Sadržaj
×

Pomoću protokola POP ili IMAP možete podesiti e-poštu na velikom broju telefona i tableta koji se mogu povezati sa internetom. Međutim, pošto većina mobilnih telefona i uređaja podržava Exchange ActiveSync, preporučujmo da se povežete sa svojim nalogom pomoću protokola Exchange ActiveSync (takođe poznato i kao povezivanje preko Exchange naloga). Kada se povežete sa nalogom pomoću protokola Exchange ActiveSync, možete koristiti e-poštu, kalendar, kontakte i ostale funkcije za saradnju koje su dostupne za vaš nalog. Ukoliko se povežete pomoću protokola POP ili IMAP, možete koristiti samo funkcije e-pošte.

Podešavanje POP ili IMAP e-pošte na telefonima koji se mogu povezati sa internetom

Pokrenite program za e-poštu na telefonu i izaberite opciju dodavanja naloga. Ukoliko vam je potrebna pomoć da pronađete aplikaciju e-pošte, koristite uputstvo koju ste dobili sa telefonom ili tabletom.

Koristite sledeće informacije koje će vam pomoći da podesite e-poštu ako koristite Microsoft 365. Ako ne koristite Microsoft 365, pogledajte članak Pronalaženje postavki servera u nastavku ovog članka.

 • Adresa e-pošte: Ovo je vaša kompletna adresa e-pošte (na primer, toma@contoso.com).

  Adresa e-pošte: Ovo je vaša kompletna adresa e-pošte (na primer, toma@contoso.cn).

 • Korisničko ime: Korisničko ime je vaša kompletna adresa e-pošte (na primer, toma@contoso.com).

  Korisničko ime: Korisničko ime je vaša kompletna adresa e-pošte (na primer, toma@contoso.cn).

 • Lozinka: Ovo je lozinka za vaš nalog e-pošte.

 • Postavke servera: Ovo su postavke servera dolazne i odlazne pošte. Odaberite POP3 ili IMAP4.

  Postavke servera dolazne pošte:

  Ime POP3 servera: outlook.office365.com

  Ime POP3 servera: partner.outlook.cn

  Ime IMAP4 servera: outlook.office365.com

  Ime IMAP4 servera: partner.outlook.cn

  Port: 995

  Šifrovanje: SSL

  Postavke servera odlazne pošte:

  Ime SMTP servera: smtp.office365.com

  Ime SMTP servera: smtp.office365.cn

  Port: 587

  Šifrovanje: TLS

 • Postavke potvrde identiteta: ukoliko program dozvoljava podešavanje naprednih postavki, koristite sledeće postavke.

  • Izaberite opciju da server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta.

  • Izaberite postavku koja omogućava da koristite isto korisničko ime i lozinku za slanje e-pošte.

  • Nemojte izabrati postavku za bezbednu potvrdu verodostojnosti lozinke.

Pronalaženje postavki servera

Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Microsoft 365 e-poštu, ili ako niste sigurni da li koristite Microsoft 365, uradite sledeće da biste potražili postavke.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U programu Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke „Postavke“ Ikona „Postavke“ > Pošta > POP i IMAP.

 3. Ime POP3, IMAP4 i SMTP servera i ostale postavke koje bi možda trebalo da unesete navedene su na stranici Postavke za POP i IMAP pristup u okviru POP postavka, IMAP postavka    i SMTP postavka.

Šta još treba da znam?

 • Ako vidite porukuNije dostupno    u okviru stavki POP postavka, IMAP postavka i SMTP postavka, možda ćete morati da se obratite osobi koja upravlja vašim nalogom e-pošte kako biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

 • Podešavanje naloga e-pošte na mobilnom telefonu zahteva da imate tarifni paket kod svog operatera mobilne telefonije.

 • Secure Sockets Layer (SSL) i Transport Layer Security (TLS) metodi su koji pomažu da se obezbedi komunikacija između računara i servera e-pošte. Neki programi za rad sa e-poštom na SSL ili TLS upućuju kao na „šifrovanje“. U većini programa za rad sa e-poštom treba da otvorite postavku ili karticu „Više opcija“ da biste postavili SSL za POP i IMAP veze i TLS za SMTP veze.

 • Program za rad sa e-poštom može automatski pokušati da koristi port 110 ako koristite POP ili port 143 ako koristite IMAP. Ako program za rad sa e-poštom prikazuje port 110 ili 143, uverite se da ste izabrali SSL šifrovanje. Zatim unesite broj porta 995 da biste zamenili podrazumevani broj porta (110) ako koristite POP ili broj porta 993 da biste zamenili podrazumevani broj porta (143) ako koristite IMAP.

 • Program za rad sa e-poštom može automatski pokušati da koristi port 25 na serveru za SMTP. Ako program za rad sa e-poštom prikazuje port 25 za SMTP, uverite se da ste izabrali TLS šifrovanje. Zatim unesite 587 da biste zamenili podrazumevani broj porta (25).

 • Ako nalog e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite u program Outlook Web App. Povezivanje sa nalogom e-pošte preko mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem usluge Outlook Web App. Kad se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim probajte da se povežete pomoću mobilnog telefona.

 • Ako se povežete sa nalogom putem POP ili IMAP veze, moći ćete da koristite i sinhronizujete svoju e-poštu samo putem bežične veze. Ukoliko možete da se povežete putem Exchange ActiveSync naloga, možete da sinhronizujete e-poštu, kontakte i kalendar.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×