Pregled SharePoint stranice sa uključenom uslugom Microsoft Graph

StranicaSharePoint koristi Microsoft Graph i Delve da vam olakša da pronađete informacije koje su vam važne. Ove usluge mogu da se koriste sa tehnologijom "praćenje podataka" da bi personalizovali doživljaj prikaza tako što ćete preći na relevantni sadržaj na SharePoint stranici za pokretanje. Kada je uključena, videćete stranice i predloge stranica koje vas mogu zanimati na osnovu pregledanja istorije i interakcije sa drugima u organizaciji.

Kako da znam da li je Microsoft Graph isključen?

Microsoft Graph je podrazumevano uključen za SharePoint. Kada posetite SharePoint stranicu Start i ako je Microsoft Graph isključen, videćete sledeću poruku:

"Vidite ograniиenu verziju ove stranice, Bekakoristi     Microsoft Graph ili nije dostupna."   

Ako je Microsoft Graph isključen, nećete videti česte lokacije, nedavne lokacijeili Predložene lokacije. Takođe ćete primetiti da tabla sa levom rukom ne sadrži polja istaknute veze ili Čuvanje za kasnije.

Mogu li da isključim Microsoft Graph?

Ne možete da isključite Microsoft Graph, ali možete da isključite "uvid u stavke u programu Microsoft Graph" pomoću kontrola privatnosti u usluzi delve. Pomoću Delve možete da odaberete da ne uključujete dokumente pomoću predloga.

Da biste isključili upotrebu dokumenta uDelve, slijedite ove korake:

  1. Otvorite Delve sa početne stranice Microsoft 365.

  2. Kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“, a zatim izaberite stavku Postavke funkcije.

  3. U okviru Postavke funkcijamožete da onemogućite da se dokumenti prikazuju u usluzi delve.

Microsoft Graph je omogućen ili onemogućen za čitavu organizaciju kroz SharePoint centar administracije. Ako ste administrator, pogledajte odeljak Delve za Microsoft 365 administratore za više informacija.

I Delve i SharePoint koriste Microsoft Graph i ne postoji način da se omogući da Microsoft Graph bude uključen za jedan, a ne na drugi. Da biste saznali više o usluzi Delve, pogledajte članak Šta je to Microsoft delve?

Želim da uključim ili isključim Microsoft Graph za moju organizaciju

Vlasnici lokacije, članovi i posetioci ne mogu da promene Microsoft Graph ili Delve postavke. To je nešto što samo administrator vaše organizacije može da uradi. Kontroliše se kroz SharePoint u sistemu Microsoft 365 centar administracije.

Ako ste SharePoint administrator, pogledajte odeljak Delve za Microsoft 365 administratore. Ako niste administrator, obratite se administratoru i delite istu vezu.

Microsoft Graph je uključen, ali i dalje vidim ovu poruku

Ako ste potvrdili da je Microsoft Graph uključen i još uvek vidite ovu poruku, moguće je da SharePoint nije mogao da se poveže sa uslugom Microsoft Graph. To je obično privremeni problem, zato pokušajte ponovo kasnije. Ako problem ne nestane, obratite se članku pogledajte članak pomoć i podrška za opcije podrške koje su vam dostupne.

Dodatni resursi

Da biste saznali više o SharePoint pokretanju stranice sa stranicama, pogledajte članak otkrivanje sadržaja sa SharePoint početnom stranicom.

Da biste saznali više o programu Microsoft Graph pogledajte Microsoft Delve za microsoft 365 administratora.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×