Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.
Otkazivanje Microsoft 365 pretplate

Ova stranica je samo zaMicrosoft 365 Basic,Microsoft 365 Personal,Microsoft 365 Family pretplate. Pomoć u vezi sa drugim pretplatama kupljenim preko korporacije Microsoft potražite u članku Otkazivanje Microsoft pretplate.

Ako ste kupili Microsoft pretplatu iz prodavnice Google Play ili Apple prodavnice aplikacija, obratite se podršci za korisnike radi otkazivanja ili refundacije.

Ako ste Microsoft 365 pretplatu kupili od nezavisnog prodavca umesto iz Prodavnice Microsoft Store, obratite se nezavisnom prodavcu direktno da biste upravljali pretplatom i naplatom.

Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga i potrebna vam je pomoć oko otkazivanja poslovne pretplate, pogledajte otkazivanje usluge Microsoft 365 za preduzeća.

Kako da otkažete Microsoft 365 pretplatu

 1. Idite na stranicu Upravljanje pretplatom i, ako vam bude zatraženo, prijavite se pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za kupovinu Microsoft 365 pretplate.

  Napomene: 

  • Ako vidite vezu na kojoj piše Uključi periodičnu naplatu, to znači da je pretplata već podešena da ističe na datum koji je prikazan i neće vam biti automatski naplaćeno nakon ovog datuma.

  • Trenutno nema dodatnih radnji i možete da nastavite da koristite proizvod dok Microsoft 365 pretplata ne istekne.

 2. Izaberite stavku Otkaži pretplatu (može da kaže Nadogradnja ili otkazivanje).

  Oprez: Ako otkažete Microsoft 365 Basic ili Microsoft 365 Personal, dozvoljeni prostor za skladištenje će se vratiti na 5 GB skladišta u oblaku, koje obuhvata OneDrive i Outlook.com priloge i 15 GB Outlook.com skladišta. Ako otkažeteMicrosoft 365 Family, sve osobe sa kojima ste podelili pretplatu takođe će imati smanjene dozvoljene količine prostora za skladištenje.

  Ako ste vi ili osobe sa kojima ste delili pretplatu koristili više od besplatnog dozvoli:

  • nećete moći da otpremate, uređujete ili sinhronizujete nove datoteke (kao što je Snimci kamere) naOneDrive,

  • nećete moći da šaljete ili primate e-poštu uOutlook.com.

  • nakon 6 meseci, možemo da izbrišemo Vaš OneDrive i sve datoteke u njemu.

  • Pročitajte odeljak "Šta se dešava ako premašite kvotu?" u članku Kako Microsoft skladište funkcioniše za više informacija.

 3. Pratite uputstva na stranici da biste nastavili sa otkazivanjem tako što ćete isključiti periodičnu naplatu. 

Napomena: U sledećim zemljama možete da otkažete pretplatu i, u zavisnosti od dužine pretplate, možda ćete imati pravo na refundaciju. Više informacija potražite u članku Zemlje sa istaknutim refundacijama za Microsoft pretplate.
Dužina bilo koje pretplate pretplate na Kanadu, Izrael,
Koreju i Tursku duže od1 meseca i obnovljene - Danska, Finska, Nemačka (kupovine 1. marta 2022.), Holandija, Poljska i Portugalija

Rešavanje problema ako ne možete da otkažete pretplatu

Ako ne vidite opciju za otkazivanje ili isključivanje periodične naplate, pokušajte sledeće:

 • Uverite se da ste prijavljeni na kontrolnoj tabli Microsoft naloga pomoću istog Microsoft naloga koji ste koristili za kupovinu usluge Microsoft 365.

 • Ako vidite opciju Uključi periodičnu naplatu, to znači da će pretplata isteći na datum koji je prikazan i možete da nastavite da koristite proizvod do tog datuma. Ne morate ništa više da radite.

 • Proverite da li je potrebno ažurirati način plaćanja. Ako ima, obavestićemo vas kada stignete u Usluge & pretplate. Da biste rešili probleme, na stranici Upravljanje izaberitestavku Promeni način plaćanja. Više informacija potražite u članku Promena načina plaćanja za Microsoft pretplatu.

 • Ako vam je i dalje potrebna pomoć, advokati za podršku uživo su dostupni za pomoć.
  Obratite se podršci

Takođe pogledajte

Otkazivanje Microsoft pretplate

Otkazivanje Xbox pretplate

Otkazivanje usluge Microsoft 365 za preduzeća

Kako da dobijete refundaciju za Microsoft pretplatu

Da biste pregledali kompletne smernice za otkazivanje, pogledajte članak Uslovi prodaje Microsoft prodavnice.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Obratite se podršci

Za tehničku podršku idite na Obratite se Microsoft podršci, unesite problem i izaberite „Pronalaženje pomoći“. Ako vam je i dalje potrebna pomoć, izaberite stavku Obratite se podršci da biste se usmerili na najbolju opciju podrške.

Savet: Ako ste vlasnik malog preduzeća koji traži više informacija o tome kako da podesite Microsoft 365, posetite stranicu Pomoć i obuka za mala preduzeća.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?
Kada kliknete na dugme Prosledi“, vaše povratne informacije će se koristiti za poboljšanje Microsoft proizvoda i usluga. Vaš IT administrator će moći da prikupi ove podatke. Izjava o privatnosti.

Hvala vam na povratnim informacijama!

×