Opcije programa Outlook (napredne)

Da biste videli opcije za rad sa programom Outlook, izaberite stavku Opcije > datoteke. Opcije su kategorizovane po pošti, kalendaru, grupama, osobama i tako dalje.

Stranica sa opcijama programa Outlook sa markiranom kategorijom "Pošta"

Outlook okna

Prilagođavanje Outlook okana    

  • Izaberite stavku Navigacija da biste odabrali broj stavki prikazanih na traci za navigaciju na dnu prozora programa Outlook. Redosled prikaza stavki u oknu za navigaciju možete da promenite tako što ćete izabrati stavku u okviru Prikaži ovim redosledom, a zatim izabrati stavke Premesti nadole ili Premesti nadole.

  • Izaberite stavku Okno za čitanje da biste naveli kada se nova stavka e-pošte označava kao pročitana. Više informacija potražite u temi Označavanje poruke kao pročitane ili nepročitane.

Vrh stranice

Pokretanje i izlaz iz programa Outlook

Pokrenite Outlook u ovoj fascikli    Kliknite na dugme Potraži da biste odabrali fasciklu koju želite da otvorite kada pokrenete Outlook.

Ispraznite fascikle "Izbrisane stavke" prilikom izlaska iz programa Outlook    Izaberite ovu opciju da biste automatski praznili fascikle "Izbrisane stavke" kada izađete iz programa Outlook.

Oprez: Kada se fascikla Izbrisane stavke isprazni, sve stavke iz te fascikle se trajno brišu.

Vrh stranice

automatsko arhiviranje

Smanjivanje veličine poštanskog sandučeta brisanjem ili premeštanjem starih stavki u datoteku sa podacima arhive    Izaberite stavku Postavke automatskog arhivljanja da biste prilagodili postavke automatskog arhiva. Dodatne informacije potražite u temi Automatsko arhiviranje starijih stavki.

Vrh stranice

Podsetnici

Prikaži podsetnike    Izaberite ili opozovite izbor ove opcije da biste omogućili ili onemogućili podsetnike za sastanke ili zakazane obaveze u programu Outlook.

Rep reprodukcija zvuka podsetnika    Izaberite ili opozovite izbor ove opcije da biste omogućili ili onemogućili zvukove podsetnika. Kliknite na dugme Potraži da biste zamenili podrazumevani zvuk podsetnik (reminder.wav) prilagođenom zvučnom datotekom na računaru.

Vrh stranice

Izvoz

Izvoz Outlook informacija u datoteku koja će se koristiti u drugim programima    Izaberite stavku Izvezi da biste otvorili čarobnjak za uvoz i izvoz da biste preneli poruke, kalendar, zadatke ili kontakte u Outlook na drugom računaru ili da biste napravili rezervnu kopiju Outlook datoteke sa podacima (.pst). Dodatne informacije o izvozu Outlook stavki potražite u temi Izvoz poruka, kalendara, zadataka i kontakataili da biste dali podršku za to.

Vrh stranice

RSS feedovi

Svaki RSS feed koji je ažuriran pojavljuje se kao nov    Izaberite ovu opciju da biste stavke iz RSS feedova označili kao nove svaki put kada se ažuriraju.

Sinhronizovanje RSS feedova sa listom uobičajenih feedova (CFL) u operativnom sistemu Windows    Izaberite ovu opciju da biste prikazali i održali istu listu pretplata na RSS feedove u programima Internet Explorer i Outlook. Više informacija potražite u temi Prikaz istih RSS feedova u programima Internet Explorer i Outlook.

Vrh stranice

Slanje i prijem

Podešavanje postavki za slanje i prijem za dolazne i odlazne stavke    Kliknite na dugme Pošalji/primi da biste kreirali, uredili ili uklonili grupe za slanje/prijem. Više informacija potražite u temi Zašto koristiti grupe za slanje/prijem?

Pošalji odmah kada se povežete    Izaberite ovu opciju da biste se uverili da Outlook šalje poruke sastavljane dok radite van mreže čim se vratite na mrežu.

Vrh stranice

Projektanti

Konfigurisanje naprednih opcija prilagođenih obrazaca    Izaberite stavku Prilagođeni obrasci da biste postavili napredne opcije za prilagođene obrasce. Dodatne informacije potražite u temi Prilagođavanje Outlook obrazaca.

Prikaži greške korisničkog interfejsa programskog dodatka    Ako programski dodatak pokuša da upravlja korisničkim interfejsom programa Outlook i ne uspe, Outlook podrazumevano ne prikazuje poruku o grešci. Ovu opciju možete izabrati da bi Outlook prikazi mogao da prikazuje poruke o greškama programnog dodatka koje su u odnosu na korisnički interfejs.

Vrh stranice

Prikaz

Onemogućavanje hardverskog ubrzavanja grafike     Izaberite ovu opciju da biste zaustavili korišćenje grafičke kartice računara za prikaz trodimenzionalnih oblika, efekata oblika i tekstualnih efekata.

Vrh stranice

Ostalo

Podešavanje kategorije "Brzi klik"    Kliknite na dugme Brzi klik da biste postavili podrazumevanu kategoriju koja će biti dodeljena kada kliknete na kolonu Kategorije.

Zatražite potvrdu pre trajnog brisanja stavki    Izaberite ovu opciju da bi Outlook zatražio da potvrdite pre nego što trajno izbrišete stavku.

Dozvoli analizu poslatih e-poruka da bi se identifikovale osobe sa kojima često razmenjujete e-poruke i teme o kojima često razgovarate i otpremite ove informacije na podrazumevani SharePoint Server    Izaberite ili opozovite izbor ove opcije da biste upravljali da li se aktivnost u programu Outlook analizira za kolegu i predloge ključnih reči (funkcija dizajnirana da vam pomogne da se brže povežete sa osobama i informacijama u organizaciji).

Omogućavanje evidentiranje rešavanja problema (zahteva ponovno pokretanje programa Outlook)   Izaberite ovu opciju da biste uključili evidentiranje za određene funkcije programa Outlook kako biste kreirali evidencije koje mogu biti korisne pomoćnom osoblju koje rešava probleme. Više informacija potražite u odeljku Šta je opcija "Omogući evidentiranje (rešavanje problema)"?

Migracija grupnih rasporeda iz prethodne verzije programa Microsoft Outlook   Izaberite stavku Izaberi fasciklu da biste odabrali fasciklu prilikom migriranje grupnih rasporeda iz druge verzije programa Outlook.

Korišćenje animacija prilikom proširivanja razgovora i grupa   Outlook podrazumevano prikazuje kratku animaciju prilikom proširivanja razgovora ili grupa poruka. Opozovite izbor ove opcije da biste isključili ovaj efekat animacije.

Vrh stranice

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×