Postoji nekoliko načina na koje možete da se pridružite Lync sastanku koristeći Lync za Windows Phone. Kad se pridružite, trebalo bi da možete da čujete zvuk sastanka, vidite video drugih učesnika (ako ga koriste) i vidite sav sadržaj sastanka koji se deli. Možete takođe brzo ponovo da se pridružite sastanku ili da nastavite sa ranijim razgovorom sa onima koji su bili u njemu. A možete čak i da se pridružite Lync sastanku bez stalnog korišćenja softvera Lync ili bez Lync naloga.

Pridruživanje Lync sastanku ili audio ili video konferencijskom pozivu

 1. Da biste se pridružili Lync sastanku, sa Lync ekrana sastanci izaberite sastanak kom želite da se pridružite i dodirnite stavku Pridruži se sastanku ili dodirnite hipervezu sastanka.

 2. Nešto od sledećeg će se dogoditi, u zavisnosti od toga kako ste podesili opcije VoIP poziva:

 • Povezaćete se na zvuk i video koristeći VoIP putem Wi-Fi mreže (ako ste povezani sa Wi-Fi mrežom) ili putem tarifnog plana mobilnog telefona.

 • Ili će vas Lync pozvati na mobilni telefon i biće potrebno da prihvatite Lync poziv da biste se pridružili sastanku. Do ovoga dolazi samo kada su vam opcije zvučnog ili video poziva podešene na UKLJUČENO, a vaš Windows Phone uređaj nije povezan sa Wi-Fi mrežom.

Više informacija o opcijama VoIP pozia potražite u članku Podešavanje postavki za korišćenje podataka.

Kada se pridružite sastanku, vaš zvuk će podrazumevano biti privremeno isključen. Dodatne informacije potražite u članku Šta možete da radite u zvučnom ili video sastanku.

Pridruživanje Lync sastanku ili konferencijskom pozivu putem telefona

Sastanku možete da se pridružite i biranjem sa bilo kog telefona tako što ćete birati brojeve Pridruži se putem telefona navedene u pozivu za sastanak. Broj telefona za biranje je naveden pri dnu poziva za sastanak.

Napomena: Kada se biranjem pridružite Lync sastanku, vaš broj telefona će biti prikazan na spisku sastanka.

Čekanje u čekaonici

Čekaonicaje mesto za čekanje na mreži. Voditelj sastanka može kontrolisati pristup sastanku ili primiti nekoga ko nema ispravne akreditive za sastanak.

Ukoliko je voditelj sastanka omogućio čekaonicu, moraćete da čekate dok vas voditelj sastanka ne primi na sastanak. Ukoliko čekate u čekaonici, nemojte se prebacivati na neki drugi ekran jer ako to uradite, vaš zahtev za pridruživanje će biti otkazan.

Pridruživanje Lync sastanku sa Windows Phone uređaja čak i ako niste Lync korisnik ili niste prijavljeni u Lync

Možete da se pridružite Lync sastanku sa Windows Phone uređaja čak i ako nemate Lync nalog. Evo kako:

 1. Instalirajte Lync 2013 (iz prodavnice aplikacija za Windows Phone) pre sastanka. (Ako Lync ne instalirate unapred, biće vam ponuđeno da ga instalirate kad se budete pridruživali sastanku.)

 2. Nemojte se prijaviti u Lync.

 3. Kad dodirnete vezu sastanka na svom mobilnom uređaju, Lync će vas upitati da li želite da se pridružite sastanku.

 4. Dodirnite stavku Prijavi se kao gost.

Kad unesete svoje ime, bićete primljeni u prozor razgovora za sastanak (ili u čekaonicu ako je voditelj sastanka odlučio da koristi tu funkciju).

Ovo su neke stvari koje možete i koje ne možete da radite kao gost sastanka ako niste Lync korisnik:

Možete da…

 • otvorite ekran postavki sastanka i promenite postavke za korišćenje Wi-Fi mreže sa video zapisima i sadržajem sastanka, kao i za režim „Tekstualni telefon“ (TTY režim).

 • prikažete spisak sastanka i vidite imena i zvanja drugih učesnika.

 • budete unapređeni u izlagača i imate iste izlagačke mogućnosti sa spiska kao i ostali.

Ne možete da…

 • odete do Lync ekrana koji nije ekran razgovora sastanka ili ekran postavki sastanka.

 • otvorite kontakt karticu sa spiska.

 • vidite fotografiju kontakta na spisku ili u oblasti aktivnog govornika.

Ponovno pridruživanje sastanku

Ako morate privremeno da napustite Lync sastanak ili se iz nekog razloga prekine veza, možete ponovo da se pridružite klikom na dugme Ponovo se pridruži u poruci obaveštenja ili na ekranu razgovori.

Napomena: Ako niste u aplikaciji Lync kad se prekine veza, možda ćete videti obaveštenje da se veza prekinula, ali ćete morati da se vratite u aplikaciju Lync kako biste kliknuli na dugme Ponovo se pridruži.

Nastavljanje razgovora

Da biste nastavili tamo gde ste stali sa razgovorom:

 1. Na Lync ekranu razgovori pomerajte se nadole na listi dok ne pronađete razgovor koji želite da nastavite i dodirnite taj razgovor na listi.

 2. Dodirnite okvir za tekst na dnu ekrana da biste počeli da kucate poruku ili kliknite na ikonu telefona da biste pozvali nekog od učesnika. Lync će poslati novi poziv svakome ko je bio u originalnom razgovoru i uključiće istoriju razgovora u poruci.

Povezani sadržaj

Šta možete da radite na audio ili video sastanku

Upravljanje opcijama Wi-Fi za VoIP

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×