Perspektive u programskom dodatku Power Pivot

Jedna od prednosti korišćenja Power Pivot programskog dodatka za učišćavanje modela podataka je mogućnost dodavanja perspektiva. Perspektive pružaju prilagođene prikaze koje definišete za određenu grupu korisnika ili poslovni scenario, što vam olakšava kretanje u velikim skupovima podataka.

Možete da obuhvatite kombinaciju tabela, kolona i mera (uključujući KPI-ove) u perspektivi i možete da kreirate više perspektiva za razne izborne jedinice u organizaciji.

Perspektive mogu da se koriste kao izvor podataka za druge izvedene tabele i izveštaje, uključujući Power View izveštaje. Kada se povežete sa radnom sveskom koja sadrži perspektive, možete odabrati određenu perspektivu na stranici izbor tabela i prikazi prikaza za povezivanje podataka.

 1. Proverite da li imate SharePoint 2013 sa sistemom Excel Services. Moraćete da koristite SharePoint da biste bili host radnoj svesci. Perspektive mogu da se koriste samo kao izvor podataka kada se radna sveska nalazi na serveru.

 2. Počnite sa radnom sveskom koja sadrži model podataka i Power Pivot programski dodatak. Detalje potražite u članku Kreiranje modela podataka u programu Excel i pokretanje programskog dodatka Power Pivot u programu Microsoft Excel 2013.

 3. U prozoru Power Pivot izaberite stavku Više opcija > Kreiraj i Upravljaj.

 4. U perspektivama izaberite stavku Nova perspektiva.

 5. Imenujte perspektivu, a zatim potvrdite izbor u poljima koja želite da dodate.

 6. Sačuvajte radnu svesku u sistemu SharePoint.

  Napomene: 

  • Uvek uključujete najmanje jedno polje; u suprotnom, neko ko koristi perspektivu videćete praznu listu polja.

  • Odaberite samo ona polja koja su korisna u izveštaju. Ne morate da birate ključeve ili kolone za navigaciju ili računanje. Excel može da koristi ceo model, čak i ako perspektiva ne podrazumeva određene elemente.

  • Da biste izmenili perspektivu, potvrdite i opozovite izbor u poljima u koloni perspektive, koja dodaje i uklanja polja iz perspektive

  • Kada zadržite pokazivač iznad bilo koje ćelije perspektive, pojavljuju se dugmad koja vam dozvoljava da izbrišete, preimenujete ili kopirate perspektivu.

Takođe pogledajte

Power Pivot: moćna analiza i modelovanje podataka u programu Excel

Power View: Istraživanje, vizuelizacija i predstavljanje podataka

Video zapisi o programskim dodacima Power View i Power Pivot

Vrh stranice

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×