Sadržaj
×

Napomena: Informacije u nastavku su Microsoft 365 samo za pretplatu. Za pomoć u oko Xbox konzole pogledajte otkazivanje pretplate na Xbox. Za sve ostale pretplate kupljene preko korporacije Microsoft pogledajte otkazivanje Microsoft pretplate. 

Dobijanje pomoći od zasavaoca podrške

Da biste nabavili pomoć od zasavaoca za podršku, izaberite jezik sa dolenavenog spiska.

Preporučujemo da se obratite administratoru podrške kako biste otkazali pretplatu Microsoft 365 ili odabrali bolji plan koji zadovoljava vaše potrebe. Samo zatražite da ponovo pozovete da biste razgovarali o tome šta vam je najbolje.

Otkazivanje Microsoft 365 pretplate

Savet: Dole navedeni koraci opisuju kako da otkažete pretplatu Microsoft 365 Family ili ličnu. Da biste Microsoft 365 za preduzeća, pogledajte otkazivanje pretplate Microsoft 365 za preduzeća.

  1. Prijavite se na stranicu Upravljanje sa istim Microsoft nalogom koji ste koristili za kupovinu Microsoft 365 pretplate. Važno je da koristite taj nalog.

    Ako vidite tekst Uključi periodičnu naplatu umesto Upravljanje ,pretplata će isteći na datum koji je prikazan za vašu pretplatu i ne morate ništa više da radite. 

  2. Izaberite stavke Otkaži ili Nadogradiili Otkaži ( Šta vidite zavisi Microsoft 365 pretplatu koju imate.)

  3. Pratite uputstva na stranici da biste nastavili sa otkazivanja. Da biste pregledali kompletne smernice za otkazivanje, Microsoft Store o uslovima prodaje.

Ako vam je i dalje potrebna pomoć, naši agenti su dostupni da vam pomognu.

Napomena: U Izraeluimate pravo da otkažete bilo koju pretplatu koja ima periodičnu naplatu sa trenutnim efektom i dobijete proporcionalnu refundaciju. Više informacija potražite u članku Otkazivanje Microsoft pretplate u Izraelu.

Rešavanje problema ako ne možete da otkažete pretplatu

Ako ne vidite opciju Upravljaj na stranici Usluge & pretplate i zato ne možete da otkažete ili isključite periodičnu naplatu, možete odabrati da razgovarate sa jednim od naših zalagača za podršku ili možete da pokušate sledeće:

  • Proverite da li ste prijavljeni sa istim Microsoft nalogom koji ste koristili za kupovinu pretplate.

  • Ako vidite tekst Uključi periodičnu naplatu umesto Upravljanje ,pretplata će isteći na datum koji je prikazan za vašu pretplatu i ne morate ništa više da radite.

  • Proverite da li treba da se ažurira način plaćanja. Ako je ima, kada stignete u "Usluge & pretplate". Da biste rešili probleme, na stranici Upravljanje izaberitestavku Promena načina na koji plaćate. Više informacija potražite u članku Promena načina plaćanja za Microsoft pretplatu.

  • Da biste videli kompletne smernice za otkazivanje, Microsoft Store o uslovima prodaje.

 Takođe pogledajte

Otkazivanje Microsoft pretplate

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×