Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Korišćenje čitača ekrana za umetanje obrasca u Excel radni list

Ovaj članak je namenjen osobama sa oštećenjima vida ili kognitivnih sposobnosti koje koriste program čitača ekrana kao što su programi kompanije Microsoft: „Narator“, JAWS ili NVDA sa Microsoft 365 proizvodima. Ovaj članak predstavlja deo skupa sadržaja Microsoft 365 podrške čitača ekrana  u kojem možete pronaći dodatne informacije o pristupačnosti u našim aplikacijama. Za opštu pomoć posetite matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite Excel za veb tastaturu i čitač ekrana da biste umetnuli obrazac u radni list. Testirali smo ga sa naratorom u programima Microsoft Edge i JAWS i NVDA u pregledaču Chrome, ali može da radi sa drugim čitačima ekrana i pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Saznaćete i kako da počnete da uređujete obrazac i kako da izbrišete obrazac direktno iz Excel za veb.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft 365.

 • Kada koristite Excel za veb, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Excel za veb pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Excel za veb.

 • Dugme Obrasci je dostupno kada je Excel radna sveska uskladištena u OneDrive za posao ili školu.

 • Microsoft Forms za Excel za veb dostupni su samo za OneDrive za posao ili školu i nove sajtove tima povezane sa Microsoft 365 grupe. Detaljne informacije o programu Microsoft 365 grupe potražite u članku Saznajte više o Microsoft 365 grupe.

Pravljenje novog obrasca

Možete početi da kreirate novi obrazac direktno iz Excel za veb radne sveske.

 1. U Excel za veb postavite fokus bilo gde na bilo kom radnom listu.

 2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa Windows logotipom, N, F, R, a zatim taster N.

 3. Microsoft Forms se otvara na novoj kartici pregledača. Sada možete da popunite detalje i dodate pitanja u obrazac. Detaljna uputstva o tome kako da kreirate obrasce potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za kreiranje novog obrasca u programu Microsoft Forms.

 4. Kada završite sa kreiranjem obrasca u programu Microsoft Forms, vratite se na radnu Excel za veb radnu svesku. Novi sadržaj obrasca dodat je u novi radni list koji ima podrazumevano ime "Obrazac1".

 5. Da biste počeli da uređujete obrazac direktno izExcel za veb, postavite fokus bilo gde na bilo koji radni list. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa Windows logotipom, N, F, R, a zatim E. Obrazac se otvara na novoj kartici pregledača. Sada možete da dodate ili uklonite pitanja ili oblikujete obrazac.

 6. Da biste trajno izbrisali obrazac direktno izExcel za veb, postavite fokus bilo gde na bilo koji radni list. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+taster sa Windows logotipom, N, F i R. Pritiskajte taster sa strelicom nadole ili nadesno dok ne čujete "Izbriši obrazac", a zatim pritisnite taster Enter. Tražiće se da potvrdite brisanje. Da biste izbrisali obrazac, pritisnite taster Enter.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za odgovaranje na pitanja obrasca ili testa u programu Microsoft Forms

Korišćenje čitača ekrana za proveru i deljenje rezultata obrasca ili testa u programu Microsoft Forms

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Excel

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa Microsoft Forms

Tasterske prečice u programu Excel

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u Microsoft Forms

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×