Korišćenje čitača ekrana za umetanje obrasca u Excel radni list

Korišćenje čitača ekrana za umetanje obrasca u Excel radni list

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnosti. Uopšteniju pomoć potražite u članku matičnu stranicu Microsoft podrške.

Koristite Excel za veb tastaturu i čitač ekrana da biste umetnuli obrazac u radni list. Testirali smo ga sa Narator i JAWS u programu Microsoft Edge, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i pregledačima sve dok prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti. Saznaćete kako da počnete sa kreiranjem novog obrasca direktno iz Excel za veb.

Napomene: 

  • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

  • Dugme Obrasci je dostupno kada je Excel radna sveska uskladištena u OneDrive za posao ili školu. Takođe imajte u Forms za Excel dostupna samo za OneDrive za posao ili školu i nove sajtove tima povezane sa uslugom Microsoft 365 grupe. Detaljne informacije o grupama Microsoft 365 grupe potražite u temi Saznajte više o Microsoft 365 grupe.

  • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

  • Kada koristite Excel za veb, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Excel za veb pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristite kombinaciju tastera Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak u komande i izlazak iz njih. Isto tako, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe samo za veb pregledač, a ne za Excel za veb.

Pravljenje novog obrasca

Možete početi sa kreiranjem novog obrasca direktno iz Excel za veb mesta na kojem želite da dodate obrazac.

  1. Na radnom Excel za veb odete na lokaciju na koju želite da umetnete obrazac.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+N, zatim taster F, a zatim taster R. Otvara se meni Obrasci.

  3. Da biste napravili novi obrazac, pritisnite taster N.

  4. Microsoft Forms se na novoj kartici pregledača. Sada možete popuniti detalje i dodati pitanja u obrazac. Uputstva o tome kako da napravite obrazac možete da pročitate u članku Korišćenje čitača ekrana za pravljenje novog obrasca u aplikaciji Microsoft Forms.

  5. Kada završite sa kreiranjem obrasca u radnom listu Microsoft Forms u radnom listu Excel za veb tabele. Novi sadržaj obrasca je dodat na radni list.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za odgovaranje na pitanja obrasca ili testa u aplikaciji Microsoft Forms

Korišćenje čitača ekrana za proveru i deljenje rezultata obrasca ili testa u aplikaciji Microsoft Forms

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Excel

Osnovni zadaci pri korišćenju čitača ekrana u funkciji Microsoft Forms

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i čitanje u programu Microsoft Forms

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×