Kada podesite dozvole za biblioteku, možda ćete želeti da podesite jedinstvene dozvole za neke fascikle u toj biblioteci. Na primer, možda ćete želeti da kreirate potfasciklu u kojoj svako može da čita i dodaje datoteke u potfasciklu, ali ne i u osnovnu fasciklu ili bilo koju drugu potfasciklu.

Napomena: Ova procedura je za SharePoint Server 2013 ili SharePoint Server 2016. Ako koristite SharePoint u usluzi Microsoft 365, pogledajte članak Deljenje SharePoint datoteka ili fascikli.

 • Za važne unapred informacije o dozvolama za biblioteku, pogledajte članak Uređivanje dozvola za listu, biblioteku ili pojedinačnu stavku.

 • U usluzi SharePoint Online možete da pozovete spoljne korisnike na svoje lokacije. Međutim, sledeća procedura funkcioniše samo za unutrašnje korisnike. Kao alternativa za spoljne korisnike, možete da kreirate odvojenu, namensku biblioteku da biste obezbedili jedinstvene dozvole.

Procedura

 1. Idite na sajt i u biblioteku za koju želite da kreirate jedinstvene dozvole u potfascikli.

 2. Ako je potrebno, Kreirajte potfasciklu i Dodajte nekoliko datoteka.

 3. Na ime potfascikle, uradite sledeće:

  1. Pored imena potfascikle kliknite na tri tačke...

  2. Na iskačućem prozoru datoteke izaberite stavku deli.

  3. U dijalogu deljenje kliknite na dugme Deljeno, a zatim izaberite stavku Više opcija

 4. Da biste uklonili nasleđivanje dozvola za fasciklu, kliknite na dugme Zaustavi nasleđivanje dozvola.

 5. Za postojeće korisnike, uredite dozvole onih na trenutnoj listi tako što ćete potvrditi izbor u poljima za potvrdu i izabrati stavku Uredi korisničke dozvole ili ukloniti korisničke dozvole.

 6. Za nove korisnike izaberite stavku Dodeli dozvole i popunite dijalog. Uverite se da ste kliknuli na dugme Prikaži opcije i izabrali odgovarajući nivo dozvole.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×