Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i čitanje u aplikaciji Microsoft Planner

Ovaj članak je namenjen osobama koje koriste program čitača ekrana kao što su Windows Narrator, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite Microsoft podršku.

Koristite Microsoft Planner uz tastaturu i čitač ekrana da biste istraživali i kretali se po različitim prikazima i kretali se između njih. Testirali smo ga sa Naratorom u programima Microsoft Edge i JAWS i NVDA u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i veb pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Kada koristite Planner, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog Planner pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Planner.

U ovoj temi

Navigate the Planner main view

Kada otvorite aplikaciju Planner, otvarate se u glavnom Planner aplikacije. Sastoji se od okna za navigaciju sa leve strane, okna za sadržaj sa desne strane okna za navigaciju i banera za naslov na vrhu ekrana.

Da biste se prebacili između glavnih orijemenata u glavnom prikazu programaPlanner pritiskajte kombinaciju tastera Ctrl+F6 ili Shift+Ctrl+F6. Fokus se premešta između elemenata sledećim redosledom:

 • Okno za navigaciju koje sadrži dugmad Novi plan,Čvorište Planneri Moji zadaci, kao i liste za omiljene i nedavne planove. Čujte "Oznaka za navigaciju" kada se fokus premesti na okno za navigaciju. Da biste se pomerali unutar okna za navigaciju, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab.

 • Glavna oblast sadržaja, koja sadrži stranicuPlanner čvorište ako nijedan plan nije otvoren ili trenutno otvoren plan. UPlanner plana možete da pronađete sve planove i da im pristupate. Čuće se "Glavni obeleživač" kada se fokus premesti na oblast sadržaja. Da biste se premeštali između elemenata uPlanner čvorištu, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab. Uputstva o tome kako da se nalazite u unutar plana, uputstva o tome kako da se nalazite u planu su u toku.

 • Baner za naslov koji sadrži dugmad za pristup pokretanju aplikacija, postavkama, pomoći i korisničkom profilu. Čujete "Planner, obeleživač regiona" kada se fokus premesti na baner. Da biste se premeštali između dugmadi na baneru, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab.

Navigate inside a plan

Da biste se prebacili između elemenata plana koji je otvoren u glavnom prikazu usluge Planner, pritisnite taster Tab (napred) ili kombinaciju tastera Shift+Tab (unazad) dok ne čujete ime elementa koji želite, a zatim pritisnite taster Enter da biste ga izabrali. Fokus se premešta između elemenata sledećim redosledom:

Navigate inside a Board

Na tabli Plannerda kreiratei upravljate po planovima zadataka i zadacima. Da biste se išli između njih i rasporedili kante i zadatke, uradite nešto od sledećeg:

 • Da biste prešli na sledeću ili prethodnu korpu zadataka, pritisnite taster Tab ili kombinaciju tastera Shift+Tab.

 • Da biste premestili izabrani zadatak za jednu poziciju nagore na stranici, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+taster sa strelicom nagore.

 • Da biste izabrani zadatak premestili za jednu poziciju nadole na stranici, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+taster sa strelicom nadole.

 • Da biste izabranu grupu zadataka ili kolonu premestili za jednu poziciju nalevo na stranici kada su stavke na stranici grupisane po grupama, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+znak "manje od" (<).

 • Da biste izabranu grupu zadataka ili kolonu premestili za jednu poziciju nadesno na stranici kada su stavke na stranici grupisane po grupama, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl+Shift+znak "veće od" (>).

Promena prikaza plana

Kada izaberete plan, prikaz Tabla se podrazumevano prikazuje. Možete da se promenite u prikaz Grafikon ili Raspored da biste dobili grafički pregled plana.

 1. U planu pritiskate taster Tab dok ne čujete prikaz koji želite da vidite, na primer "Kartica Tabla" ili "Kartica 'Grafikon'".

 2. Pritisnite taster Enter da biste izabrali i otvorili prikaz.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje plana i dodavanje kontejnera u aplikaciji Microsoft Planner

Korišćenje čitača ekrana za grupisnje i filtriranje zadataka na tabli u aplikaciji Microsoft Planner

Tasterske prečice u aplikaciji Microsoft Planner

Koristite Planner za Android TalkBack, ugrađeni Android čitač ekrana, da biste saznali kako da senete u aplikaciji i da se prebacujte između prikaza.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • U ovoj temi se pretpostavlja da koristite ugrađeni Android čitač ekrana, TalkBack. Da biste saznali više o korišćenju programa TalkBack, idite na Android pristupačnost.

U ovoj temi

Navigate the main views

Kada se prijavite u Planner za Android, možete da stanete u prikaz Planner Čvorište. On navodi vaše omiljene i najnovije planove i uključuje vezu ka svim planovima. Na vrhu prikaza Planner Čvorište nalazi se dugmad za otvaranje pretrage i pravljenje novog plana.

Prikaz Moji zadaci prikazuje zadatke koji su vam dodeljeni. Na vrhu ovog prikaza nalazi se dugme Sortiraj po.

Prikaz Postavke sadrži informacije o nalogu i opcije za odjavu, kao i pomoć za aplikaciju.

Da biste se išli na prikaze, brzo prevucite nalevo ili nadesno. Takođe možete da premotate prstom po ekranu da biste istražili sadržaj prikaza. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran.

Prelaženje između glavnih prikaza

Da biste se prebacili između glavnih prikaza, brzo prebacujte prstom nalevo ili nalevo dok ne čujete prikaz koji želite da vidite, na primer "Moji zadaci", a zatim dvaput dodirnite ekran. Traka za navigaciju se nalazi na dnu ekrana u svakom glavnom prikazu i obuhvata dugmad Moji zadaci,Plannerčvorište i Postavke ekrana.

Navigate a plan

Da biste otvorili plan, pronađite plan koji želite u prikazu Planner Čvorište, a zatim dvaput dodirnite ekran. Slete u prikaz plana i čujete ime prvog grupe u planu.

U prikazu plana, traka sa menijima na vrhu sadrži dugmad Grafikoni,Sortirajpo i Još opcija. Glavna oblast sadržaja uključuje dugme za opcije kante i tekstualno polje Dodavanje zadatka za dodavanje novih zadataka.

Da biste se išli na plan, brzo prevucite nalevo ili nadesno. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran. Da biste izašli iz prikaza plana, brzo prevucite nadole, a zatim nalevo.

Navigate a task

Da biste otvorili zadatak, pronađite zadatak koji želite u planu ili u prikazu Moji zadaci, a zatim dvaput dodirnite ekran. Dolažete u prikaz Uređivanje zadatka. Traka sa menijima na vrhu prikaza sadrži dugme Još opcija. Tekstualno polje Dodavanje komentara nalazi se na dnu prikaza.

Da biste otišli na zadatak, brzo prevucite nalevo ili nadesno. Da biste izabrali neku stavku, dvaput dodirnite ekran. Da biste izašli iz prikaza Uredi zadatak, brzo prevucite nadole, a zatim nalevo.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za pravljenje plana i dodavanje kontejnera u aplikaciji Microsoft Planner

Korišćenje čitača ekrana za grupisnje i filtriranje zadataka na tabli u aplikaciji Microsoft Planner

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u programu Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Pronađite rešenja za uobičajene probleme ili potražite pomoć od agenta za podršku.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×