Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana uz skladište za isecanje i lepljenje više stavki u programu Word

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite skladište uWord pomoću tastature i čitača ekrana da biste isekli više blokova teksta ili drugog sadržaja i nalepili ih negde drugde u dokumentu ili u drugi Word dokument. Skladište je slično stvarnom fizičkom skladištu koje se koristi u mnogim restoranima: kada platite račun, on se zaglavio u skladištu sa drugim plaćenim računima. Slično tome, u skladište možete da postavite više stavki, a zatim da nalepite sav taj sadržaj odjednom. Skladište se razlikuje od Windows ostave, koja skladišti samo jednu po jednu kopiranu stavku.

Napomene: 

U ovoj temi

Dodavanje sadržaja u skladište

Skladište možete da koristite za isecanje svega što možete iseći u Windows, na primer tekst, tabele ili slike.

Izaberite sadržaj koji želite da isečete u programuWord pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+F3. Izabrana stavka je isečena iz originalnog dokumenta i dodata u skladište. Ako samo želite da je kopirate umesto isecanjem, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Z da biste opozvali isecanje. Sadržaj se i dalje kopira u skladištu.

Ovo možete ponoviti koliko god puta želite. Svaka isečena stavka se skladišti u skladištu.

Lepljenje sadržaja iz skladišta

Postoji nekoliko načina za lepljenje sadržaja iz skladišta.

Nalepite sve i obrišite skladište

Ako znate da treba samo jednom da nalepite sadržaj u skladište, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+F3 da biste nalepili sav sadržaj na trenutnu lokaciju. Ovo prazni skladište.

Nalepite sve kucanjem skladišta

Ako želite da nalepite sadržaj iz skladišta na više mesta ili dokumenata, otkucajte skladište i pritisnite taster Enter da biste nalepili sav sadržaj na trenutnu lokaciju bez pražnjenja skladišta. Ponovite ovo na bilo kom mestu gde vam je potreban sadržaj.

Lepljenje svega pomoću trake

Možete da koristiteWord da biste nalepili sav sadržaj u skladište bez pražnjenja.

  1. Pritisnite tastere Alt, N, Q da biste izabrali karticu Umetanje na traci i otvorili meni Brzi delovi . Čućete: "Tekst, automatski tekst, stavka menija". Pritisnite taster Enter da biste otvorili meni Automatski tekst.

  2. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Skladište", a zatim pritisnite taster Enter da biste nalepili sadržaj skladišta na trenutnu lokaciju.

Ove korake možete da ponovite na bilo kom mestu gde vam je potreban sadržaj.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje i promenu teksta u programu Word

Tasterske prečice u programu Word

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Word

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u usluzi Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Word

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×