Pretraga glasom u programu Word

Koristite Microsoft Pretraga glasom u programu Word da biste pronašli radnje, definicije, datoteke, osobe i još mnogo toga. Samo recite šta tražite i Microsoft pretraga će ići da radi za vas.

Verovatno ste već upoznati sa aplikacijomMicrosoft pretragu koju možete da pronađete u većini Microsoft 365 aplikacija. UWord možete otkriti još više načina za interakciju sa uslugom Microsoftpretragu i olakšati pronalaženje onoga što vam treba. Izgradili smo pretragu Microsoftda bismo isporučili ono što tražite na način na koji to vi izlažete. Bez obzira na to da li imate dugačak ili kratak upit, pretraga Microsoft da vam pruži rezultate.

Napomene: 

 • Da biste Microsoftpretragu pomoću glasa, morate da imate računar sa omogućenim mikrofonom. Morate i dati sa smetnje Office inteligentne usluge.

 • Microsoft Pretraga ne skladišti sadržaj ili audio podatke. Microsoft koristi samo audio sadržaj za obezbeđinje rezultata pretrage. Više informacija o iskustvima koja analiziraju sadržaj potražite u temi Povezana iskustva u Kancelarija.

U ovoj temi 

Koristite glas da biste pretražili i izvršili radnju u Word

Koristite glas da biste pretražili i primenili radnju, na primer, da biste brzo oblikovali Word dokument. U ovom primeru hajde da umetnemo ikonu.

 1. UWord dokumentu izaberite stavku (dugme mikrofona) u desnom uglu polja za pretragu. Druga mogućnost je da pritisnete kombinaciju tastera Alt+Q da biste postavite fokus unutar polja za pretragu, a zatim jednom pritisnite taster sa strelicom nadesno i pritisnite taster Enter.Markirana ikona "Pretraga glasa" u tekstualnom polju Word pretrage.

  Napomena: Ako prvi put koristite pretragu , možda ćete videti dijalog koji od vas traži da se odlučite za Office inteligentne usluge. Pratite odzive da biste dali saziv.

 2. Sačekajte dok ne vidite da se tekst u polju Pretraga promeni u "Slušanje"...." Ako je zvuk na računaru , čućete zvučni efekat kada on bude spreman.Pretraga glasa u programu Word koja prikazuje režim slušanja.

 3. Sada možete da kažete šta tražite. Na primer, izgovorite: "Insert icon" (Ikona "Umetni"). Termin za pretragu se pojavljuje u polju Pretraga, a opcije podudaranja su prikazane na padajućim listama. Ako je zvuk na računaru , čućete zvučni efekat kada se pretraga završi.Pretraga glasa u programu Word koja prikazuje termin za pretragu "Umetni ikone".

 4. Izaberite stavku koju tražite sa padajuće liste. Na primer, izaberite stavku Umetni ikone. Otvara se galerija Ikone. Odaberite ikonu želite da umetnete.Voice Search in Word showing the Icon Gallery.

  Napomena: Ako su reči koje se pojavljuju u polju za pretragu netačne ili ako pretraga nije dala ono što ste tražili, izaberite u desnom uglu polja za pretragu da biste obrnuli trenutni termin za pretragu i pokušajte ponovo. Povratne informacije možete da pošaljete u Microsoft tako što ćete izabrati stavku Pomoć za > povratne informacije.

Isprobajte druge scenarije pretrage pomoću glasa

Slobodno eksperimentišite i isprobajte različite tipove pretraga i termina za pretragu pomoću glasa. Možete da pretražite na nekoliko načina i dobijete tačne rezultate. Pretraga na jedan način može da dovede do rezultata koji želite više na listi rezultata pretrage. Možda će vam neki termini za pretragu biti bolji od drugih. Dolenavodni primeri su samo primeri, pa samo recite na način koji vam više nije bitan.  

 • Definicije: Da biste potražili termin u rečniku, pokušajte da kažete "Šta znači [reč]". Na primer, recimo: "Šta znači ikona "Šta znači" Pretraga glasa u programu Word koja prikazuje rezultat pretrage rečnika.

 • Datoteke:Da biste pronašli datoteku, samo izgovorite ključne reči koje tražite.  Pretraga glasa u programu Word koja prikazuje rezultate pretrage za određenu datoteku.

 • Teme pomoći: Pokušajte da tražite određenu temu pomoći. Na primer, recimo "Prati promene", "Kako da pratim promene" ili "Kako da koristim praćenje promena". u Pretraga glasa u programu Word koja prikazuje rezultate pretrage za članak pomoći.

Pošaljite nam povratne informacije

Pošaljite nam osmeh ili mrguda i recite nam šta je dobro prošlo i šta da poboljšamo.

 1. Izaberite stavku Pomoć > povratne informacije.

 2. U oknu Povratne informacije korporaciji Microsoft izaberite stavku Sviđa mi se nešto, ne sviđa mi se nešto ili imam predlog.

 3. Otkucajte povratne informacije i pomeniteMicrosoft Pretraži.

 4. Kada budete spremni, izaberite stavku Prosledi.

Takođe pogledajte

Diktirate dokumente u programu Word

Koristite kucanje glasom da biste govorili umesto da kucate na računaru

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru

Pitajte zajednicu >

Pronalaženje podrške

OBRATITE NAM SE >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×