Sadržaj
×

Ako koristite uređaj BlackBerry 10, podesite e-poštu koristeći Microsoft Exchange ActiveSync. Exchange ActiveSync omogućava da sinhronizujete e-poštu, kalendar i kontakte, zadatke i memoe.

E-poštu možete da podesite na BlackBerry uređaju pomoću POP3 ili IMAP4 veze sa nalogom. To znači da ćete moći da sinhronizujete e-poštu samo na uređaju.

Napomene: 

 • Ako imate poslovni ili školski nalog nalog, kada podesite e-poštu pomoću procedure u nastavku, detaljne informacije o tome kako se koristi Office 365 na telefonu ili tablet računaru potražite u Microsoft 365 o tome kako se koriste Microsoft 365 na telefonu ili tabletu.

 • Možete i da odete na BlackBerry internet usluga i Microsoft 365 usluge.

Podešavanje Exchange ActiveSync e-pošte na uređaju BlackBerry 10

Ako koristite BlackBerry 10, podesite nalog koristeći Exchange ActiveSync. Exchange ActiveSync omogućava da sinhronizujete e-poštu, kalendar, kontakte, zadatke i memoe sa svojim nalogom. U većini slučajeva uređaj će podesiti nalog u samo nekoliko jednostavnih koraka.

 1. Na početnom ekranu uređaja BlackBerry 10 izaberite stavku Postavke.

 2. Na stranici Postavke sistema izaberite stavku Nalozi. Ako još niste kreirali nikakve naloge, izaberite stavku Dodaj nalog.

 3. Na stranici Dodaj nalog izaberite stavku E-pošta, kalendar i kontakti.

 4. Otkucajte e-adresu i kliknite na dugme Dalje.

 5. Otkucajte lozinku i kliknite na dugme Dalje. Prikazuje se poruka Traženje informacija o vezi. Uređaj pokušava da automatski podesi nalog e-pošte.

  Ako pronađe informacije o vezi, navedite one koje želite da sinhronizujete sa svojim nalogom i kliknite na dugme Gotovo. Nalog ćete videti naveden na spisku Nalozi. Idite na lokaciju BlackBerry Hub da biste pristupili nalogu e-pošte.

  Ako ne može da pronađe informacije o vezi, videćete poruku koja preporučuje da primenite korake za dodatno podešavanje. Ako je to slučaj, pogledajte sledeću proceduru.

Koristite sledeće korake da biste upotrebili napredne postavke za podešavanje Exchange ActiveSync veze sa nalogom.

 1. Na početnom ekranu uređaja BlackBerry 10 izaberite stavku Postavke.

 2. Na stranici Postavke sistema izaberite stavku Nalozi. Ako još niste kreirali nikakve naloge, izaberite stavku Dodaj nalog.

 3. Da biste došli do dodatnog podešavanja, na stranici Dodaj nalog izaberite stavku E-pošta, kalendar i kontakti. Zatim kliknite na ikonu menija ispod okvira E-adresa da biste pristupili opcijama za dodatno podešavanje.

 4. Na stranici Dodatno poešavanje izaberite stavku Microsoft Exchange ActiveSync.

 5. Unesite postavke za nalog na sledeći način. Ako ste upravo probali prethodnu proceduru, pojedine postavke su možda već unete.

  • U okviru Opis dajte ime za nalog.

  • Ako koristite Microsoft 365, polje Domen ostavite prazno. Ako ne koristite Microsoft 365, a od administratora ste dobili postavke domena, unesite ih u polje Domen.

  • U okviru E-adresa otkucajte punu e-adresu.

  • U okviru Korisničko ime otkucajte punu e-adresu.

  • U okviru Lozinka otkucajte lozinku.

  • U okviru Adresa servera, ako koristite Microsoft 365, otkucajte outlook.office365.com. Ako ne koristite Microsoft 365, otkucajte adresu servera koju ste dobili od administratora.

 6. Kliknite na dugme Dalje. Prikazuje se poruka Proveravanje informacija o podržanim uslugama i smernicama.

 7. Na sledećoj stranici navedite informacije o tome šta želite da sinhronizujete, a zatim kliknite na dugme Gotovo. Prikazuje se poruka Čuvanje i provera postavki.

