Pogledajte ovu listu uobičajenih problema do kojih može da naiđe kada unesete Microsoft nalog ili šifru proizvoda prilikom ćaskanja Kancelarija proizvoda na https://office.com/setup i https://microsoft365.com/setup saradnicima:

Dobijam grešku u vezi jezika ili geografsku grešku

To se može dogoditi ukoliko probate da unesete šifru proizvoda koju ste kupili u drugoj zemlji ili regionu. Pogledajte ovu listu za savete za rešavanje problema.

Moja zemlja ili region nisu navedeni

Dobijam grešku „Ova šifra proizvoda nije predviđena za Vaš region“

Dobijam grešku „Žao nam je, ne možete da koristite ovu šifru proizvoda jer je Vaša trenutna pretplata podešena u drugoj zemlji/regionu”

Koja su ograničenja za Microsoft naloge?

Pročitajte ove savete ako imate više šifara proizvoda ili mnogo uređaja.

Pogledajte ograničenja Microsoft naloga

Greške pri šifri proizvoda na Kancelarija.com/setup i Microsoft365.com/setup

Ovo su uobičajene greške i kako da ih rešite.

Ova šifra proizvoda je već iskorišćena

Šifra proizvoda se može samo jednom prikupiti. Ona ne treba da se ponovo koristi ili deli. Ako dobijete poruku da je vaša šifra proizvoda već iskorišćena, možete da odete direktno na microsoft nalog, stranicu "Usluge & pretplate" da biste instalirali proizvod i upravljali pogodnostima pretplate.

Ako ste kupili Microsoft 365 Family i želite da dozvolite drugim korisnicima da instaliraju Kancelarija, nemojte da im šaljete šifru proizvoda jer će oni videti istu grešku. Umesto toga, pošaljite im e-poruku ili vezu koristeći proceduru iz te procedure kako da delite pogodnostipretplate na Office 365 Home. Ovim ćete dodati njihove Microsoft naloge u vašu pretplatu i dozvoliti im da odu na svoj Microsoft nalog, Usluge & stranicu sa pretplatama da bi instalirali Kancelarija aplikacije na svojim uređajima.

alternativni tekst

Žao nam je, možemo da pronađemo ovu šifru proizvoda u našoj bazi podataka (ERR_INVALID_TOKEN) ili Žao nam je, trenutno možemo ne možemo da podesimo vaš nalog (ERR_MISSING_PARTNUMBER ili ERR_PKPN_DETAILS_NOTFOUND)

Videćete poruku o grešci ako unesete šifru proizvoda za verziju sistema Office koja nije dostupna za preuzimanje sa adrese Office.com/setup. Te šifre proizvoda možete da unesete u sledećim situacijama.

Žao nam je, trenutno ne možemo da podesmo vaš nalog (NoMatchingOrEligibleProductsFound)

Ako dobijete ovu poruku, to znači da je šifra proizvoda kupljena u nekoj drugoj zemlji ili regionu, a ne tu gde se trenutno nalazite. Šifre Office proizvoda moraju da se preuzmu u zemlji ili regionu gde su kupljene. Ako vam je potrebna pomoć, obratite se Microsoft podršci.

To može da se desi i ako pokušate da produžite trajanje trenutne pretplate na Microsoft 365 sa šifrom proizvoda koja je kupljena u zemlji ili regionu, a ne onom koja je prvobitno korišćena za pokretanje pretplate. Na primer, podesili ste pretplatu na Kancelarija u Kini sa šifrom proizvoda koja je tamo kupljena, a zatim ste kupili šifru proizvoda u SAD i pokušavate da proširite pretplatu Kancelarija njom. U ovom scenariju možete da iskoristite novu šifru na drugi Microsoft nalog ili možete da sačekate da pretplata istekne (bar jedan dan nakon datuma isteka) da biste koristili novi ključ sa istim Microsoft nalogom.

Šifra proizvoda je nevažeća (INVALID_PRODUCT_KEY ili ERR_INVALID_TOKEN)

Ako unesete pogrešnu šifru proizvoda ili ako imate grešku u kucanju u šifri proizvoda, videćete ovu poruku uz kôd greške INVALID_PRODUCT_KEY ili ERR_INVALID_TOKEN.

Primeri korišćenja pogrešne šifre proizvoda

Većina Microsoft proizvoda koristi šifru proizvoda od 25 znakova. Ako posedujete više Microsoft proizvoda, lako je pomešati šifre i upotrebiti pogrešnu. Evo šta se najčešće dešava:

 • Upotreba šifre proizvoda sa nalepnice na PC računaru

  Ove šifre proizvoda obično su za Microsoft Windows. Na nalepnici potražite ime proizvoda da biste proverili da li šifra pripada Office proizvodu koji pokušavate da instalirate.

 • Korišćenje šifara proizvoda za Office 2010 ili starije verzije

  Kancelarija 2011 za Mac i Kancelarija 2010 više nisu podržani i nisu dostupni za preuzimanje ako više nemate medije za preuzimanje ovih verzija. Saznajte više u podršci za Kancelarija za Mac 2011 ili Prekid podrške za Kancelarija 2010.

