Sign in with Microsoft
New to Microsoft? Create an account.
Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u novoj usluzi Yammer

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite Yammer tastaturu i čitač ekrana da biste se brzo kretali Yammer stranicama, feedovima i nitima razgovora. Testirali smo ga pomoću programa Narator u programu Microsoft Edge i JAWS i NVDA u pregledaču Chrome, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i veb pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Napomena: Ova tema opisuje strukturu novih Yammer i kako da se krećete kroz nju.

Napomene: 

U ovoj temi

Navigacija na Yammer stranicama

Možete da se krećete kroz Yammer tako što ćete koristiti naslove ili WAI-ARIA orijentiri dokumenata.

Kretanje po naslovima

Yammer naslove nivoa 2 za identifikovanje glavnih odeljaka stranice, kao što su oblasti za navigaciju, naslovi grupa i sastavljač poruka. Kada prvi put posetite stranicu u usluzi Yammer niste upoznati, možda će vam biti korisno da pregledate samo naslove nivoa 2 da biste dobili pregled funkcionalnosti na stranici.

Kretanje po WAI-ARIA orijentirima dokumenata

Takođe možete da se krećete po WAI-ARIA orijentirima dokumenata. Orijentiri dokumenta označavaju sledeće oblasti stranice:

  • Zaglavlje programskog paketa sa pretragom i postavkama

  • Leva tabla sa navigacijom na celoj lokaciji i listom zajednice

  • Glavna oblast sadržaja

  • Desna tabla sa srodnim sadržajem

Navigacija u feedovima i nitima

Razgovor Yammer započne kada neko objavi poruku, pohvalu, anketu ili pitanje, a zatim nastavi dok druge osobe odgovaraju na prvu poruku. Poruka i njeni odgovori poznati su kao nit razgovora. Možete da se krećete kroz niti pomoću naslova. Početna poruka u niti ima nivo naslova 3, a svaki odgovor ima nivo naslova 4.

Oblast stranice Yammer obično sadrži kolekciju niti. Ovo se naziva "feed stranica" ili samo "feed". Na primer, matični feed, feed zajednice i pojedinačni feed su sve stranice sa feedovima. Možete da odete na delove stranice feeda pomoću tastera Tab.

Stranice feeda mogu da sadrže oblast u kojoj otkucate poruku i započnete novi razgovor. Feedovi takođe imaju odeljak koji sadrži objave. Feedovi zajednice će takođe imati odeljak u kojem menadžer zajednice može da zakači važne razgovore. Možete da odete na delove stranice feeda pomoću tastera Tab.

Takođe pogledajte

Pristupačnost u novoj usluzi Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×