objavljivanje datoteka u biblioteci grupe

Svaki put kada objavite datoteku u biblioteci dokumenata grupe, ona će biti dostupna svim članovima grupe. Jednostavno je prevucite sa računara u biblioteku grupe. Više informacija potražite u temi Otpremanje datoteka u biblioteku.

Ako se datoteka koju želite da delite već nalazi u biblioteci dokumenata, možete da je zadržite tu gde jeste i pozovete grupu u grupu.

Takođe pogledajte

Saznajte više Microsoft 365 grupama

Kreiraj grupu u usluzi Outlook

Pridruživanje grupi

Dodavanje i uklanjanje članova grupe

Napuštanje grupe

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×