Microsoft Search vam pomaže da pronađete ono što vam je potrebno da biste dovršili ono na čemu radite. Bilo da tražite osobe, datoteke, organizacija grafikone, sajtove ili odgovore na uobičajena pitanja, možete da koristite Microsoft Search tokom radnog dana da biste dobili odgovore.

Microsoft Search je lična. Druge osobe će možda videti različite rezultate od vas, čak i kada obe traže iste reči.

Gde mogu da pronađem Microsoft Search?

Kada ste prijavljeni u aplikaciju Microsoft 365, pronaći ćete novo polje za potvrdu Microsoft Search na vrhu nekoliko aplikacija u okviru Microsoft 365. Ona izgleda ovako:

Snimak ekrana polja za pretragu na vrhu nekoliko aplikacija

Trenutno, polje "Microsoft Search" nalazite u Outlook na vebu, Microsoft kancelarija aplikacijama na Windows, OneDrive for Business, SharePoint, kao i u aplikaciji Bing. Da li želite da započnete dan na sajtu Kancelarija.com ili na početnim stranicama za Word, Excel i PowerPoint? Polje Microsoft Search je takođe tu.

Vremenom će polje Microsoft Search biti u većem broju aplikacija u programu Microsoft 365.

Brzi prvi koraci

Počnite da kucate ono što tražite i videćete predložene pretrage i rezultate na osnovu svoje prethodne aktivnosti u Microsoft 365 na sadržaju koji se trenduje u organizaciji. Predlozi se menjaju dok kucate.

Možete čak i da kliknete u polje za pretragu i videćete predloge. Na primer, prezentacija koju ste juče započeli. Ovo je brz način da se vratite na ono na čemu radite.

Ako vidite ono što tražite, samo je izaberite da biste ga otvorili.

Snimak ekrana polja za pretragu sa upitom i predloženim rezultatima

Dobijanje svih rezultata

Ako nijedan od predloženih rezultata ne tražite, pritisnite taster Enter da biste otvorili stranicu sa rezultatima pretrage i istražili sve rezultate. Evo primera stranice sa rezultatima pretrage u SharePoint:

Snimak ekrana stranice sa rezultatima pretrage sa callouts

Drži vas u toku

Rezultati koje dobijete relevantni su za aplikaciju u kojima radite. Na primer, kada pretražavate u Outlook, pronalazite e-poruke, ne sajtove u SharePoint. Kada pretražavate SharePoint, pronaći ćete primere sajtova, stranica i datoteka, ne i e-poruka. Pretraga u pretraživaču Bing daje veb rezultate i rezultate iz organizacije kao što su lokacije, datoteke i još mnogo toga. OneDrive specijalizovanim za pronalaženje datoteka. Saznajte šta možete da pronađete Microsoft Search u Kancelarija aplikacijama na Windows

Pronalaženje informacija putem osobe

Ako znate ko je sarađivao sa tim informacijama, možete da filtrirate tu osobu. Samo otkucajte ime osobe u polje za pretragu i izaberite je kada vam bude predložena. Sada ćete videti sadržaj na kome je osoba radila i kojoj imate pristup. Ovaj sadržaj možete da pretražite tako što ćete dodati ključne reči u polje za pretragu.

Ako je osoba sa kojom filtrirate isključila Delve, onda ćete videti samo datoteke na kojoj ste aktivno radili i koje je osoba izričito podelila sa vama.

Brzo pronalaženje informacija o osobi

Pomoću pretrage u pretraživaču Bing SharePoint na početnoj stranici ili na Kancelarija.com, možete brzo da dobijete mnogo informacija o osobi tako što ćete uneti njeno ime u polje za pretragu. Najbolje funkcioniše sa punim imenom, ali ako znate samo deo imena osobe, pretraga će pokazati osobu koja se najbolje podudara sa unetim imenom. Prvi rezultat na stranici rezultata pretrage izgledaće slično ovome:

Snimak ekrana kartice koja prikazuje informacije o osobi

Vratite se na ono na čemu radite

Ako ste u Bing, na početnoj SharePoint stranici ili na sajtu Kancelarija.com, evo nekih korisnih pretraga:

  • Potražite termin "moje datoteke", a zatim pritisnite taster Enter. Imaćete do 10 datoteka na osnovu kojih ste u poslednje vreme radili.

  • Potražite datoteke neke osobe, na primer "Datoteke Daisy Philips", a zatim pritisnite Enter. Videćete listu datoteka koje je osoba podelila sa vama. Ovo je korisno ako vi sarađujete na datotekama zajedno ili ako želite da ponovo pronađete datoteke koje je osoba podelila sa vama.

Pronalaženje važnih resursa u organizaciji

Mnogi adminimenti pretrage obeležiće centralne alatke, resurse i informacije kako biste ih lakše pronašli. Takođe mogu da definišu odgovore na uobičajena pitanja u vašoj organizaciji, kao i lokacije koje ljudi treba da pronađu. Ako pretraga misli da je ovaj sadržaj najbolje podudaranje za pretragu, pronaći ćete ga odmah na vrhu stranice sa rezultatima pretrage. Pokušajte da potražite stvari kao što su "pogodnosti", "hr", "IT podrška". Ako postoji definisani odgovor za uobičajeno pitanje, kao što je "promena lozinke", dobijate korake koje treba da pratite. Da li vaša organizacija ima mnogo zgrada? Pokušajte da potražite jednu od njih, na primer "izgradnja 10". Ako je vaš dobavljač pretrage definisao gde se nalazi zgrada, videćete mapu da biste je nabavili.

Mogu li drugi da pronađu moj sadržaj?

Da, može se pojaviti u rezultatima pretrage ako imaju dozvolu da je vide. U rezultatima pretrage će se pojaviti samo sadržaj koji imate dozvolu da vidite. Na primer, možda imate dozvolu da vidite datoteku zato što ste je napravili, ona se deli sa vama ili sa većom grupom koja sadrži vas ili je uskladištena u fascikli ili na lokaciji kojoj se može pristupiti.

Ako ste vi ili vaša organizacija isključili Delve, osobe koje traže sadržaj filtriranjem po vama dobijaju samo rezultate iz sadržaja koji ste izričito delili sa njima. 

Vaša istorija pretrage

Vaša istorija pretrage u Microsoft Search se ne deli sa vašom organizacijom niti sa korporacijom Microsoft. 

Ako mnogo osoba u organizaciji traži isto, Microsoft Search će vašem adutovaču pretrage reći da je pretraga popularna, ali ne i ko je potražio. Adminitracioni tim informacijama može da definiše resurse koji su pouzdani rezultati za popularne upite. To čini pretragu boljom za vas i vašu organizaciju.

Istorija pretrage vam pomaže da se brzo vratite na stvari koje ste ranije pronašli. Ona sadrži vaše pretrage u uslugama Outlook, SharePoint Online i Kancelarija.com. Istoriju pretrage možete da pregledate u bilo kom trenutku tako što ćete je preuzeti.
Da biste preuzeli ili obrnuli istoriju pretrage:

  1. Idite na portal Moj nalog svog radnog ili školskog naloga (https://myaccount.microsoft.com).

  2. Izaberite stranicu Postavke & Privatnost i otvorite Microsoft Search stranice.

Takođe pogledajte

Pronađite ono što vam je potrebno sa Microsoft Search u Kancelarija

Pronađite ono što vam je potrebno uz Microsoft Search u uslugi Bing

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×