Novo u programu OneNote 10 za Windows 10

Novo u programu OneNote 10 za Windows 10

Napomena: Ovaj članak se odnosi na aplikaciju OneNote za Windows 10, koja je unapred instalirana na svim izdanjima operativnog sistema Windows 10, a koja je dostupna i kao besplatan preuzimanje iz Microsoft prodavnice. Više informacija potražite u članku U čemu je razlika između programa OneNote i OneNote 2016?

Najnovije ispravke za OneNote za Windows 10

Radili smo na poboljšanju programa OneNote za Windows 10 na osnovu povratnih informacija od korisnika poput vas. Da biste videli koje funkcije smo nedavno dodali, pregledajte istaknute stavke u nastavku. Da biste saznali kako možete ostavili svoje povratne informacije sa predlozima za tim koji razvija OneNote proizvod, idite na kraj ovog članka.

Opcija matematike u programu OneNote za Windows 10

Uključivanje ili isključivanje pomoćnika za matematiku

Nastavnici sada mogu da odaberu da privremeno isključe matematičke funkcije u OneNote beležnice za razred (na primer, tokom vežbanja testova ili studentskih procena).

(Da biste koristili matematičke funkcije u programu OneNote, moraćete da se prijavite pomoću pretplate naMicrosoft 365.)

SAZNAJTE VIŠE

Tamni režim u programu OneNote za Windows 10

Olakšajte očima uz tamni režim

Ovaj novi opcionalni režim prebacuje elemente interfejsa programa OneNote sa svetlog na tamni – bilo u vidu željene boje ili kao funkcionalnu pogodnost.

Tamni težim može unaprediti čitljivost beležaka pri lošem osvetljenju, pospešiti čitkost korisničkog interfejsa, poboljšati kontrast i umanjiti naprezanje u očima.

SAZNAJTE VIŠE

Opcija otiska datoteke u programu OneNote za Windows 10

Unapređeni otisci Office datoteka

Umetnite Word dokumente, Excel unakrsne tabele ili PowerPoint prezentacije kao virtuelni otisak da biste njihove stranice uključili kao slike u beleškama.

Kliknite na dugme Umetni > Datoteka, odaberite Office datoteku koju ćete umetnuti, a zatim kliknite na dugme Umetni kao otisak. Možete da premeštate bilo koju sliku otiska koja se pojavi, menjate joj veličinu, brišete je i komentarišete.

Traka za navigaciju u programu OneNote za Windows 10

Lako kretanje i organizovanje beležnica

Prozor aplikacije OneNote za Windows 10 sada nudi više prostora za hvatanje beležaka tako što pruža lakši način da kontrolišete navigacioni interfejs.

Možete da prikažete okna za navigaciju u okviru beležnice, odeljaka i stranice kad god vam zatrebaju, uz zadržavanje trenutnog pristupa dugmićima za pretragu i nedavne beleške.

SAZNAJTE VIŠE

Meni za izbor lokacije beležnice u programu OneNote za Windows 10

Poboljšano štampanje u programu OneNote

U postavkama operativnog sistema Windows 10 izaberite stavku „OneNote” kao podrazumevani štampač, a zatim odštampajte datoteke iz bilo koje aplikacije ili pregledača na računaru.

Umesto štampanja informacija na pravom štampaču, otisak se šalje u OneNote, što vam omogućava da odaberete gde želite da dodate stranicu – u bilo kom delu otvorene beležnice ili u bilo kojoj drugoj beležnici koju odaberete.

Otpremanje beležnica u nalog u oblaku

Otpremanje lokalne beležnice u oblak

Nadograđujete stariju verziju programa OneNote na novu verziju za Windows 10? Obavestićemo vas ako otkrijemo bilo koje beležnice koje su i dalje uskladištene na čvrstom disku računara i pomoći ćemo vam da ih ne premestite u oblak, gde možete da im pristupite i delite ih sa bilo kog mesta – i sa bilo kog računara ili uređaja.

SAZNAJTE VIŠE

Uzorak matematičkog grafikona u programu OneNote za Windows 10

Preuzmite koordinate iz grafika matematičke jednačine

Možete da vidite X i Y koordinate iz bilo kog grafikona kreiranog na osnovu matematičkih jednačina tako što ćete zadržati pokazivač miša preko linije grafikona. Pojaviće se opis alatke koji prikazuje koordinate.

(Da biste koristili matematičke funkcije u programu OneNote, moraćete da se prijavite pomoću pretplate naMicrosoft 365.)

SAZNAJTE VIŠE

Kreiranje prilagođene oznake u programu OneNote za Windows 10

Označavanje beležaka pomoću prilagođenih oznaka

Korišćenje oznaka u beleškama je sjajan način da vizuelno istaknete i kategorizujete važne beleške za praćenje (na primer, da biste pratili stavke radnji nakon sastanka).

Da biste kreirali svoje prilagođene oznake, kliknite na padajući meni „Oznake“ na kartici "Početak" (pored dugmića za poravnavanje teksta), a zatim kliknite na stavku „Kreiranje nove oznake“.

Rezultati pretrage oznaka u programu OneNote za Windows 10

Traženje označenih beležaka

Pretraživanje oznaka u beleškama (na primer, „Važno” ili „Postavljanje pitanja”) sada prikazuje oznake koje se podudaraju u zasebnom oknu rezultata pretrage, što dodatno olakšava pronalaženje i praćenje važnih beležaka.

