Obustavljene funkcije i izmenjena funkcionalnost u programu Word 2013

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Evo roundup funkcije koje su uklonjene ili koji potpuno drugačije funkcionišu u programu Word 2013. Da biste saznali više o dodatne promene u programu Word 2013, pogledajte Šta je novo u programu Word 2013 i Šta je novo u sistemu Office 2013.

Više nema programa Clip Organizer

Microsoft Clip Organizer zamenjen više ažuriran način da pronađete slike. Kliknite na dugme Umetni > Slike na mreži da biste pronašli i umetnuli slike iz izvora na mreži, kao što je Bing slika, Flickr, i OneDrive ili Facebook stranicu.

Više nema programa Picture Manager

Microsoft Office Picture Manager nije uključen u novi Office – ali to možete da uredite fotografija bez programa Picture Manager. Word sadrži mnogo ugrađenih slika opcije, tako da ne treba zaseban program za uređivanje.

Predlošci faksa nisu instalirani

Predlošci faksa nisu uključeni više prilikom instaliranja sistema Office. Da biste preuzeli ih kada želite da ih, izaberite stavke datoteka > novoi tip faksa u polju potražite predloške na mreži .

Kreiranjem grafikona ne otvara se automatski cela Excel radna sveska

Ako ste kreirali ili uređivati grafikona u starijim verzijama programa Word, punu Excel datoteke se otvara za unošenje ili uređivanje podataka. U programu Word 2013, prvo otvori jednostavnije Excel datoteke, a zatim možete da otvorite cela Excel radna sveska ako želite da. Evo kako da dodate grafikona u dokument u programu Word.

Prilagođene XML naznake su uklonjene

Word 2013 ne može da čita prilagođene XML naznake koji mogu biti. DOCX. DOCM. DOTX. DOTM ili. XML datoteke. Možete da otvorite ove datoteke, ali uklanja prilagođene XML naznake i prvi put, videćete poruku o grešci Word pokušava da otvori datoteke sa prilagođene XML naznake. Više informacija potražite u članku baze znanja 2445062.

Fontovi štampača se ne uključuju automatski

Word je automatski tražio dodatne fontove na podrazumevanom štampaču kako bi ih uključio na spisak fontova. Word to više ne radi automatski kako bi se poboljšale performanse, posebno na mobilnim računarima.

Da biste koristili fontove uskladištene u podrazumevanom štampaču, uradite sledeće:

  1. Na kartici Datoteka > Opcije > Više opcija.

  2. U odeljku Prikaz sadržaja dokumenta potvrdite izbor u polju za potvrdu Koristi fontove koji su uskladišteni u štampaču.

Neki tipovi fontova više nisu podržani

U okviru nadogradnje na novu Windows platformu, Word više ne podržava ove tipove fontova: BitmapPrinterAdobe Type 1CFF/Type 2TTO.FON.

Evo kako da proverite da li i zamena fontova koji nisu podržani u programu Word dokumentima:

  1. Izaberite stavke Datoteka > Opcije > Više opcija.

  2. U odeljku Prikaz sadržaja dokumenta , izaberite stavku Zamena fonta.

Ako su svi fontovi u dokumentu podržani, u poruci će pisati da ne treba da zamenjujete fontove.

Ako postoje fontova koji nisu podržani u dokumentu, koje nedostaju font će se pojaviti u polju Font koji nedostaju dokumenta . Izaberite font koji želite da zamenite za njega, a zatim kliknite na dugme u redu ili Trajno Konvertuj. Konvertuj trajno se menja dokument.

Premeštene su neke funkcije automatskog ispravljanja

Iz menija pravopisne greške da biste lakše da biste videli više popularne komande možda su uklonjene automatskog ispravljanja i alatke za oblikovanje. To su i dalje dostupne iz datoteke > Opcije.

Da biste upravljali opcijama automatskog ispravljanja, uradite sledeće:

  1. Izaberite stavke Datoteka> Opcije> Provera.

  2. Kliknite na dugme Opcije automatskog ispravljanja.

Nema više znaka za razdvajanje za nastavke fusnote

Kad se dugačka fusnota nastavlja na sledeću stranicu, Word koristi uobičajeni znak za razdvajanje fusnote umesto posebnog znaka za razdvajanje za nastavak fusnote.

Pomoć za engleski usluga nema

Zbog niskog stepena upotrebe, pomoć za engleski funkcija i usluga nije dostupna. Više informacija potražite u članku Šta se dogodilo sa pomoć za engleski?

Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku „usluga nije bilo moguće potražiti zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo”. čak i ako ste povezani sa Internetom.

Referenca korejski jezik (KOLR) usluga nema

Zbog niskog stepena upotrebe, usluga istraživanja referenca korejski jezik nije dostupan. Ovo utiče na engleskom jeziku i korejski verzijama programa Word.

Ako pokušate da koristite uslugu, dobićete poruku „usluga nije bilo moguće potražiti zato što niste povezani sa Internetom. Povežite se i pokušajte ponovo”. čak i ako ste povezani sa Internetom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×