Srodne teme
×
Tipovi povezanih podataka.
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Tipovi povezanih podataka.

Konvertovanje teksta u tip podataka organizacije

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Ne samo da možete da dobijete podatke o temama kao što su gradovi, hrana, akcije, geografija i još mnogo toga, već možete da dobijete i tipove podataka koje obezbeđuje organizacija putem usluge Power BI. Kartice tipa podataka možete da prikažete da biste priložene određene informacije o konvertovanim podacima i izdvojite ih u radnu svesku. Osvežite ga da biste održavali podatke aždu i videli Power BI podatke bez napuštanja Excel.

Napomene: Da biste pristupili tipovima podataka iz usluge Power BI i koristili ih, morate da ispunite dolenavne zahteve. Ako je vidite, ali i dalje ne vidite tu funkciju, obratite se IT administratoru za pomoć.

Isprobajte!

  1. U radnoj Excel unesite određeni tekst koji se identifikuje u zasebne ćelije. Na primer, u jednu kolonu možete da unesete imena zaposlenih u organizaciji.

  2. Izaberite ćelije i idite na stavku Umetanje> tabele za konvertovanje u tabelu. Ako ste ih dodali, poništite izbor u polju za potvrdu Moja tabela ima zaglavlja.

  3. Izaberite tekst koji treba konvertovati u tabeli. Idite na Podaci i u grupi Tipovi podataka razvijte padajuću listu i izaberite tip podataka iz organizacije. Ako se otvori selector podataka, pomoć možete da koristite funkciju "Selectorpodataka". 

    Saveti: Postoje dva mesta na kojima možete navesti tip podataka organizacije:

    • Galerija tipova podataka,u okviru iz vaše organizacije: U programu Power BI ćete pronaći do deset dostupnih tipova podataka i odrediti prioritet skupova podataka koji su označeni kao "certifikovani" i "unapređeni" u programu Power BI.

    • Izaberite stavku Još iz organizacije ili dugme Organizacija u galeriji (dostupno u nekim verzijama programa Excel): To otvara okno Selector podataka i prikazuje sve tipove podataka koji su vam dostupni iz usluge Power BI.

Želite još?

Access Power BI featured tables in Excel

Postavljanje istaknutih tabela u Power BI Desktop

Pitanja i saveti za povezane tipove podataka

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×