 • Korišćenje na Microsoft 365 za preduzeća proizvoda

  Ove šifre proizvoda unose se na drugom mestu. Pomoć možete da vidite u Office 365 za preduzeća.

 • Upotreba šifre proizvoda koju vam je dala škola ili organizacija

  Ako škola ili organizacija ima ugovor o količinskom licenciranju za Office, onda koristite neku drugu verziju sistema Office koja koristi šifre za količinsku licencu. Te šifre ne mogu da se koriste za verzije sistema Office za maloprodaju kao što su Home and Student, Home and Business ili Professional i ne mogu da se unesu na ovoj stranici. Dodatne informacije potražite u članku Aktivacija količinskih izdanja sistema Office.

Uobičajeni načini na koje ljudi pogrešno otkucaju šifru proizvoda

Čitanje šifre proizvoda sa etikete može biti teško. Slova i brojevi mogu izgledati isto.

Da biste izbegli tipične greške, evo liste znakova koji se najčešće pogrešno otkucaju:

 • Slovo B i broj 8.

 • Slovo G i broj 6.

 • Slovo O i broj 0.

 • Slovo Q i broj 0.

 • Slovo V i dva slova V jedno pored drugog (VV) koji izgledaju kao W.

Savet: Ako ste Office kupili od prodavca na mreži i primili e-poruku sa potvrdom, probajte da kopirate i nalepite šifru proizvoda iz te e-poruke umesto da je otkucate.

Šifra proizvoda nije važeća (KEY_NOT_ACTIVATED)

Videćete ovu poruku ako prodavac od kog ste kupili Office nije aktivirao šifru proizvoda u trenutku kupovine. Prodavac mora da aktivira šifru proizvoda da biste mogli da je koristite.

Da biste rešili problem, vratite se u prodavnicu u kojoj ste kupili Office i zatražite da se aktivira šifra proizvoda.

„Žao nam je, dostigli ste ograničenje“ (ERR_SUBSCRIPTION_MAX_SPAN_REACHED)

Videćete ovu poruku ako pokušate da produžite vreme pretplate na Microsoft 365 proteklih 5 godina.

Sa Microsoft nalogom možete da povezane Microsoft 365 Family samo sa jednom pretplatom. Ako koristite isti Microsoft nalog za kupovinu ili korišćenje većeg Microsoft 365 pretplate, produžavate vreme pretplate na najviše 5 godina. Ovo ne povećava broj uređaja na kojima možete da instalirate Office niti povećava količinu skladišta na mreži koje je dostupno uz pretplatu. Dodatne informacije potražite u članku Šta se dešava ako dodam još jedan plan pretplate na Office 365 za kuću na svoj nalog? i Kako funkcioniše prijavljivanje u Office 365.

Žao nam je, trenutno ne možemo da podesimo nalog. Sačuvajte šifru proizvoda i pokušajte ponovo kasnije (ConversionBlockedSubscriptionViolations)

Ne možemo da prihvatimo Vašu šifru proizvoda zbog problema sa naplatom preko vašeg Microsoft naloga.  Idite na https://account.microsoft.com/services, pronađite odeljak Podešavanja plaćanja, a zatim izaberite vezu Promenite način plaćanja ili Popravite način plaćanja.

Dostigli ste maksimalan broj Office proizvoda koji je moguće povezati sa vašim Microsoft nalogom.

Možete da dobavite do 25 jednovremenih kupovina za Kancelarija 2019, 2016 ili Kancelarija 2013 na istom Microsoft nalogu. Da biste preuzeli dodatne proizvode, morate da napravite drugi Microsoft nalog. Za dodatnu pomoć pogledajte članak Dobijate maksimalnu grešku broja kada probate da preuzmete Office?

Napomena: Ovo se ne odnosi Microsoft 365 pretplate. Sa Microsoft nalogom možete da povezane Microsoft 365 Family samo sa jednom pretplatom.

Dobijam grešku da je neophodan JavaScript za dovršavanje procesa aktivacije

Kada unesete važeću šifru proizvoda, trebalo bi da se omogući dugme Dalje. Međutim, ako JavaScript nije omogućen u pregledaču, dugme Dalje neće funkcionisati. Koristite uputstva iz članka Omogućavanje izvršavanja JavaScript koda da biste omogućili JavaScript u pregledaču. Ako koristite iPad, morate da koristite drugi uređaj za preuzimanje šifre proizvoda jer iPad uređaji ne podržavaju JavaScript.

Moj veb pregledač blokira kolačiće

Evo kako da omogućite kolačiće ako ih vaš pregledač blokira:

Edge (Windows 10)

 1. U prozoru programa Edge izaberite stavke Još (...) > Postavke > Prikaži napredne postavke.

 2. Pomerite se nadole do opcije Kolačići i izaberite stavku Nemoj da blokiraš kolačiće

Internet Explorer

 1. U programu Internet Explorer, na traci sa menijima izaberite stavke Alatke Dugme „Alatke“ u programu Internet Explorer, gornji desni ugao > Internet opcije > Privatnost > Više opcija.

