Pronalaženje imenovanih opsega

Znači, nazvali ste opseg ćelijai... Možda ste zaboravili lokaciju. Imenovani opseg možete da pronađete pomoću funkcije Idi na – koja se navigacija u bilo kom imenovanom opsegu u celoj radnoj svesci.

  1. Imenovani opseg možete da pronađete tako što ćete otići na karticu Početak , kliknuti na dugme Pronađi & izaberite, a zatim otići na.

    Ili, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + G na tastaturi.

  2. U polju Idi na kliknite dvaput na imenovani opseg koji želite da pronađete.

    Dijalog „Idi na“

Napomene: 

  • Prozor Idi na iskačući prozor prikazuje imenovane opsege na svakom radnom listu u radnoj svesci.

  • Da biste otiљli na opseg neimenovanih ćelija, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + G, Unesite opseg u polje referenca , a zatim pritisnite taster ENTER (ili kliknite na dugme u redu). Okvir " Idi na " prati opsege dok ih unosite i možete da se vratite na bilo koji od njih tako što ćete kliknuti dvaput.

  • Da biste otiљli u ćeliju ili opseg na drugom listu, unesite sledeće u polje referenca : ime lista zajedno sa znakom uzvika i apsolutne reference na ćelije. Na primer: List2! $D $12 da biste otiљli u ćeliju i list3! $C $12: $F $21 da biste iљli na opseg.

  • U polje reference možete da unesete više imenovanih opsega ili referenci ćelija. Razdvajanje svakog sa zarezima, na primer: cena, tipili B14: C22, F19: G30, H21: H29. Kada pritisnete ENTER ili kliknete na dugme u redu, Excel će ukazati na sve opsege.

Više informacija o pronalaženju podataka u programu Excel

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

×