Ako želite da prilagodite utisak pri radu prilikom čuvanja nove datoteke pomoću kombinacije tastera CTRL+S ili pritiska na dugme Sačuvaj na priručoj traci, evo nekih opcija koje zadovoljavaju vaše potrebe. 

Obično koristite oblak, ali ponekad treba čuvati lokalno?

Kada želite da sačuvate lokalno, umesto toga koristite dugme Sačuvaj kao, što kao i ranije pokreće zatamnjeni dijalog čuvanja. Lako možete da dodate stavku Sačuvaj kao na priručnu traku (QAT) ili da koristite tastersku prečicu F12.

Zakasnelo iskustvo "Sačuvaj kao" u PowerPoint

Ne koristite oblak, ali obično čuvate na jednoj lokaciji?

Ako ne sačuvate datoteke u oblaku i želite da ih sačuvate na podrazumevanoj lokaciji na lokalnom uređaju, nastavite da koristite novi dijalog sa podrazumevanom lokalnom lokacijom.

Sa padajuće lokacije možete da postavite bilo koju nedavnu lokaciju kao podrazumevanu lokaciju tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša na tu lokaciju ili pritisnuti taster aplikacije na bilo kojoj prikazanoj lokaciji.Snimak ekrana koji sadrži kako se postavlja podrazumevana lokacija u programu Word prilikom čuvanja nove datoteke

Ili, ako izaberete > Opcije> čuvanje, možete da proverite"Podrazumevano sačuvaj na računaru " i postavite"Podrazumevanu lokaciju lokalne datoteke " na željenu lokaciju.  Snimak ekrana dijaloga "PowerPoint" koji ističe odeljak za prilagođavanje podrazumevane lokacije

Više volite klasični utisak pri pregledanju fascikli, kao u programu Windows Explorer?

Umesto toga koristite klasični dijalog "Čuvanje".

Putem opcije > Opcije > Sačuvaj ,izaberite stavku " Ne prikazuj Backstage pri otvaranju ili čuvanju datoteka pomoćutasterskih prečica".

Snimak ekrana dijaloga "PowerPoint" koji ističe postavku da se ne koristi "Backstage" prilikom čuvanja pomoću tasterskih prečica

Želite da koristite Backstage da biste odmah pregledali sve fascikle ili pristupili različitim povezanim sajtovima? 

Idite na "Backstage" tako što ćete kliknuti na dugme Datoteka> Sačuvaj.

Postavljanje podrazumevane radne fascikle

Fascikla „Dokumenti“ je podrazumevana radna fascikla za sve datoteke koje napravite u Microsoft Office programima. Možete i da odaberete drugu podrazumevanu radnu fasciklu.

Lokacija podrazumevane fascikle „Dokumenti“

Fascikla koju izaberete primenjuje se samo na program koji trenutno koristite. Na primer, ako promenite podrazumevanu radnu fasciklu za Word, podrazumevana radna fascikla za PowerPoint još uvek je „Dokumenti“.

Excel, PowerPoint, Project i Word

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 3. U prvom odeljku, otkucajte putanju u polju Podrazumevana lokacija lokalne datoteke ili

  Opcije „Sačuvaj“ u programu Word, koje prikazuju podrazumevanu postavku radne fascikle

Napomena: U programu Word možete takođe da kliknete na dugme Potraži da biste prešli na fasciklu koju želite da koristite.

Izaberite naslov u nastavku da biste dobili više informacija o aplikaciji  

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte.

 3. U okviruStavke Kreiranje baza podataka, u polju Podrazumevana fascikla baze podataka kliknite na dugme Potraži i idite do podrazumevane fascikle baze podataka koju želite ili otkucajte putanju fascikle u kojoj želite da uskladištite datoteke Access baze podataka.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Opšte postavke, a zatim u okviru stavke InfoPath opcije izaberite stavku Više opcija.

 3. Izaberite karticu Dizajn.

 4. U polju Lokacija projekta za Visual Basic i C# kôd:potražite novu podrazumevanu fasciklu i kliknite na dugmeOtvori.

 5. Kliknite na dugme U redu da biste sačuvali promene.

Kada postavite podrazumevanu radnu fasciklu u programu Visio, fascikla koju namenite za određeni tip datoteka je prvo mesto na kojem Visio traži bilo koje datoteke tog tipa. Ako Visio ne nađe određenu datoteku u naznačenoj fascikli, on u fascikli „Moji dokumenti“ traži crteže i predloške, a u fascikli Moji dokumenti\Moji oblici traži šablone. Programske dodatke traži u fascikli Dokumenti i postavke\korisničko ime.

 1. Izaberite karticu Datoteka, a zatim kliknite na dugme Opcije.

 2. Izaberite stavku Više opcija i na kartici Opšte postavke kliknite na dugme Lokacije datoteka…

 3. Za svaki tip datoteke za koji želite da postavite podrazumevanu fasciklu kliknite na odgovarajuće dugme Potraži Slika dugmeta , a zatim pronađite fasciklu u kojoj želite da uskladištite taj tip datoteke. Možete imati odvojene fascikle za čuvanje sledećih tipova datoteka:

  • Moji oblici

  • Crteži

  • Predlošci

  • Šabloni

  • Pomoć

  • Programski dodaci

  • Pokretanje

 4. Kliknite dvaput na dugme U redu.

Napomena: Za svaki tip datoteka možete dodati više fascikli. Ako to uradite, prva fascikla je uvek podrazumevana radna fascikla. Ako prva fascikla nije dostupna (na primer, deljena mrežna fascikla koja je privremeno nedostupna), Visio koristi sledeću fasciklu na listi. Definicije izveštaja o svojstvima koje se čuvaju na ovim lokacijama dostupne su u dijalogu Izveštaji. Veze do više informacija o izveštajima o svojstvima možete pronaći u odeljku Takođe pogledajte.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×