SAZNAJTE VIŠE

Traženje tekstualne fraze u programu OneNote za Windows 10

Traženje tekstualnih fraza, ne samo ključnih reči

Pored pretraživanja beleški za određene ključne reči, sada možete da stavite bilo koju frazu za pretragu pod znake navoda da biste pronašli tačno te reči bilo gde u beleškama.

Kliknite na dugme "Pretraži", unesite vašu frazu u polje za pretragu, a zatim pritisnite Enter.

SAZNAJTE VIŠE

Opcije za umetanje datoteke u programu OneNote za Windows 10

Lako otpremanje i umetanje datoteka u oblaku

Kad odaberete da umetnete datoteku u beleške, OneNote sada nudi novu opciju „Otpremi u OneDrive i umetni vezu”.

Skladištenje priloga datoteka u oblaku umesto u beležnici omogućava bolje upravljanje beleškama i omogućava vam da lakše sarađujete sa drugima.

Ugrađene datoteke na stranici u programu OneNote za Windows 10

Uređivanje i čuvanje ugrađenih priloga datoteke

Kada umetnete prilog datoteke u programu OneNote, možete na njega da kliknete dvaput da biste otvorili i uredili datoteku. Sve promene koje napravite će biti sačuvane u originalni prilog, bez potrebe da ponovo umetnete datoteku.

Počnite tako što ćete kliknuti na dugme „Datoteka“ na kartici „Početak“. Zatim, izaberite datoteku koju želite da ugradite i umetnite datoteku kao prilog.

Ikona „Koncentrisanog čitača“ u oknu „Matematika“ u programu OneNote za Windows 10

Čitanje naglas koraka za matematika rešenja

Nakon što kreirate matematičku jednačinu u programu OneNote, izaberite radnju kojom želite da rešite jednačinu, a zatim kliknite na dugme da biste prikazali korake do rešenja. Da bi vam Koncentrisani čitalac naglas čitao sve korake rešenja, kliknite na ikonu zvučnika koja će se pojaviti.

(Da biste koristili matematičke funkcije u programu OneNote, moraćete da se prijavite pomoću pretplate naMicrosoft 365.)

SAZNAJTE VIŠE

Office Insider program.

Doprinesite oblikovanju budućnosti programa OneNote i sistema Office

Ako želite da uvek imate najraniji pristup najnovijim funkcijama programa OneNote, možete da postanete Office insajder.

U programu OneNote za Windows 10 kliknite na dugme „Postavke“ i „Dodatne opcije“ Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote u gornjem desnom uglu, zatim kliknite na „Postavke“, a zatim kliknite na stavku „Office insajder“.

Koju verziju programa OneNote imam?

U programu OneNote za Windows 10, kliknite na dugme Postavke i dodatne opcije Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote , kliknite na Postavke, a zatim izaberite stavku Osnovni podaci o programu.

Pun broj verzije je prikazan odmah ispod imena proizvoda.

Ne vidim neke ispravke joje su ovde navedene

Ovaj članak se odnosi na aplikaciju OneNote za Windows 10, koja je unapred instalirana na svim izdanjima operativnog sistema Windows 10 i dostupna je i za besplatno preuzimanje na Microsoft Store. Više informacija potražite u članku U čemu je razlika između programa OneNote i OneNote 2016?

Nove i ažurirane funkcije u programu OneNote za Windows 10 objavljujemo postepeno, što znači da možda neće stići do vašeg računara ili uređaja odmah nakon najave.

Da biste videli koje to najnovije funkcije nudi vaša verzija, redovno ažurirajte OneNote za Windows 10 tako što ćete pratiti ove korake:

  1. U Windows 10 operativnom sistemu, kliknite desnim tasterom miša na Start meni.

  2. Na tastaturi, počnite da kucate microsoft prodavnica i zatim kliknite na Microsoft Store aplikaciju kada se pojavi u prozor sa rezultatima pretrage.

  3. U Microsoft Store aplikaciji koja če se otvoriti, kliknite na Prikaži više dugme Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote u gornjem desnom uglu, kliknite na Preuzimanja i ispravke, a zatim kliknite na dugme Preuzimanje ispravki u gornjem desnom uglu.

OneNote aplikacija će se pojaviti u okviru Nedavne aktivnosti kada bude ažurirana na najnoviju dostupnu verziju.

Savet: Ako ne želite da svakog meseca ručno ažurirate aplikaciju OneNote za Windows 10, to možete učiniti automatski. U Microsoft Store aplikaciji na vašem računaru, kliknite na Prikaži više dugme Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote u gornjem desnom uglu, kliknite na Postavke, a zatim proverite da li je opcija za Automatsko ažuriranje aplikacije uključena.

Gde da pošaljem povratne informacije o programu OneNote?

Mnoge od dodatih funkcija koje su navedene u ovom članku su direktan rezultat povratnih informacija koje smo primili od korisnika programa OneNote, kao što ste vi! Kažite nam šta vam se dopada u vezi sa utiskom pri radu sa programom OneNote – i kakve predloge imate da ga dodatno poboljšamo. Povratne informacije se šalju direktno razvojnom timu proizvoda i može da pomogne u oblikovanju budućnosti programa OneNote.

  1. U programu OneNote, kliknite na dugme Postavke i dodatne opcije Dugme „Postavke i dodatne opcije“ u programu OneNote koje se nalazi u gornjem desnom uglu prozora aplikacije.

  2. Izaberite stavku Postavke, a zatim kliknite na stavku Povratne informacije.

  3. U aplikaciji Čvorište za povratne informacije, pratite uputstva na ekranu i zatim nam ostavite svoje komentare i predloge.

Hvala što koristite OneNote!

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×