 2. Izaberite stavke Prihvati ili Odziv u okviru Direktni kolačići i stavke Prihvati ili Odziv u okviru Nezavisni kolačići.

 3. Izaberite dugme U redu.

Chrome

 1. U prozoru programa Chrome uradite nešto od sledećeg:

  • U polje za adresu pregledača unesite chrome://settings/content.

   ILI

  • U meniju programa Chrome izaberite stavke Postavke > Prikaži napredne postavke, a zatim u okviru Privatnost izaberite stavku Postavke sadržaja.

 2. U dijalogu Postavke sadržaja, u okviru Kolačići uverite se da je izabrana stavka Dozvoli podešavanje lokalnih podataka (preporučuje se).

 3. Kliknite na dugme Gotovo i osvežite pregledač.

Mozilla Firefox

 1. Ako koristite Windows, u prozoru programa Firefox izaberite meni „Otvaranje“ Meni sa opcijama pregledača Firefox > Opcije.

  Savet:  Ako koristite Mac, idite na Firefox > Željene postavke.

 2. Izaberite karticu Privatnost.

 3. U odeljku Istorija, u okviru Firefox će izaberite stavku Koristi prilagođene postavke za istoriju.

 4. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Prihvataj kolačiće sa lokacija i da je stavka Prihvataj nezavisne kolačiće postavljena na opciju Uvek, a zatim izaberite dugme U redu.

Safari

 1. Na Mac računaru idite na Safari > Željene postavke > Privatnost.

 2. U okviru Kolačići i podaci veb lokacije izaberite stavku Uvek dozvoli.

 3. Kliknite na dugme Zatvori i osvežite pregledač.

Problemi sa jezikom ili geografski problemi.

Ovo su uobičajene greške i kako da ih rešite.

Moja zemlja ili region nisu navedeni

Kada unesete šifru proizvoda, Vaša trenutna zemlja ili region možda se neće pojaviti na listi, a moguće je i da se jezik sajta promeni. To se može dogoditi ako kupite šifru proizvoda u zemlji ili regionu koji se razlikuju od lokacije na kojoj je preuzimate. Šifra proizvoda važi samo za zemlje ili regione na listi. Ako vam je potrebna pomoć, obratite se Microsoft podršci.

Dobijam grešku „Ova šifra proizvoda nije predviđena za Vaš region“

Ako dobijete ovu poruku, to znači da je šifra proizvoda kupljena u nekoj drugoj zemlji ili regionu, a ne tu gde se trenutno nalazite. Šifre Office proizvoda moraju da se preuzmu u zemlji ili regionu gde su kupljene. Ako vam je potrebna pomoć, obratite se Microsoft podršci.

Dobijam grešku „Žao nam je, ne možemo da koristimo ovu šifru proizvoda jer je trenutna pretplata podešena u drugoj zemlji/regionu” (BillingAccount)

Ako dobijete ovu poruku, to znači da je šifra proizvoda kupljena u nekoj drugoj zemlji ili regionu, a ne tu gde se trenutno nalazite. Pokušajte da iskoristite šifru proizvoda na https://microsoft.com/redeem. Ako to ne uspe, obratite se Microsoft podršci.

Ograničenja Microsoft naloga za Office sistem.

Proces e-pošte u operativnom https://office.com/setupi https://microsoft365.com/setup povezuje vaš Kancelarija proizvod sa vašim Microsoft nalogom. Evo nekih važnih ograničenja u vezi Vašeg Microsoft naloga.

 • Sa Microsoft nalogom možete da povezane Microsoft 365 Family samo jednu pretplatu. Ako koristite isti Microsoft nalog za kupovinu ili korišćenje većeg Microsoft 365 pretplate, produžavate vreme pretplate na najviše 5 godina. Ovo ne povećava broj uređaja na kojima možete da instalirate Office niti povećava količinu skladišta na mreži koje je dostupno uz pretplatu. Dodatne informacije potražite u članku Šta se dešava ako dodam još jedan plan pretplate na Office 365 za kuću na svoj nalog? i Kako funkcioniše prijavljivanje u Office 365.

 • Ako imate pretplatu Microsoft 365 Family i treba da podržite više od 6 osoba u vašoj pretplati, preporučujemo da umesto toga Office 365 poslovnu pretplatu ili proizvode sa količinskim licenciranja Kancelarija.

 • Možete da dobavite do 25 jednovremenih kupovina za Kancelarija 2019, Kancelarija 2016 ili Kancelarija 2013 na istom Microsoft nalogu. Ako želite da kupite više od 25 kopija sistema Kancelarija za posao, preporučujemo da umesto toga kupite proizvode Office 365 za poslovnu pretplatu ili proizvode sa količinskim licenciranja Kancelarija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×