Pristup usluzi Outlook.com, usluzi OneDrive i drugim Microsoft uslugama kada neko premine

Razumemo da je ovo teško vreme za osobe koje traže pristup e-pošti ili nalozima skladišta svojih voljenih, ali zbog privatnosti i drugih pravnih razloga, ne možemo da pružimo informacije o bilo kom nalogu koji je u pitanju. Jako ozbiljno shvatamo privatnost naših korisnika i naše pravne obaveze. Pročitajte više o privatnosti na lokaciji Microsoft.

Šta da radite kada neko premine ili postane nesapaciran

Ne morate da nam se obratite da biste nas obavestiti da je neko preminuo ili postao nesausedni.

Ako znate akredicije naloga, možete sami da zatvorite nalog. Ako ne znate akredicije naloga, on će biti automatski zatvoren posle dve (2) godine neaktivnosti.

Ako imate pristup nalogu 

Pročitajte https://support.microsoft.com/help/12412/ i pratite korake da biste zatvorili nalog. Kada zatvorite Microsoft nalog, možete ponovo da ga otvorite u roku od 60 dana tako što ćete se ponovo prijaviti. Čuvamo vaše podatke za ovaj period tako da nećete izgubiti ništa ako se predomislite. Međutim, kada prođe tih 60 dana, trajno brišemo nalog i njegove podatke.

Ako nemate pristup nalogu

Uverite se da su sve pretplate na Microsoft otkazane. Pretplate na Microsoft možete da zaustavite tako što ćete zatvoriti račun u banci ili kreditnu karticu klijenta, opoziti autorizacija ili obavestiti banku. Outlook.com naloge i OneDrive naloge zamrznuće se posle 1 godine, a sve e-poruke i datoteke uskladištene u usluzi OneDrive biće izbrisane ubrzo posle toga. Microsoft nalozi ističu posle dve (2) godine neaktivnosti. Dodatne informacije potražite u odeljku 4 Microsoft ugovora o pružanju usluga.

Ako vam je potreban pristup nalogu, zatražite pravni vodič

Korporacija Microsoft prvo mora zvanično da pošalje nalog ili sudski poziv da bi mogla da razmotri da li može da zakonito objavi informacije o ličnom nalogu e-pošte preminule ili onemogućenog korisnika (to uključuje naloge e-pošte sa adresama koje se završavaju sa Outlook.com, Live.com, Hotmail.com i MSN.com), OneDrive skladištem ili drugim aspektom Microsoft naloga. Microsoft će odgovoriti samo na sve naloge i sudske pozive koji nisu kriminalci niti na sudske pozive koje su rezervisane od Microsoft registrovanog agenta u državi ili regionu strana koja zahteva informacije i neće odgovoriti na zahteve poslatim faksom ili e-poštom za takve stvari.

Svaka odluka o pružanju sadržaja ličnog naloga e-pošte ili naloga skladišta u oblaku biće doneta nakon pažljive revizije i razmatranja primenljivih zakona. Imajte na umu da Microsoft možda neće moći da obezbedi sadržaj naloga e-pošte i da slanje naloga ili sudskog poziva ne podrazumeva obavezno da ćemo moći da vam pomognemo.

Regionalne varijante:

  • Korporacija Microsoft će za klijente u Evropi odgovoriti na sve naloge i sudske pozive koji nisu kriminalci i koji su rezervisani na registrovanoj adresi korporacije Microsoft Ireland Operations Ltd na 70 Sir John Ratson's Quay, Dablin 2, Irska.

  • Klijenti u Nemačkoj mogu da se obratiju Microsoft podršci za korisnike kako bi im bio dodeljen pristup nalogu. Klijenti moraju da obezbede dokaz o pravnom nasledstvu i sledećoj dokumentaciji:

    • Kopija certifikata o smrti

    • Kopija ID-a ili pasoša preminule osobe

    • Kopija certifikata nasleđivanja (Erbschein) ili druge dokumentacije suda koja dokazuje samo nasledstvo, imena i adrese svih naslednika i saglasnost da imate pravo da delujete u njihovo ime

    • Kopiju ID-a ili pasoša pošiljalaca zahteva ili potpisanog advokata.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×