Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za dodavanje novog poštanskog sandučeta sobe Exchange centru za administaciju

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite Exchange centar administracije (EAC) pomoću tastature i čitača ekrana da biste dodali poštansko sanduče za sobe za konferenciju. Testirali smo ga sa Narator u programu Microsoft Edge i sa JAWS u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i pregledačima ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Poštansko sanduče sobe je poštansko sanduče resursa koje se dodeljuje fizičkoj lokaciji, kao što je soba za konferencije, nadzornik ili soba za obuku. Korisnici mogu lako da rezervišu te sobe tako što će u pozive za sastanak uključivati poštanske sandučiće sobe.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Da biste kreirali poštansko sanduče sobe, treba da budete administrator koji je član grupe uloga "Upravljanje organizacijom" ili "Upravljanje primaocima". Uputstva o tome kako da identifikujete ulogu adminiistatora možete da pročitate u temi Korišćenje čitača ekrana za identifikovanje uloge Exchange centra za administrukcije.

 • Exchange Online je uključen u planoveMicrosoft 365 pretplate za preduzeća i velika preduzeća; međutim, mogućnosti se mogu razlikovati po planu. Ako EAC ne uključuje funkciju opisanu u ovom članku, plan je možda ne obuhvata. Više informacija o mogućnostima Exchange Online pretplate potražite u temi Koji Microsoft 365 poslovni proizvod ili licencu imam? i Exchange Online Opis usluge.

 1. Na EAC dashboard, pritiskate taster Tab dok ne čujete: "Left navigation pane, expanded" (Levo okno za navigaciju, razvijeno). Ako čujete "skupljena" umesto "razvijeno", pritisnite razmaknica da biste razvili meni pre nego što nastavite.

 2. Jednom pritisnite taster Tab. Čuće se stavka trenutno izabrana u levom oknu za navigaciju. Pritiskjte taster sa strelicom nagore ili nadole dok ne čujete "Razvijeni primaoci", a zatim pritisnite razmaknica. 

 3. Pritiskjte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "Resursi", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se prikaz liste Resursi koji navodi sve dostupne resurse u tabeli.

 4. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dodaj resurs", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se dijalog Novo poštansko sanduče resursa. Fokus je na dugmetu Zatvori.

 5. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete: "Ovo je grupa izbora, prostorija, radio dugme". Ako čujete "Oprema" umesto "Prostorija", pritisnite jednom taster sa strelicom nagore. Sada ste spremni da popunite osnovne informacije o sobi.

 6. Jednom pritisnite taster Tab da biste imenli sobu. Čujete: "Ime, uređivanje". Otkucajte opisno ime.

  Savet: Ime će se pojaviti u adresaruOutlook korisnika. Da biste olakšali pronalaženje prostora, koristite dosledna imena u okviru organizacije.

 7. Da biste sobi dodelili e-adresu, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "E-pošta resursa, uređivanje", a zatim otkucajte korisničko ime dela adrese e-pošte koja dolazi pre znaka @. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Izaberite domen", a zatim pritisnite razmaknica da biste razvili listu domena. Pritiskjte taster sa strelicom nadole dok ne dođete do domena koji želite da koristite, a zatim pritisnite taster Enter.

  Savet: Da biste dodali domene na listu domena, obratite seMicrosoft 365 administratoru. Ne možete da otkucate dodatna imena domena na listi domena.

 8. Sada ste popunili potrebne informacije za novo poštansko sanduče sobe. Ako je potrebno, možete popuniti opcionalne detalje za kapacitet sobe, lokaciju i broj telefona. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete ime željene opcije, a zatim otkucajte vrednost za opciju.

 9. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Dalje'", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se nova stranica za opcionalne informacije o adresi organizacije. Da biste pregledali opcije na stranici, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab. Možete da otkucate informacije koje želite u tekstualna polja ili da izaberete vrednost sa padajuće liste.

 10. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Dalje'", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se stranica Opcije rezervisanja. Sada možete da definišete opcionalne opcije rezervisanja za sobu, na primer da biste automatski prihvatili pozive za sastanak ili dozvolili ponavljajuće sastanke. Da biste pregledali opcije, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab. Možete da otkucate informacije koje želite u tekstualna polja ili da potvrdite izbor u neophodnim poljima za potvrdu.

 11. Pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Dalje'", a zatim pritisnite taster Enter. Otvara se stranica Redigovanje resursa. Sada možete da proverite detalje o poštanskom sandučetu sobe pre nego što kreirate poštansko sanduče. Da biste se pomerali i čitali sadržaj stranice, u funkciji JAWS, koristite tastere sa strelicama nadole i nagore. Kada Narator, pritisnite taster SR+taster sa strelicom nadesno ili nalevo. Ako treba da unesete promene u detalje, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Nazad'", a zatim pritisnite taster Enter da biste se vratili na prethodnu stranicu.

 12. Kada budete spremni da napravite poštansko sanduče, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Kreiraj'", a zatim pritisnite taster Enter. Kreira se poštansko sanduče.

  Savet: Kreiranje novog poštanskog sandučeta može da proteže nekoliko minuta. Ne čujete nikakve dodatne povratne informacije tokom ovog vremena čekanja.

 13. Da biste se vratili na listu resursa, pritiskjte taster Tab dok ne čujete "Dugme 'Gotovo'", a zatim pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte 

Korišćenje čitača ekrana za identifikovanje uloge Exchange centra za administaciju

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje poštanskog sandučeta nove opreme Exchange centra za administaciju

Korišćenje čitača ekrana za dodavanje novog poštanskog kontakta Exchange centru administratora

Tasterske prečice u Exchange centra za administaciju

Tehnička podrška za korisnike sa poteškoćama

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×