Pronalaženje imenovanih opsega

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Tako što ste imenovani opseg ćelija, a... Možda ste zaboravili na lokaciju. Možete da pronađete imenovanog opsega pomoću funkcije " Idi na " – koji vodi do bilo imenovanog opsega u celoj celu radnu svesku.

  1. Možete da pronađete imenovanog opsega tako što ćete otići na kartici Početak izabrati stavku Pronađite & izaberite, a zatim Idite na.

    Ili, pritisnite tastersku prečicu Ctrl + G.

  2. U okviru stavke kliknite dvaput na imenovani opseg koji želite da pronađete.

    Dijalog „Idi na“

Napomene: 

  • Idite na iskačući prozor prikazuje imenovani opsezi svaki radni list u radnoj svesci.

  • Da biste otišli opseg neimenovanu ćelija, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + G, Unesite opseg u polje referenca i zatim pritisnite taster Enter (ili kliknite na dugme u redu). Idite na okvir čuva evidenciju o opsege dok ih unesete, a možete da vratite u bilo koju grupu tako što ćete kliknuti dvaput.

  • Da biste otišli u ćeliju ili opseg na drugi radni list, unesite sledeće u polje referenca : ime lista zajedno sa znakom uzvika i apsolutne reference ćelija. Na primer: List2! $D 12 $ da biste otišli na ćeliju i List3! $C$ 12: $F$ 21 da biste otišli u opseg.

  • Možete da unesete više imenovani opsezi ili reference ćelija u polje referenca . Odvajanje svaki tačkom i zarezom, ovako: cena, tipili B14:C22, F19:G30, H21:H29. Kada pritisnete taster Enter ili kliknite na dugme u redu, Excel će istaknuti sve opsege.

Saznajte više o pretraživanju u programu Excel

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×