Pridruživanje Lync sastanku

Pridruživanje Lync sastanku najčešće se jednostavno izvršava tako što kliknete na vezu sastanka u zahtevu za sastanak ili dugme „Pridruži se“ u glavnom prozoru programa Lync, a zatim izaberete audio opciju. Ali ponekad, na osnovu vaše lokacije i uređaja, možda ćete morati da proverite svoje postavke, koristite neko zaobilazno rešenje ili se pridružite na neki drugi način.

Možete se pridružiti sa bilo kog mesta, na primer sa aerodroma, iz kafića, hotela ili sa mobilnog uređaja. Jednostavno izaberite opciju pridruživanja koja je najprikladnija u vašoj trenutnoj situaciji.

Saveti: 

Pridruživanje Lync sastanku pomoću programa Lync

 1. Obavezno obavite Podešavanje i testiranje Lync zvuka.

 2. Zatim uradite nešto od sledećeg:

  • U Outlook pozivu za sastanak izaberite stavku Pridruživanje Lync sastanku.

   Ili:

  • U glavnom prozoru programa Lync kliknite na ikonu Sastanci, a zatim kliknite desnim tasterom miša na sastanak i izaberite Pridruži se:

Prikaz „Sastanci“ u glavnom programu Lync

Napomena: Možete da se pridružite iz prikaza Sastanci u glavnom prozoru programa Lync samo ako je sastanak podesio organizator u vašoj organizaciji.

 1. U prozoru Pridruživanje zvuku sastanka izaberite opciju „Audio“.

Opcija „Pridruživanje audio segmentu sastanka“

Kada izabrati ovu opciju

Korišćenje programa Lync (pun audio i video utisak pri radu)

(Preporučeno)

Koristite ovu opciju ako vaš računar ima ugrađeni mikrofon i zvučnike ili ako imate povezane slušalice. Ne morate da koristite kameru, ali moći ćete da vidite video drugih prisutnih osoba na sastanku.

Pozovi me na

(Dostupno samo ako je vaš nalog podešen za konferencije u koje se uključuje pozivanjem. Da biste dobili podatke, kontaktirajte tehnička podrška na radnom mestu.)

Koristite ovu opciju ako želite da vas Lync pozove na bilo koji broj, na primer na kućni ili mobilni telefon. Samo otkucajte novi broj ili koristite one koji su već izlistani, a koji su uzeti iz opcija Telefoni ako su već podešeni.

Nemoj se pridružiti

Ovu opciju koristite ako zahtev za sastanak uključuje informacije o tome kako se uključiti u sastanak pozivanjem i vi želite da se uključite u sastanak pozivanjem sa svog telefona. Tako ćete imati pristup samo zvuku sastanka. Ovu opciju takođe možete koristiti ako želite da se odmah povežete na sastanak, a kasnije se pridružite zvuku.

Pridruživanje Lync sastanku bez programa Lync

Ako Lync nije instaliran na vašem računaru, za pridruživanje sastanku možete da koristite Lync Web App. On se otvara automatski kada koristite zahtev za pridruživanje sastanku sa računara na kome nije instaliran Lync i povezuje vas sa sastankom. Detalje potražite u članku Pridruživanje sastanku na mreži pomoću aplikacije Lync Web App.

Pridruživanje samo audio segmentu Lync sastanka

Ako ste na putu ili jednostavno nemate pristup računaru, možete se pridružiti sastanku povezivanjem pomoću svog telefona, ako zahtev za Lync razgovor uključuje informacije o pozivanju. Biće vam potreban broj telefona, ID konferencije i PIN, ako je potrebno. Detalje potražite u članku Pridruživanje Lync sastanku pozivanjem.

Najčešća pitanja o audio aspektu sastanka

 • Kako mogu da se uverim da moj audio uređaj ispravno radi?

Ako koristite računar za audio i ne čujete audio ili ljudi vas ne čuju, testirajte svoj audio uređaj:

 1. Uključite slušalice ili koristite mikrofon i zvučnike na računaru.

 2. Postavite pokazivač miša na ikonu telefon/mikrofon Snimak mikrofona i telefona za audio kontrole na sastanku tokom sastanka, a zatim kliknite na karticu Uređaji.

 3. Izaberite audio uređaj koji koristite, ako već nije izabran, prilagodite zvučnike i ponovo uključite zvuk na mikrofonu.

 4. Uverite se da je zvuk na zvučnicima uključen.

  Savet: Ako audio na računaru ne radi, a zahtev za sastanak uključuje informacije o pozivanju, možete se uključiti sastanak pozivanjem sa svog telefona.

  • Gde se nalaze brojevi telefona i ID za uključivanje u konferenciju?

Ako biste se radije uključili u sastanak pozivanjem sa telefona umesto da koristite audio računara i zahtev za sastanak uključuje brojeve za pozivanje i konferencijski ID, koristite ga da se pridružite audio segmentu sastanka.

Savet: Ako putujete, kliknite na dugme Pronađi lokalni broj u zahtevu za sastanak.

 • Kada mi treba PIN i šta se dešava ako ga zaboravim?

PIN vam je potreban samo ako se uključujete u sastanak pozivanjem kao izlagač sa javnog ili mobilnog telefona ili ako je sastanak visoko zaštićen. U suprotnom, ako se uključujete pozivanjem, samo pozovite broj i sačekajte da se povežete.

Ako vam je potreban PIN, a ne možete da se setite kako glasi vaš, kliknite na dugme Zaboravili ste PIN za broj za pozivanje? u zahtevu za sastanak i pratite uputstva na stranici kako biste ga ponovo podesili.

 • Kako da rešim probleme sa kvalitetom zvuka?

Kvalitet zvuka zavisi od mreže i uređaja koje koristite. Koristite kablovsku mrežnu vezu i isključite bežičnu vezu na računaru. Ako morate da koristite bežičnu vezu uverite se da imate jak signal. Koristite takođe slušalice sa mikrofonom visokog kvaliteta za postizanje boljeg zvuka, kao što su uređaji optimizovani za Lync. Detalje potražite u članku Telefoni i uređaji kvalifikovani za Microsoft Lync.

Snimak ekrana poziva za sastanak

Nastavite da učite o vođenju efikasnih sastanaka

1.

Dodavanje osoba na spisak kontakata

2.

Proveravanje prisutnosti i slanje trenutne poruke

3.

Planiranje Lync sastanka

4.

Pridruživanje Lync sastanku

5.

Održavanje prezentacije na Lync sastanku

6.

Deljenje beležaka sa sastanka

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×