  Ako je nalog podešen, videćete da je naveden na spisku Nalozi. Idite na lokaciju BlackBerry Hub da biste pristupili nalogu e-pošte.

  Ako vidite poruku o tome da se ne može proveriti identitet naloga kod dobavljača usluga, kliknite na dugme U redu, kliknite na dugme Prethodno, a zatim proverite da li su postavke ispravne.

Podešavanje POP ili IMAP e-pošte na BlackBerry uređaju

 1. Na početnom ekranu BlackBerry® uređaja izaberite stavku Podešavanje BlackBerry uređaja > Podešavanje internet e-pošte > Dodaj nalog e-pošte.

 2. Unesite e-adresu i lozinku, a zatim izaberite stavku Dalje.

 3. Vaš BlackBerry pametni telefon će pokušati da automatski podesi vaš nalog e-pošte. Ako se podešavanje uspešno dovrši, pređite na sledeći korak. Ako vaš nalog e-pošte ne može da se konfiguriše automatski, uradite sledeće:

  1. Izaberite opciju Ja ću obezbediti postavke za dodavanje ovog naloga e-pošte.

  2. Pomerite se nadole, a zatim izaberite stavku Dalje.

  3. Izaberite stavku E-pošta dobavljača internet usluga (POP/IMAP), a zatim kliknite na dugme Dalje.

  4. Unesite punu adresu e-pošte za svoje korisničko ime.

  5. Pomerite se nadole i otkucajte ime servera za e-poštu. Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, ime IMAP ili POP servera je outlook.office365.com. Ako ne koristite Microsoft 365, pročitajte odeljak Pronalaženje postavki POP i IMAP servera u nastavku ovog članka.

    

   Napomena: Ako planom Office 365 upravlja 21Vianet, pomerite se nadole i otkucajte ime servera e-pošte. Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, ime IMAP ili POP servera je partner.outlook.cn. Ako ne koristite Microsoft 365, pročitajte odeljak Pronalaženje postavki POP i IMAP servera u nastavku ovog članka.

  6. Kliknite na dugme Dalje.

  7. Unesite ime servera odlazne pošte. Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, ime SMTP servera je smtp.office365.com. Ako ne koristite Microsoft 365, pročitajte odeljak Pronalaženje postavki POP i IMAP servera u nastavku.

    

   Napomena: Ako planom Office 365 21Vianet, unesite ime servera odlazne pošte. Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, ime SMTP servera je partner.outlook.cn. Ako ne koristite Microsoft 365, pročitajte odeljak Pronalaženje postavki POP i IMAP servera u nastavku.

 4. Kliknite na dugme U redu da biste dovršili podešavanje.

Pronalaženje postavki POP i IMAP servera

Ako se povezujete sa Microsoft 365 e-poštom, ime IMAP i POP servera je outlook.office365.com, a ime SMTP servera smtp.office365.com.

Napomena: Ako planom Office 365 upravlja 21Vianet, a povezujete se sa Microsoft 365 e-poštom, ime servera za IMAP, POP i SMTP je partner.outlook.cn. Ovo su postavke ako koristite najnoviju verziju programa Microsoft 365.

Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Microsoft 365 e-poštu, odnosno ako niste sigurni da li koristite Microsoft 365 e-poštu, uradite sledeće da biste potražili postavke:

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavku Postavke > Mail > POP i IMAP.

 3. Ime POP3, IMAP4 i SMTP servera i ostale postavke koje bi možda trebalo da unesete navedene su na stranici Postavke za POP i IMAP pristup u okviru POP postavka ili IMAP postavka i SMTP postavka.

Šta još treba da znam?

 • Ako vidite poruku Nije dostupno u okviru POP postavke, IMAP postavke i SMTP postavke, možda ćete morati da se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte kako biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

 • Ako nalog e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite u Outlook na vebu. Povezivanje sa nalogom e-pošte preko mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem usluge Outlook na vebu. Kad se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim probajte da se povežete pomoću mobilnog telefona.

 • Ako se povežete sa nalogom putem POP ili IMAP veze, moći ćete da koristite i sinhronizujete e-poštu samo putem bežične veze. Da biste dobili informacije o tome kako da sinhronizujete kontakte i kalendar između BlackBerry uređaja i naloga putem kablovske veze, obratite se BlackBerry podršci.

Preuzimanje dodatne pomoći...

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×