Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Promene u Microsoft 365 funkcijama e-pošte i skladištu

Ovaj članak navodi neka ažuriranja i najčešća pitanja o promenama Microsoft skladišta u oblaku i kraju podrške za personalizovanu adresu e-pošte u usluzi Microsoft 365.

Ažuriranje promena u OneDrive foto-albumima

31. avgusta 2023. godine počeli smo da obaveštavamo o predstojećem ažuriranju infrastrukture skladišta u oblaku koje će dovesti do promene načina na koji se podaci OneDrive fotografija i foto-albuma računaju u odnosu na ukupnu kvotu skladištenja u oblaku.

Ova promena je planirana da počne da se primenjuje 16. oktobra 2023. Na osnovu povratnih informacija koje smo primili, prilagodili smo pristup, više nećemo objavljivati ovu ispravku.

Zadrћaжemo trenutni utisak pri radu sa foto-albumom, kao љto je to danas.

Promene skladišta u oblaku

Od 1. februara 2023. godine skladište u oblaku koje se koristi u Microsoft 365 aplikacijama i uslugama obuhvata Outlook.com priloge i OneDrive podatke. Svi podaci će i dalje biti zaštićeni sveobuhvatnim skupom bezbednosnih funkcija korporacije Microsoft.

Ova ispravka može smanjiti količinu dostupnog skladišta u oblaku za korišćenje sa OneDrive. 

Važno: Ako premašite Microsoft skladište:

Kvota Microsoft skladišta se odnosi na vaš lični Microsoft nalog i obuhvata:

 • OneDrive datoteke i fotografije, na primer: 

  • Lične datoteke koje skladištite, otpremate i sinhronizujete sa računara ili mobilnog uređaja, kao što su Office dokumenti.

  • Snimci mobilnih kamera, snimci ekrana i druge datoteke i fotografije koje su sačuvane u OneDrive.

  • Stavke u korpi za otpatke

 • Outlook.com priloge i e-poruke u liniji.

 • Microsoft Teams priloge & snimcima.

 • Ponavljanje beležaka sa sastanka i datoteka ideja.

 • Slike koje su deo projekta dizajnera.

Kako se ove promene skladišta postepeno primenjuju, možete da proverite iskorišćenost i kvote skladišta tako što ćete se prijaviti na Microsoft nalog i proveriti Microsoft oblast skladišta na kontrolnoj tabli naloga.

Otvaranje kontrolne table naloga

Savet: Ako se prijavljujete samo pomoću broja mobilnog ili mobilnog telefona, trebalo bi da proverite skladište u usluzi OneDrive.

Saznajte više o tome kako funkcioniše Microsoft skladište.

Promene u personalizovanim adresama e-pošte u Outlook.com

Počevši od 30. novembra 2023. Microsoft 365 Personal ili Microsoft 365 Family pretplatnici više neće moći da kreiraju novu e-adresu za bilo koji personalizovani domen povezan sa njihovim Outlook.com poštanskim sandučetom.

Razvijte odeljak ispod da biste saznali više.

Ako već imate personalizovanu adresu e-pošte u sistemu Outlook.com se ništa neće promeniti i možete da nastavite da je koristite bez ikakvom ometanja u usluzi. Međutim, moraćete da sačuvate podešavanje personalizovane adrese e-pošte u programu Outlook.

Ako posle 30. novembra 2023. uklonite personalizovanu adresu e-pošte sa Outlook.com naloga, nećete moći ponovo da je dodate. Funkcija vam više neće biti dostupna.  

Posle 30. novembra 2023. Microsoft 365 Personal ili Microsoft 365 Family pretplatnici koji uklone svoju personalizovanu adresu e-pošte sa Outlook.com naloga neće moći ponovo da je dodaju. Funkcija vam više neće biti dostupna. 

Ako se predomislite i želite da koristite Outlook sa personalizovanom adresom e-pošte, morate da se prebacite na neki od naših Microsoft 365 Business planova.  

Pretplatnici na Microsoft 365 dobijaju ekskluzivan pristup ovim Outlook.com premium funkcijama. 

 • Napredna bezbednost e-pošte. Kao Microsoft 365, dobijate poboljšane bezbednosne alatke koje vam pomažu da zaštitite prijemno sanduče od phishinga i malvera. Saznajte više o naprednim Outlook.com bezbednosti za pretplatnike.

 • Šifrovanje e-pošte. Outlook.com uključuje šifrovanje i sprečavanje funkcija prosleđivanja koje obezbedjuju da poverljive i lične informacije koje delite putem e-pošte ostanu šifrovane i ne ostavljaju Microsoft 365. Ovo je korisno kada nemate poverenja u dobavljača usluga e-pošte primaoca da bi bio bezbedan. Saznajte više o šifrovanim porukama.

 • Interfejs bez oglaša. Microsoft 365 pretplatnici uživaju u poštanskom sandučetu bez o Outlook.com oglaša. 

 • Veće skladište poštanskog sandučeta. Microsoft 365 pretplatnici dobijaju 50 GB skladišta e-pošte kao pogodnost pretplate. Imaćete 50 GB prostora za skladištenje e-pošte na raspolaganju.

  Napomena: Pretplatnicima na probnu verziju nije dostupno Microsoft 365 50 GB. Povećano skladište postaje dostupno samo ubrzo nakon pokretanja plaćene pretplate. 

 • Premium podrška. Microsoft 365 obuhvataju premium podršku za korisnike, tako da ako treba da se obratite korporaciji Microsoft za pomoć, dobijate naš najviši nivo usluge.

Saznajte više o Microsoft 365 premium funkcijama.

Ne. Možete da nastavite da kreirate pseudonime za Outlook.com poštansko sanduče i dodate druge adrese e-pošte kao alternativni način prijavljivanja.

Saznajte više o pretplati

Razvijte odeljak ispod da biste saznali više.

Pogodnosti pretplate na Microsoft 365 obuhvataju Premium verzije programa Word, Excel i PowerPoint, 1 TB skladišta u oblaku OneDrive za pravljenje rezervne kopije datoteka i fotografija, naprednu bezbednosnu zaštitu u uslugama OneDrive i Outlook i mogućnost da se obratite podršci putem ćaskanja ili telefona bez dodatnih troškova tokom perioda pretplate, kao i još mnogo toga. 

 1. Idite na stranicu usluge & pretplate .

 2. Ako vam bude zatraženo, odaberite stavku Prijavi se i unesite e-adresu i lozinku Microsoft naloga povezanu Microsoft 365 pretplatu.

 3. Kliknite na dugme Upravljaj, ako je pretplata kupljeni preko korporacije Microsoft, videćete opcije za upravljanje pretplatom, u suprotnom bićete preusmereno na veb lokaciju nezavisnog prodavca gde ste kupili pretplatu.

Ako ne želite da nastavite pretplatu na Microsoft 365, posetite stranicu Otkazivanje Pretplate na Microsoft 365 za uputstva.  

Ako ste kupili Microsoft 365 sa periodičnom naplatom od nezavisnog prodavca umesto iz Prodavnice Microsoft Store, obratite se nezavisnom prodavcu direktno da biste otkazali pretplatu.  

Saznajte više

Kako funkcioniše Microsoft skladište?

Uporedite sve Microsoft 365 planove

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×