Pređi na glavni sadržaj

Grafikoni i druge vizuelizacije u prikazu Power View

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

U prikazu Power View u sistemu SharePoint 2013 i u programu Excel 2013 možete brzo da kreirate mnoštvo vizuelizacija podataka, od tabela i matrica do traka, kolona i grafikona sa mehurićima i skupovima više grafikona. Za svaku vizuelizaciju koju želite da napravite, započnite se na Power View listu tako što ćete kreirati tabelu, koju možete jednostavno da konvertujete u druge vizuelizacije, da biste pronašli najbolje ilustratuju podatke.

Kreiranje vizuelizacije

 1. Kreirajte tabelu na prikazu Power View tako što ćete proveriti tabelu ili polje na listi polja ili prevući polje sa liste polja na list. Power View crtava tabelu na listu, prikazuje stvarne podatke i automatski dodaje naslove kolona.

 2. Konvertujte tabelu u vizuelizaciju tako što ćete izabrati tip vizuelizacije na kartici Dizajn . U zavisnosti od podataka u tabeli, dostupni su različiti tipovi vizuelizacija da bi vam se dala najbolja vizuelizacija za te podatke.

  Savet: Da biste kreirali drugu vizuelizaciju, pokrenite drugu tabelu tako što ćete kliknuti na prazan list pre nego što izaberete stavku polja iz odeljka polja na listi polja.

U ovom članku

Primeri vizuelizacija dostupnih u prikazu Power View

Grafikoni

Kružni grafikoni

XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima

Grafikoni linije, trake sa trakom i stubičastih

Trakasti grafikoni

Stubičasti grafikoni

Linijski grafikoni

Mape

Grupe: skup grafikona sa istim osama

Matrica

Kartice

Pločice

Dodatne informacije

Primeri vizuelizacija dostupnih u prikazu Power View

Vizuelizacije rastućih podataka

 1. Klizač filtrira izveštaj za bcita

 2. Navigacija protoka toka za pločice, trenutno je kroasan

 3. Kartica u kontejneru pločica, filtrirana na trenutnu pločicu (kroasan)

 4. Linijski grafikon u kontejneru pločica koji prikazuje količine potrošene i servere, filtrirane na kroasantima za januar do decembar

 5. Množanje, filtrirano na bcita i sortirano po opadajućem redosledu po serviranoj količini

 6. Stubičasti grafikon filtriran na bcita, služi za pokazivanje količinama

Grafikoni

Power View nudi broj opcija grafikona: pitu, stubičasti, traku, linijski, XY i Bubble. Grafikoni mogu da imaju više numeričkih polja i više grupa. Imate nekoliko opcija dizajna na grafikonu – prikazuju i kriju oznake, legende i naslove.

Grafikoni su interaktivni: dok kliknete na vrednosti u jednom grafikonu, vi:

 • Označite tu vrednost u grafikonu.

 • Filtrirajte tu vrednost u svim tabelama, matrici i pločicama u izveštaju.

 • Označite tu vrednost u svim drugim grafikonima u izveštaju.

Grafikoni su interaktivni i u okviru postavke prezentacije, takođe – na primer, u režimu čitanja i celog ekrana u programu Power View u sistemu SharePoint ili na Power View listu u Excel radnoj svesci sačuvanoj u sistemu Excel Services ili u prikazu u Microsoft 365.

Kružni grafikoni

Kružni grafikoni mogu biti jednostavni ili detaljni u prikazu Power View. Možete da napravite kružni grafikon koji dubinski pretražuje podatke kada kliknete dvaput na isečak ili kružni grafikon koji prikazuje manje delove unutar obojenih većih isečaka. Možete unakrsno da filtrirate kružni grafikon drugim grafikonom. Recimo da ste kliknuli na traku u okviru trakastog grafikona. Označava se deo kružnog grafikona koji odgovara toj traci, a ostatak kruga postaje siv. Pročitajte o kružnim grafikonima u prikazu Power View.

Power View – kružni grafikon prodaje po kontinentima sa izabranim podacima iz 2007. godine

XY grafikoni i grafikoni sa mehurićima

Grafikoni XY i grafikoni sa mehurićima su dobar način da prikažete veliku količinu povezanih podataka na jednom grafikonu. U XY grafikonima X osa predstavlja jedno numeričko polje, a Y osa predstavlja drugo, zbog čega je lako videti relaciju između vrednosti za sve stavke na grafikonu.

U grafikonu sa mehurićima, treće numeričko polje kontroliše veličinu tačaka podataka. Možete da dodate osu "Reprodukuj" na XY ili grafikon sa mehurićima, takođe da biste prikazali podatke dok se vremenom menja.

