Kada dobijam najnovije funkcije za Microsoft 365?

Dok nove funkcije Microsoft 365 postanu dostupne, one se ponekad primenjuju tokom određenog vremenskog perioda svim pretplatnicima. Ako imateMicrosoft 365 poslovni ili školski nalog, vreme prijema novih funkcija takođe može zavisiti od postavki organizacije. Na kraju će svi Microsoft 365 pretplatnici primati nove funkcije. Ako ne vidite funkciju koju očekujete u Office aplikacijama, nema potrebe da brinete – ona je na putu!

Napomena: Nove verzije se takođe objavljuju na ovaj način. To znači da kada neka verzija postane dostupna, neće svi korisnici odmah primiti nove funkcije. Međutim, možete očekivati da ona uskoro stigne na vaš uređaj.

 • Ko dobija nove funkcije?
  Sve nove funkcije su besplatno uključene kao deo Microsoft 365 pretplate. Ukoliko imate poslovni ili školski nalog, Vaš administrator možda kontroliše kada ćete videti nove funkcije. Ako ste obavili jednokratnu kupovinu sistema Office 2016 ili 2019, primićete ispravke bezbednosti i performansi, ali ne i nove funkcije.

 • Kako da nabavim nove funkcije?
  Automatski ćete ih nabaviti dok ih ne izvučaju. Takođe možete ručno da potražite i instalirate ispravke. (Ovo ne garantuje da ćete odmah dobiti najnovije funkcije.)

 • Kada će doći do novih funkcija u mojoj kancelariji?
  Ne objavljujemo tačan dan kada se ispravke dešavaju zato što se taj dan može razlikovati i više ispravki može da se desi za mesec dana. Svi Microsoft 365 pretplatnici na kraju će dobiti nove funkcije. Međutim, ako želite da ih dobijete ranije, možete da se pridružite programu Office Insider.

Kako se objavljuju Office ispravke?

Ako ste se pridružili programu Office Insider, pre svih drugih ljudi dobijate verzije za pregled za najnovije funkcije, ispravke bezbednosti i performansi koje Microsoft objavljuje. Ovi kanali određuju koliko često i koliko rano dobijete Office Insider ispravke. Za Windows, Mac i Android postoje dva zapisa: Beta kanal i trenutni kanal (pregled).

Za Office Insider za iOS postoji samo jedan zapis: Beta kanal.

Kada se nove funkcije i ispravke distribuiraju, vremenska osa obično izgleda ovako:

 1. Insajderi koji su se prijavili za beta kanal u operativnom sistemu Windows, Mac, Android ili iOS, prvo će primati, Preview verzija. Ova opcija služi za insajdere kojima nije problem da koriste nepodržane verzije i koji će pomoći u identifikaciji problema i pružanju vrednih povratnih informacija korporaciji Microsoft. 

 2. Zatim, insajderi koji su se pridružili trenutnom kanalu (pregled) u operativnom sistemu Windows, Mac ili android, potražite Access u pregledu verzija. Ove verzije za pregled se razlikuju po tome što ih u potpunosti podržava Microsoft. To znači da postoji minimalni rizik i vaše povratne informacije će se koristiti za prilagođavanje i poboljšanje konačne ispravke sistema Office.

 3. PreostaliMicrosoft 365 korisnici dobiju ispravke malo kasnije, najčešće od tri sedmice posle Office insajdera ili možda duže. Kada se objave, te ispravke se prvo šalju malom procentu korisnika, a onda se tokom vremena dodaje još korisnika dok svi Office pretplatnici ne budu ažurirani.

Nove funkcije se automatski preuzimaju kada postanu dostupne ako imate Office za Windows. Ako automatsko ažuriranje nije uključeno, možete ručno da instalirate Office ispravke. Ako imate Mac računar, obavezno konfigurišite Mac da se automatski ažurira.

Jeste li spremni da se upišete? Posetite stranicu JOIN da biste postali Office Insider. Možete i da pratite @OfficeInsider na lokaciji Twitter da biste saznali više o novim funkcijama i ispravkama koje se objavljuju učesnicima u programu Office Insider.

Imate pitanja? Saznajte više.

Ovo su neka uobičajena pitanja u vezi sa novim funkcijama za Office. Ako imate dodatna pitanja o ovom procesu, javite nam pomoću dolenavedenog okvira za komentar.

Pogledajte ove veze za više informacija:

* Ove informacije su uglavnom za administratore i IT stručnjake.

Ako imate Microsoft 365, Nadogradnja je jednostavna. Pogledajte ove veze za više informacija:

Ako imate jednokratnu kupovinu starije verzije sistema Office, moraćete da kupite pretplatu na Microsoft 365..

Office ispravke za Windows i Mac se objavljuju po različitim rasporedima, pa ako imate oba sistema, videćete Office ispravku u različitim vremenima. Isto tako, možda nećemo objavljivati nove funkcije svakog meseca – u nekim mesecima, ispravke mogu sadržati samo bezbednosne ispravke ili ispravke koje nisu vezane za bezbednost i koje pružaju poboljšanja stabilnosti ili performansi za Office.

Ako steMicrosoft 365 za preduzeća klijent, administratori sistema mogu da ograniče koje Office ispravke možete da dobijete dok ne dobiju šansu da testiraju te funkcije sa drugim programima koje koristi organizacija. Zbog toga možda nemate najnovije Office funkcije na poslu, čak i kada ažurirate Office.

Administratori preduzeća mogu da omoguće pristup novim Office funkcijama u operativnom sistemu Windows u isto vreme kao Office insajderi ako prate ove korake. Poslovni korisnici mogu da omoguće rani pristup novim funkcijama sistema Office za Mac pridruživanjem programu Office Insider.

Ono što je novo u usluzi Microsoft 365 ažurira se povremeno da bi opisao mnoge nove funkcije u sistemu Office. Imajte u vidu da može biti potrebno neko vreme da bi te nove funkcije postale dostupne u Vašoj instalaciji sistema Office kod kuće i na poslu. Možete pratiti i Twitter @OfficeInsider da biste saznali više o novim funkcijama i ispravkama koje se objavljuju za učesnike programa Office Insider.

Takođe pogledajte

Instaliranje ispravki za Office

Automatski proveri da li ima ispravki za Office for Mac

Šta je novo u programu Microsoft 365

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×