Ako vaš tim koristi liste distribucije, deljenje datoteka i zajedničko preuzimanje poruka da bi završio posao, onda ćete voliti da Microsoft 365 grupe u Outlook. Microsoft 365 grupe je moćna i produktivna platforma koja sastavlja razgovore i kalendar iz usluge Outlook, datoteka iz usluge SharePoint , zadataka iz usluge Planner i deljene OneNote beležnice u jedan prostor za saradnju za tim.

Kada pratite grupu, sve e-poruke i pozivi za sastanak šalju se direktno u prijemno poštansko sanduče. Ali one se skladište i u fascikli grupe. Zato ne brinite o slučajnom brisanju nečega ili kreiranju pravila za premeštanje pošte iz prijemnog sandučeta u privatnu fasciklu. Izbrišite je iz prijemnog sandučeta nakon čitanja i znajte da je i dalje bezbedno uskladištena kopija u fascikli grupe koja može da se pretražuje; u stvari, sve poruke pošto je grupa počela da se skladište u fascikli grupe. Čak i ako na početku niste bili član, videćete kompletnu istoriju kada se pridružite.

Savet: Ako još niste počeli da se Microsoft 365 grupe, možda ćete prvo želeti da pročitate prvi koraci uz Microsoft 365 Groups u Outlook.

Saveti što ste na dohvaćeniji Microsoft 365 grupe u Outlook

 1. Koristite grupe baš kao i liste distribucije    Nove e-poruke i pozivi za sastanak stići će u prijemno poštansko sanduče i sve što pošaljete grupi biće isporučeno svima u grupi, baš kao sa listom distribucije. Sve verzije Outlook ili Outlook na vebu će raditi. Jednostavno otkucajte adresu e-pošte grupe u red ZA e-poruke da biste počeli da komunicirate.

  Napomena: Kada kreirate grupu, proverite polje za potvrdu Šalji sve grupne razgovore kako bi svi članovi primali kopije e-poruka grupe u svoje prijemno poštansko sanduče.

 2. "Omiljeno" grupa za brzi pristup    U Outlook, grupe koje posedujete i/ili koje su član navedene su na dnu okna za navigaciju. Kliknite desnim tasterom miša na grupu i izaberite Dodaj u omiljene da biste je premestili na vrh okna za navigaciju radi lakšeg pristupa.

  Lista "Omiljeno" sa istaknute dve grupe

  Dodavanje u omiljene takođe vam omogućava da pristupite sadržaju kada ste van mreže.

 3. Nema potrebe da premeštate poruke u privatnu fasciklu    Kada pratite grupu, sve e-poruke i pozivi za sastanak šalju se direktno u prijemno poštansko sanduče. Ali one se skladište i u fascikli grupe. Zato ne brinite o slučajnom brisanju nečega ili kreiranju pravila za premeštanje pošte iz prijemnog sandučeta u privatnu fasciklu. Izbrišite je iz prijemnog sandučeta nakon čitanja i znajte da je i dalje bezbedno uskladištena kopija u fascikli grupe koja može da se pretražuje; u stvari, sve poruke pošto je grupa počela da se skladište u fascikli grupe. Dakle, čak i ako na početku niste bili član, videćete kompletnu istoriju kada se pridružite.

  Ako ne želite da pošta dolazi u prijemno sanduče, samo prestanite da je sledite iz grupe (ali ostanite pridruženi). Pošta će i dalje biti isporučena u fasciklu grupe, ali ne i u prijemno sanduče.

 4. Lako planiranje grupnih sastanaka    Svaki put kada izaberete neku od grupa u oknu za navigaciju, pri vrhu ekrana ćete videti specijalnu traku grupa. Otvorite kalendar da biste videli sve grupne sastanke planirane za mesec. Da biste otvorili kalendar grupe u:

 5. Jednostavno deljenje datoteka sa svima u grupi     Možete lako da otpremite deljene datoteke ili da priložite datoteke iz biblioteke e-porukama. Pošto su ispravne dozvole već postavljene i primenjene na sve članove grupe, ne morate da upravljate dozvolama za deljene datoteke. Da biste otvorili prostor za datoteke grupe na traci grupa u:

 6. Brz pristup beležnici tima    Koristite ga za hvatanje beležaka za timske diskusije, sastanke, planove i aktivnosti. Da biste otvorili beležnicu grupe na traci grupa u:

  • Outlook stavku , izaberite stavku > Matična beležnica.

  • Outlook na vebu, izaberite stavku Beležnica.

 7. Pronađite ono što tražite    Tražite sve sastanke na određenoj temi? Želite da pronađete beleške iz smeđeg torbe za prošlu sedmicu? Grupni razgovori, kalendar, datoteke i beležnica mogu da se pretražuju, a dozvole se automatski postavljaju tako da svi članovi grupe mogu da pretražuju ono što traže.

 8. Steknite društvene mreže uz sviđanja i @mentions    Sviđa vam se ideja člana grupe? Recite to. Lako je i brzo (a možete da kažete "+1"). Želite li da privučete nečiju pažnju? Koristite @mention u e-poruci i ta poruka će ići u prijemno poštansko sanduče člana grupe tako da može da prati.

Takođe pogledajte

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×