Više informacija o mehurićima i XY grafikonima u prikazu Power View.

Grafikoni linije, trake sa trakom i stubičastih

Grafikoni linije, trake i stubičasti grafikoni su korisni za poređenje tačaka podataka u jednoj ili više grupa podataka. U grafikonima reda, trake sa trakom i stubičastim, x-osa prikazuje jedno polje, a y-Axis prikazuje drugu, tako da lako vidite relaciju između dve vrednosti za sve stavke u grafikonu.

Trakasti grafikoni

U trakastom grafikonu kategorije su organizovane duž vertikalne ose i vrednosti duž horizontalne ose. Razmotrite korišćenje trakastog grafikona u bilo kom od ovih slučajeva:

 • Imate jednu ili više grupa podataka koje želite da prikažete.

 • Vaši podaci sadrže pozitivne, negativne i nule vrednosti.

 • Želite da uporedite podatke za brojne kategorije.

 • Oznake ose su dugačke.

U prikazu Power View imate tri podtipa trakastog grafikona za izbor od: naslagani, 100% naslagani i grupisani.

Stubičasti grafikoni

Podaci koji su raspoređeni u kolonama ili redovima na radnom listu mogu se prikazati u stubičastom grafikonu. Stubičasti grafikoni su korisni za prikazivanje promena podataka tokom vremenskog perioda ili za ilustrovanje poređenja između stavki. U stubičastim grafikonima kategorije su duž horizontalne ose i vrednosti duž vertikalne ose.

U prikazu Power View imate trotipove stubičastog grafikona da biste odabrali od: naslagani, 100% naslagani i grupisani.

Linijski grafikoni

Linijski grafikoni raspoređuju podatke kategorije duž horizontalne ose (kategorija), kao i sve numeričke vrednosti podataka duž vertikalne ose (vrednost).

Linijski grafikon u prikazu Power View

Razmislite o korišćenju linijski dijagrama duž horizontalne ose. Line grafikoni prikazuju datume u hronološkom redosledu u određenim intervalima ili osnovnim jedinicama, kao što su broj dana, meseci ili godina, čak i ako datumi na radnom listu nisu u redosledu ili u istim osnovnim jedinicama.

Kreirajte linijski grafikon u prikazu Power View.

Vrh stranice

Mape

Mape u prikazu Power View koriste pločice mape Bing, tako da možete da ih zumirate i pomerate kao svaku drugu Bing mapu. Dodavanje lokacija i polja postavlja tačke na mapi. Što je veća vrednost, to je veća tačka. Kada dodate seriju sa više vrednosti, imate kružne grafikone na mapi, a veličina kružnog grafikona koja prikazuje veličinu zbira. Pročitajte više o MAPI u prikazu Power View.

Power View – mapa SAD sa kružnim grafikonima

Vrh stranice

Grupe: skup grafikona sa istim osama

Sa množenjem možete da kreirate seriju grafikona sa identičnim X i Y Osama i da ih rasporedite rame uz rame – što vam olakšava da istovremeno uporedite mnoge različite vrednosti. Umnožki se ponekad nazivaju "treške grafikone".

Vrh stranice

Matrica

Matrica je slična tabeli u kojoj se sastoji od redova i kolona. Ali Matrica ima sledeće mogućnosti koje tabela ne sadrži:

 • Prikaz podataka bez ponavljanja vrednosti

 • Prikaz ukupnih vrednosti i međuvrednosti po redovima i koloni

 • Sa hijerarhijom možete da vežpaćete/dubinska analiza

 • Skupljanje i razvijanje ekrana

Pročitajte više o radu sa matricom u prikazu Power View

Vrh stranice

Kartice

Možete da konvertujete tabelu u seriju kartica koje pokazuju podatke iz svakog od ovih red u tabeli prikazanim u formatu kartice, kao što je to kartica za indeks.

Kartice sa slikama zastava u programskom dodatku Power View

Vrh stranice

Pločice

Možete da konvertujete tabelu ili matricu u pločice da biste interaktivno predstavili tabelarne podatke. Pločice su kontejneri sa dinamičnom navigacijom. One deluju kao filteri – filtriraju sadržaj unutar pločice prema vrednosti izabranoj na traci sa karticama. Pločicu možete da dodate više vizuelizacija i sve se filtrira istim vrednostima. Možete da koristite tekst ili slike kao kartice. Pročitajte više o pločicama u prikazu Power View.

Ova slika pokazuje broj medalja koje su osvojile zemlje koje se takmiиe u brzom klizanju.

Kontejner pločice sa slikom sportske discipline u programskom dodatku Power View

Vrh stranice

Više informacija

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×